NRK Meny
Normal

Hattestad vraket for «nye Northug»

Johannes Høsflot Klæbo (20) og Pål Golberg (26) har imponert så kraftig at VM- og OL-vinner Ola Vigen Hattestad (34) ikke får gå i Lillehammer.

Hattestad

UTE: Ola Vigen Hattestad har slitt i sesongstarten og må følge Lillehammer-sprinten fra TV-skjermen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Løfshus

OPTIMISTISK: Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er ikke noe gøy å ikke gå de skirennene du ønsker, men jeg er ikke stresset. De virkelig viktige rennene kommer ikke før utpå nyåret, sier Hattestad til NRK.

34-åringen, som har slitt med sykdom i høst, er fortsatt langt unna toppformen.

Fredag ble han slått ut allerede i prologen i klassisk sprint, hvor Golberg og Klæbo overrasket med henholdsvis 1.- og 3.-plass.

Dermed må landslagsløperen tre til side.

Inspirert av Klæbo og Golberg

– Det er et helt riktig uttak. De som er tatt ut, er rett og slett bedre enn meg i øyeblikket. Jeg får bare trene på og blir bedre, så håper jeg at jeg er med neste gang, sier Hattestad.

Han har latt seg imponere av både Klæbo og Golberg i sesongåpningen.

– Jeg synes det er fantastisk det de har gjort. Jeg henter litt inspirasjon fra det, sier Hattestad, og utdyper:

– Det handler om råskap. Begge er i veldig god form, men det er offensiviteten og råskapen du kan hente inspirasjon fra, sier 34-åringen.

Klæbo og Golberg

Klæbo og Golberg reiser med til sammen 30 langrennsløpere til minitouren i Lillehammer.

Norge har ekstra stor kvote til renn på hjemmebane.

– Underprestert

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer vrakingen av Hattestad slik:

– Vi har i utgangspunktet sagt at vi skal prioritere utøvere fra elitelandslaget, men så har det vært noen utøvere utenfor som har gått veldig fort. Først og fremst Klæbo og Golberg, og da har vi valgt å ta med dem på bekostning av Ola, som har underprestert i det siste, sier Løfshus.

Landslagssjefen innrømmer at det kan bli vanskeligere og vanskeligere å komme utenom duoen hvis formen fortsetter, men han er likevel ikke bekymret på Hattestads vegne.

– Ola vet hva som skal til for å komme seg til VM. Han er ikke ute av bildet på noe som helst vis. Han trenger bare å heve seg litt, og så kommer han seg inn i varmen igjen, sier Løfshus.

Han peker på at Hattestad har vært en «slow starter» siden OL-gullet i Sotsji i 2014.

34-åringen selv vet at han raskt viser helt andre takter.

– Jeg vet at når jeg er i form, er det veldig få som slår meg. Om noen. Så jeg må ha fokus på meg selv. Jeg følger meg trygg på at jeg skal prestere når jeg får sjansen senere, sier Hattestad.

Se intervjuet her.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge