NRK Meny
Normal

Haugen på pallen i tåkehavet - bare slått av historisk Hirscher

Leif Kristian Haugen sikret karrierebeste i verdenscupen - bare slått av utrolige Marcel Hirscher, i det som utviklet seg til et bingorenn i regn og tåke.

Leif Kristian Haugen kjører bra i andre omgang av storslalåmrennet

SE PALL-OMGANGEN: Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra 12. til 10.-plass i storslalåmrennet.

Leif Kristian Haugen imponerte voldsomt da han tok bronsemedalje i VM for to uker siden. Lørdag kjørte han seg opp hele 10 plasser og ble nummer to i storslalåmrennet i Kranjska Gora i Slovenia, og sikret sin første pallplass i verdenscupen i disiplinen.

ALPINE-SKIING/MEN

TOPP TO: Leif Kristian Haugen og Marcel Hircher.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Bare Marcel Hirscher klarte å tukte nordmannen i regnet og tåka, selv om han også mistet det aller meste av forspranget sitt i uværet.

– Et halvt sekund er kanskje nærme når det er Hirscher som er foran deg. Det var fantastisk moro med karrierebeste i verdenscupen, sier Haugen til NRK.

Irritert Kristoffersen

Såpass ille var været at rennet ble stoppet flere ganger i løpet av den andre omgangen. På bunn stod Leif Kristian Haugen lenge i lederboksen å ventet. Han lå på en 12.-plass etter første omgang, men kjørte seg altså kraftig opp.

– Jeg har tro på det jeg gjør etter VM og da er det lettere å tro på det man gjør. Jeg var nervøs i dag også, men jeg vet jeg takler det, forteller han.

Kristoffersen taklet ikke værforholdene like godt. Han var 96 hundredeler bak Hirscher etter første omgang, og lå på andreplass, men tapte voldsomt nedover i den vanskelige løypa og ble bare nummer 11.

Han slo oppgitt ut med armene i målområdet, og ville heller ikke intervjues etter rennet. Han skrev imidlertid dette på Instagram:

Laster Instagram-innhold
Kristoffersen slår ut med armene i målområdet. Ser langt fra fornøyd ut, naturlig nok. Var hele 85 hundredeler bak Haugen.

Historisk og overrasket

Hirscher var uansett den aller største helten. Med seieren sikret han seier i verdenscupen totalt for sjette gang på rad - noe ingen har gjort før ham.

– Er det? Matte var ikke det beste faget mitt på skolen. Kan du fortelle meg hvorfor? sa han til intevjuer i målområdet.

Han fikk forklart at han nå leder med 504 poeng. Han sikret også storslalåmkula.

– Det er vel ikke så ille faktisk, sa han med et stort smil.

Marcel Hirscher hadde ikke fått med seg at han vant verdenscupen sammenlagt etter seieren i storslalåm.

VIDEO: Se intervjuet med Marcel Hirscher når han får vite at han er historisk.

Det var liten tvil om at forholdene fikk mye å si i den andre omgangen. Mange av kanonene falt flere plasser mot slutten av rennet, men flere av de som startet tidligere kjørte seg opp.

Blant dem Aleksander Aamodt Kilde og Marcus Monsen. Sistnevnte gjorde karrierebeste med en 17.-plass.

Søndag er det slalåm i Kranjska Gora, med mindre all snøen regner bort i løpet av natten....

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin