Haugen på pallen i tåkehavet - bare slått av historisk Hirscher

Leif Kristian Haugen sikret karrierebeste i verdenscupen - bare slått av utrolige Marcel Hirscher, i det som utviklet seg til et bingorenn i regn og tåke.

Leif Kristian Haugen kjører bra i andre omgang av storslalåmrennet

SE PALL-OMGANGEN: Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra 12. til 10.-plass i storslalåmrennet.

Leif Kristian Haugen imponerte voldsomt da han tok bronsemedalje i VM for to uker siden. Lørdag kjørte han seg opp hele 10 plasser og ble nummer to i storslalåmrennet i Kranjska Gora i Slovenia, og sikret sin første pallplass i verdenscupen i disiplinen.

ALPINE-SKIING/MEN

TOPP TO: Leif Kristian Haugen og Marcel Hircher.

Bare Marcel Hirscher klarte å tukte nordmannen i regnet og tåka, selv om han også mistet det aller meste av forspranget sitt i uværet.

– Et halvt sekund er kanskje nærme når det er Hirscher som er foran deg. Det var fantastisk moro med karrierebeste i verdenscupen, sier Haugen til NRK.

Irritert Kristoffersen

Såpass ille var været at rennet ble stoppet flere ganger i løpet av den andre omgangen. På bunn stod Leif Kristian Haugen lenge i lederboksen å ventet. Han lå på en 12.-plass etter første omgang, men kjørte seg altså kraftig opp.

– Jeg har tro på det jeg gjør etter VM og da er det lettere å tro på det man gjør. Jeg var nervøs i dag også, men jeg vet jeg takler det, forteller han.

Kristoffersen taklet ikke værforholdene like godt. Han var 96 hundredeler bak Hirscher etter første omgang, og lå på andreplass, men tapte voldsomt nedover i den vanskelige løypa og ble bare nummer 11.

Han slo oppgitt ut med armene i målområdet, og ville heller ikke intervjues etter rennet. Han skrev imidlertid dette på Instagram:

Kristoffersen slår ut med armene i målområdet. Ser langt fra fornøyd ut, naturlig nok. Var hele 85 hundredeler bak Haugen.

Historisk og overrasket

Hirscher var uansett den aller største helten. Med seieren sikret han seier i verdenscupen totalt for sjette gang på rad - noe ingen har gjort før ham.

– Er det? Matte var ikke det beste faget mitt på skolen. Kan du fortelle meg hvorfor? sa han til intevjuer i målområdet.

Han fikk forklart at han nå leder med 504 poeng. Han sikret også storslalåmkula.

– Det er vel ikke så ille faktisk, sa han med et stort smil.

Marcel Hirscher hadde ikke fått med seg at han vant verdenscupen sammenlagt etter seieren i storslalåm.

Det var liten tvil om at forholdene fikk mye å si i den andre omgangen. Mange av kanonene falt flere plasser mot slutten av rennet, men flere av de som startet tidligere kjørte seg opp.

Blant dem Aleksander Aamodt Kilde og Marcus Monsen. Sistnevnte gjorde karrierebeste med en 17.-plass.

Søndag er det slalåm i Kranjska Gora, med mindre all snøen regner bort i løpet av natten....

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn