Hauger-manager til NRK: – Han kommer til å kjøre Formel 2 neste sesong

18 år gamle Dennis Hauger har tatt Formel-sirkuset med storm denne sesongen. Nå bekrefter manager Harald Huysman at det kun gjenstår formaliteter før Hauger kan kalle seg en Formel 2-kjører.

Dennis Hauger

MOT TOPPEN: Dennis Hauger fortsetter ferden sin mot Formel 1.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRk

Dennis Hauger gliser fra øre til øre inne i Operahuset i Oslo. 18-åringen har mange grunner til å være fornøyd.

Han leder Formel 3-mesterskapet soleklart etter en fantastisk start på sesongen. Det har gjort at lag høyere opp i systemet nå ligger paddeflate for å sikre seg nordmannen sine tjenester neste sesong.

Og skal vi tro Haugers manager Harald Huysman, tyder alt på at Hauger kommer seg ett steg nærmere drømmen om Formel 1.

– Dennis har gjort seg fortjent til et opprykk nå etter den sesongen han har hatt. Det er mange lag i Formel 2 som er interesserte, sier Huysman til NRK.

– Så Dennis kommer til å kjøre Formel 2 neste sesong?

– Ja, svarer Huysman kontant og smiler.

Flere lag å velge mellom

Den erfarne manageren vet likevel at mange ting må på plass før kan signeres. Først og fremst koster et sete i Formel 2 hele 20 millioner kroner, ifølge Huysman, uten at han virker bekymret for at det kommer til å gå i orden.

– Det er mye bevegelse og stor entusiasme for å få Dennis et hakk opp. Ingenting er signert, men vi håper å lande det i andre halvdel av september, sier Huysman.

Også pappa Tom Erik Hauger, kan fortelle til NRK at alt ligger til rette for at det blir Formel 2. Spørsmålet er bare hvilket lag de lander på. For akkurat nå virker det som 18-åringen kan velge å vrake blant topplagene.

Prema, som er laget Hauger kjører for nå, har også et lag i Formel 2. De leder også det mesterskapet, og har lyst til at Hauger kjører for dem også neste år.

– «Never change a winning team» er det vel noe som heter. Det beste hadde vært å fortsette i Prema, sier Huysman.

Dennis Hauger Challenge

GOD SESONG: Hauger har hatt mye å juble for så langt i sesongen.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Tar det med knusende ro

Dennis Hauger selv virker å ta det hele med knusende ro. Han er kun fokusert på å beholde ledelsen i Formel 3 og avslutte like bra som han har startet.

Han er uansett klar på hva som er målet for neste sesong.

– Nå får vi se hvordan ting utvikler seg resten av sesongen. Men målet neste år er Formel 2. Hvis jeg fortsetter å kjøre bra, er det naturlig at det går i orden, sier Hauger.

Han vil ikke avsløre om han i så fall vil fortsette å kjøre for Prema eller ikke, men registrerer at de også gjør det bra i Formel 2-mesterskapet.

Imponerer Red Bull-ledelsen

NRK erfarer også at Red Bull har lyst til å ha ham med videre i sin stall. Det vil i så fall si at Hauger kommer til å kjøre i den velkjente drakta hvis opprykket blir en realitet.

Hauger har fått en rekke gode tilbakemeldinger fra Helmut Marko, som leder utviklingsprogrammet til Red Bull.

– Ut ifra sesongen så langt og signalene jeg har fått etter møtene med Helmut, så virker det sannsynlig at jeg er med dem videre. Men sesongen er ikke over, så vi får se, sier Hauger.

Men du kjører i Formel 2 neste år?

– Forhåpentligvis, sier Dennis Hauger og smiler lurt.

Neste løpshelg for Hauger er i slutten av august, da han skal kjempe om nye poeng i Belgia.

Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal