- Jeg ble sliten

Bare centimetere skilte Ola Vigen Hattestad og Emil Jönsson på sprinten i Otepää.

Ola Vigen Hattestad

2. PLASS: Ola Vigen Hattestad tapte spurten mot svenske Emil Jönsson i Otepää, men viste at formen er i rute en snau måned før OL.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det ble et skikkelig spurtoppgjør mellom Ola Vigen Hattestad og svenske Emil Jönsson på sprinten i Ottepää, men svensken gikk seirende ut av duellen.

Resultater sprint, menn

- Jeg gikk nok ut litt for tidlig på oppløpet og ble litt sliten. Jeg trodde Jönsson skulle velge et annet spor enn han gjorde, men jeg er fornøyd. Jönsson var sterksest i dag, men formen min er bra og jeg fikk de svarene jeg ville ha en snau måned før OL, sier Hattestad til NRK.

Hattestad slet med formen før jul, men etter en god treningsperiode i jula er han tilbake i kjent stil.

- Det er deilig å være tilbake der jeg var i fjor, sier han.

Det var bare en liten skisko som skilte Hattestad og svensken. Russiske Nikita Kriukov kapret 3. plassen.

Video: Se den svensk-norske duellen her!

Video nsps_upload_2010_1_17_13_51_38_918.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

OL-gull

Hattestad er i rute før OL, og der er han en av medaljekandidatene.

- Målet er å ta medalje på sprinten i OL, og når du kjemper om medalje er du jo også med i kampen om gullet! sier Vigen Hattestad.

Sprinttrener Ulf Morten Aune har stor tro på Vigen Hattestad i OL.

- Ola har all verdens muligheter i OL, sier Aune til NRK.

Treneren var imidlertid imponert over Jönsson.

- Emil var sterk i dag, men vi har slått han før og vi kan slå han igjen.

Dårlig laginnsats

Selv om Hattestad gikk inn til en fin 2. plass, ble det ikke den helt store norske laginnsatsen på sprinten. Hele fem nordmenn røyk ut i prologen, blant annet Øystein Pettersen som falt . Av de fem nordmennen som tross alt gikk videre, røyk alle bortsett fra Hattestad ut i kvartfinalen.

- Resten av laget er for svake, men Øystein Pettersen gikk fort i prologen så det var veldig dumt at han falt. Foreløpig har vi ikke noen gode forklaringer på hvorfor de andre ikke gikk videre fra prologen. Løperne som røyk ut i kvarfinalen har potensial til å komme til semifinale, men i dag hadde de ikke en topp dag, sier trener Aune.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ola Vigen Hattestad (t.v.), Nikita Kriukov og Emil Jönsson.

Ola Vigen Hattestad (t.v.), Nikita Kriukov og Emil Jönsson kjemper om seieren på sprinten i Otepää.

Foto: Ints Kalnins / Scanpix/Reuters

Svensk seier

Resultater sprint, kvinner

Svensk seier ble det også på kvinnesiden der den svenske sprintkometen Hanna Falk slo Petra Majdic i spurten.

- Jeg følte meg sterk på de siste meterne, men jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte å slå Majdic. Jeg pleier å være flink i den siste delen av løpene, sa Falk etter seieren.

Finske Aino Kaisa Saarinen kom på 3. plass. Marit Bjørgen var den eneste norske kvinnen som gikk videre til semifinalen, men her røyk hun ut fordi hun ikke klarte å posisjonere seg riktig på oppløpet, dermed kom hun seg ikke forbi løperne foran.

- Jeg gjorde en taktisk feil og ble stengt helt inne. Det føles ikke bra, men man lærer av det. Kroppen føles kjempebra. Jeg er i flott form, sier Bjørgen.

Dermed reiser hun fra Estland med 2. plassen på lørdagens 10-kilometer som beste minne. Nå venter NM i Stokke før avreise til OL-oppladning.

Video: Her velger Bjørgen feil spor!

Video nsps_upload_2010_1_17_13_19_40_915.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Assistentduo tar over Viking

  Duoen Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen blir Vikings nye hovedtrenere, melder Stavanger Aftenblad.

  Ifølge avisen blir de to likestilte hovedtrenere. Viking opplyser at klubbens nye trenere blir presentert på en pressekonferanse fredag klokken 10.

  1. divisjon fotball 2018: Viking - Mjøndalen (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Northug: – Tøffe måneder

  Petter Northug har den siste tiden vært taus rundt sin form og helse.

  Det er over tre måneder siden at politiet stoppet Northug i fartskontroll og fant kokain i hans hjem. Nå snakker han ut på sin egen Facebook-profil.

  – Det har vært noen tøffe måneder, men nå begynner man å få avstand til deg og jeg begynner å bli ferdig med det, sier den tidligere langrennsstjernen.

  Han fortalte på en pressekonferanse at han kommer til å få profesjonellhjelp for å bli kvitt det han kalte et rusproblem.

  – Nå begynner ting å bli normalisert. Man ønsker å holde seg aktiv og komme tilbake i jobb - det er viktig, sier Northug.

  Pressekonferanse med Petter Northug
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal