NRK Meny
Normal

Haugen på pallen i tåkehavet - bare slått av historisk Hirscher

Leif Kristian Haugen sikret karrierebeste i verdenscupen - bare slått av utrolige Marcel Hirscher, i det som utviklet seg til et bingorenn i regn og tåke.

Leif Kristian Haugen kjører bra i andre omgang av storslalåmrennet

SE PALL-OMGANGEN: Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra 12. til 10.-plass i storslalåmrennet.

Leif Kristian Haugen imponerte voldsomt da han tok bronsemedalje i VM for to uker siden. Lørdag kjørte han seg opp hele 10 plasser og ble nummer to i storslalåmrennet i Kranjska Gora i Slovenia, og sikret sin første pallplass i verdenscupen i disiplinen.

ALPINE-SKIING/MEN

TOPP TO: Leif Kristian Haugen og Marcel Hircher.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Bare Marcel Hirscher klarte å tukte nordmannen i regnet og tåka, selv om han også mistet det aller meste av forspranget sitt i uværet.

– Et halvt sekund er kanskje nærme når det er Hirscher som er foran deg. Det var fantastisk moro med karrierebeste i verdenscupen, sier Haugen til NRK.

Irritert Kristoffersen

Såpass ille var været at rennet ble stoppet flere ganger i løpet av den andre omgangen. På bunn stod Leif Kristian Haugen lenge i lederboksen å ventet. Han lå på en 12.-plass etter første omgang, men kjørte seg altså kraftig opp.

– Jeg har tro på det jeg gjør etter VM og da er det lettere å tro på det man gjør. Jeg var nervøs i dag også, men jeg vet jeg takler det, forteller han.

Kristoffersen taklet ikke værforholdene like godt. Han var 96 hundredeler bak Hirscher etter første omgang, og lå på andreplass, men tapte voldsomt nedover i den vanskelige løypa og ble bare nummer 11.

Han slo oppgitt ut med armene i målområdet, og ville heller ikke intervjues etter rennet. Han skrev imidlertid dette på Instagram:

Laster Instagram-innhold
Kristoffersen slår ut med armene i målområdet. Ser langt fra fornøyd ut, naturlig nok. Var hele 85 hundredeler bak Haugen.

Historisk og overrasket

Hirscher var uansett den aller største helten. Med seieren sikret han seier i verdenscupen totalt for sjette gang på rad - noe ingen har gjort før ham.

– Er det? Matte var ikke det beste faget mitt på skolen. Kan du fortelle meg hvorfor? sa han til intevjuer i målområdet.

Han fikk forklart at han nå leder med 504 poeng. Han sikret også storslalåmkula.

– Det er vel ikke så ille faktisk, sa han med et stort smil.

Marcel Hirscher hadde ikke fått med seg at han vant verdenscupen sammenlagt etter seieren i storslalåm.

VIDEO: Se intervjuet med Marcel Hirscher når han får vite at han er historisk.

Det var liten tvil om at forholdene fikk mye å si i den andre omgangen. Mange av kanonene falt flere plasser mot slutten av rennet, men flere av de som startet tidligere kjørte seg opp.

Blant dem Aleksander Aamodt Kilde og Marcus Monsen. Sistnevnte gjorde karrierebeste med en 17.-plass.

Søndag er det slalåm i Kranjska Gora, med mindre all snøen regner bort i løpet av natten....

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal