NRK Meny
Normal

Hattestad vraket for «nye Northug»

Johannes Høsflot Klæbo (20) og Pål Golberg (26) har imponert så kraftig at VM- og OL-vinner Ola Vigen Hattestad (34) ikke får gå i Lillehammer.

Hattestad

UTE: Ola Vigen Hattestad har slitt i sesongstarten og må følge Lillehammer-sprinten fra TV-skjermen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Løfshus

OPTIMISTISK: Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er ikke noe gøy å ikke gå de skirennene du ønsker, men jeg er ikke stresset. De virkelig viktige rennene kommer ikke før utpå nyåret, sier Hattestad til NRK.

34-åringen, som har slitt med sykdom i høst, er fortsatt langt unna toppformen.

Fredag ble han slått ut allerede i prologen i klassisk sprint, hvor Golberg og Klæbo overrasket med henholdsvis 1.- og 3.-plass.

Dermed må landslagsløperen tre til side.

Inspirert av Klæbo og Golberg

– Det er et helt riktig uttak. De som er tatt ut, er rett og slett bedre enn meg i øyeblikket. Jeg får bare trene på og blir bedre, så håper jeg at jeg er med neste gang, sier Hattestad.

Han har latt seg imponere av både Klæbo og Golberg i sesongåpningen.

– Jeg synes det er fantastisk det de har gjort. Jeg henter litt inspirasjon fra det, sier Hattestad, og utdyper:

– Det handler om råskap. Begge er i veldig god form, men det er offensiviteten og råskapen du kan hente inspirasjon fra, sier 34-åringen.

Klæbo og Golberg

Klæbo og Golberg reiser med til sammen 30 langrennsløpere til minitouren i Lillehammer.

Norge har ekstra stor kvote til renn på hjemmebane.

– Underprestert

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer vrakingen av Hattestad slik:

– Vi har i utgangspunktet sagt at vi skal prioritere utøvere fra elitelandslaget, men så har det vært noen utøvere utenfor som har gått veldig fort. Først og fremst Klæbo og Golberg, og da har vi valgt å ta med dem på bekostning av Ola, som har underprestert i det siste, sier Løfshus.

Landslagssjefen innrømmer at det kan bli vanskeligere og vanskeligere å komme utenom duoen hvis formen fortsetter, men han er likevel ikke bekymret på Hattestads vegne.

– Ola vet hva som skal til for å komme seg til VM. Han er ikke ute av bildet på noe som helst vis. Han trenger bare å heve seg litt, og så kommer han seg inn i varmen igjen, sier Løfshus.

Han peker på at Hattestad har vært en «slow starter» siden OL-gullet i Sotsji i 2014.

34-åringen selv vet at han raskt viser helt andre takter.

– Jeg vet at når jeg er i form, er det veldig få som slår meg. Om noen. Så jeg må ha fokus på meg selv. Jeg følger meg trygg på at jeg skal prestere når jeg får sjansen senere, sier Hattestad.

Se intervjuet her.

Siste nytt

 • Liverpool herjet med West Ham

  Liverpool er oppe på andreplass på tabellen etter lørdagens nedsabling av West Ham. Scoringer av Emre Can, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde at Michail Antonios nettkjenning ikke ble noe annet enn et trøstemål. Kampen endte 4-1.

  FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WEST HAM
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Danske vant vårklassiker

  Michael Valgren Andersen overrasket med seier i Omloop Het Nieuwsblad. Amund Grøndahl Jansen ble beste norske på 19.-plass. Truls Korsæth ble nummer 94, mens både Edvald Boasson Hagen og Daniel Hoelgaard brøt sesongens første klassiker, ifølge NTB.

  Belgium Cycling Omloop Het Nieuwsblad
  Foto: Francois Walschaerts / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin