NRK Meny
Normal

Hauer slo tilbake etter disking - tok sin første pallplass

Joachim Hauer ble disket på grunn av kluss med hoppdressen forrige helg. I dag var han tilbake - og slo til med sin første pallplass i verdenscupen.

hauer

Joachim Hauer var beste nordmann i Nizhny Tagil.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det står utrolig respekt av det Joachim gjør i dag. Jeg har ventet på at det skulle skje, sier NRKs hoppkommentator Johan Remen Evensen.

Selv om det ikke ble norsk seier, må det sies at det ble en god dag for de norske hopperne.

Det var lite å gjøre med vinneren Severin Freund og Peter Prevc som tok andreplassen, men hele fem nordmenn plasserte seg på topp åtte i lørdagens verdenscup.

– Utrolig god fysikk

Aller best var Joachim Hauer på tredjeplass. Det ble en solid opptur for hopperen, som var en av flere som ble disket på grunn av kluss med hoppdressen forrige helg.

I tillegg var det hans første pallplass i karrieren. Før dagens tredjeplass var Hauers beste notering en 15.plass han tok under verdenscupen i Lillehammer i fjor.

– Jeg så ham før sesongen begynte og han viste solid hopping allerede da. Han har utrolig god fysikk for hopping, så jeg er ikke overrasket over at han gjør det så bra. Men jeg er overrasket over at han er på pallen allerede nå, sier Evensen.

Hauer lå på femteplass etter førsteomgangen, men hoppet seg opp på pallen med 129,5 meter i finaleomgangen. Med 243,7 poeng var han poenget foran Andreas Stjernen, som med 130 meter i 2. omgang hoppet seg opp fra 11.-plass.

Joachim Hauer hopper seg til en tredje plass i dagens hopprenn.

SE HAUERS HOPP: Hauer leverte et solid hopp i den andre omgangen.

– Beste laginnsats på mange år

Evensen roser også den norske laginnsatsen.

– Det er ikke ofte jeg har sett en resultatliste som i dag. Jeg tror ikke det har vært så bra på flere år, sier den tidligere landslagshopperen, og utdyper:

– Vi var bekymret da to av våre beste la opp (Anders Bardal og Anders Jacobsen), men nå kommer det jo nye hoppere og viser seg frem nesten hver helg. Det er morsomt å se på og kommentere når det går så bra.

Sportssjef Clas Brede Bråthen bekrefter at det er flere år siden Norge hadde så mange på topp ti i et verdenscuprenn.

– Vår beste laginnsats på veldig mange år ble kronet med nok en ny hopper på pallen. Denne gangen er det Jachim Hauer som får betalt for hardt arbeid over lang tid med tredjeplass. Med ydmykhet, respekt og glede fortsetter vi jobben mot våre ambisiøse mål, skriver han i en sms til NRK.

Øvrige norske plasseringer:

 • 4. Andreas Stjernen
 • 5. Johann Andre Forfang
 • 6. Daniel Andre Tande
 • 8. Kenneth Gangnes
 • 12. Anders Fannemel
Severin Freunds hopp fra andre omgang. Han vant dagens hopprenn.

SE VINNERHOPPET: Freund vant lørdagens verdenscuprenn.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal