Hopp til innhold

Hauger-manager til NRK: – Han kommer til å kjøre Formel 2 neste sesong

18 år gamle Dennis Hauger har tatt Formel-sirkuset med storm denne sesongen. Nå bekrefter manager Harald Huysman at det kun gjenstår formaliteter før Hauger kan kalle seg en Formel 2-kjører.

Dennis Hauger

MOT TOPPEN: Dennis Hauger fortsetter ferden sin mot Formel 1.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRk

Dennis Hauger gliser fra øre til øre inne i Operahuset i Oslo. 18-åringen har mange grunner til å være fornøyd.

Han leder Formel 3-mesterskapet soleklart etter en fantastisk start på sesongen. Det har gjort at lag høyere opp i systemet nå ligger paddeflate for å sikre seg nordmannen sine tjenester neste sesong.

Og skal vi tro Haugers manager Harald Huysman, tyder alt på at Hauger kommer seg ett steg nærmere drømmen om Formel 1.

– Dennis har gjort seg fortjent til et opprykk nå etter den sesongen han har hatt. Det er mange lag i Formel 2 som er interesserte, sier Huysman til NRK.

– Så Dennis kommer til å kjøre Formel 2 neste sesong?

– Ja, svarer Huysman kontant og smiler.

Flere lag å velge mellom

Den erfarne manageren vet likevel at mange ting må på plass før kan signeres. Først og fremst koster et sete i Formel 2 hele 20 millioner kroner, ifølge Huysman, uten at han virker bekymret for at det kommer til å gå i orden.

– Det er mye bevegelse og stor entusiasme for å få Dennis et hakk opp. Ingenting er signert, men vi håper å lande det i andre halvdel av september, sier Huysman.

Også pappa Tom Erik Hauger, kan fortelle til NRK at alt ligger til rette for at det blir Formel 2. Spørsmålet er bare hvilket lag de lander på. For akkurat nå virker det som 18-åringen kan velge å vrake blant topplagene.

Prema, som er laget Hauger kjører for nå, har også et lag i Formel 2. De leder også det mesterskapet, og har lyst til at Hauger kjører for dem også neste år.

– «Never change a winning team» er det vel noe som heter. Det beste hadde vært å fortsette i Prema, sier Huysman.

Dennis Hauger Challenge

GOD SESONG: Hauger har hatt mye å juble for så langt i sesongen.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Tar det med knusende ro

Dennis Hauger selv virker å ta det hele med knusende ro. Han er kun fokusert på å beholde ledelsen i Formel 3 og avslutte like bra som han har startet.

Han er uansett klar på hva som er målet for neste sesong.

– Nå får vi se hvordan ting utvikler seg resten av sesongen. Men målet neste år er Formel 2. Hvis jeg fortsetter å kjøre bra, er det naturlig at det går i orden, sier Hauger.

Han vil ikke avsløre om han i så fall vil fortsette å kjøre for Prema eller ikke, men registrerer at de også gjør det bra i Formel 2-mesterskapet.

Imponerer Red Bull-ledelsen

NRK erfarer også at Red Bull har lyst til å ha ham med videre i sin stall. Det vil i så fall si at Hauger kommer til å kjøre i den velkjente drakta hvis opprykket blir en realitet.

Hauger har fått en rekke gode tilbakemeldinger fra Helmut Marko, som leder utviklingsprogrammet til Red Bull.

– Ut ifra sesongen så langt og signalene jeg har fått etter møtene med Helmut, så virker det sannsynlig at jeg er med dem videre. Men sesongen er ikke over, så vi får se, sier Hauger.

Men du kjører i Formel 2 neste år?

– Forhåpentligvis, sier Dennis Hauger og smiler lurt.

Neste løpshelg for Hauger er i slutten av august, da han skal kjempe om nye poeng i Belgia.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste