NRK Meny
Normal

Utålmodig Hattestad: – Jeg ser ikke framgangen

Ola Vigen Hattestad innrømmer at det er ubehagelig å se kameratene på sprintlandslaget ha suksess i distanserenn. For hans del uteblir framgangen.

Hattestad

FRUSTRERT: Ola Vigen Hattestad ser ikke framgangen han ønsker på de lengre distansene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

På veg inn en mesterskapsfri sesong ser sprinteren Ola Vigen Hattestad muligheten til å bli bedre i å gå lengre renn.

– Jeg har satt som mål å bli bedre på distanserenn, sier Hattestad ovenfor NRK under landslagets høydesamling i Val Senales.

Ser ikke framgangen

På 3.000 meters høyde har verdens mestvinnende sprinter gjennom tidene tatt det rolig på breen. Men han begynner å bli frustrert over farten i progresjonen i de noe lengre rennene.

Hattestad

OPPKJØRING: Ola Vigen Hattestad og landslaget har tilbrakt rundt tre uker i høyden foran sesongstarten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg begynner å bli utålmodig. Jeg ser ikke framgangen foreløpig. Men jeg er spent på om jeg har tatt noen steg når skirennene begynner, sier Hattestad.

Mens Hattestad sliter med å finne distanseformen, fant flere av kameratene fra sprintlandslaget virkelig distanseformen sist sesong.

– Kan være genetisk

Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen tok hver sin verdenscupseier på 15 kilometer i løpet av fjorårssesongen mens Eirik Brandsdal gikk helt til topps under NM-femmila i Harstad.

Brandsdal vinn NM-gull på femmila

OVERRASKET: Eirik Brandsdal gikk inn til NM-gull på femmila i Harstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Er det ubehagelig å se lagkameratene dine ta så store steg, når du ikke gjør det?

Det er litt der det ligger, helt klart. Jeg har fortsatt håp, men vi får se, svarer 33-åringen som innrømmer at han har hørt med lagkameratene om hvilke tiltak de har gjort for å bli bedre i distanserenn.

– Jeg har vært veldig nysgjerrig, jeg ser mye hva de gjør, og vi gjør veldig mye likt. Jeg har spurt og gravd. Men det er ikke noen forskjell egentlig. Jeg tror det er mye genetisk. Det er lett å skylde på det, men jeg ser ikke andre årsaker, konkluderer Hattestad.

Mål om sammenlagtseier

Selv om sprinteren har fokusert noe mer på distanserenn og -trening foran årets sesong, er fremdeles årets hovedmål sprintrelatert.

– Hovedmålet er å vinne sprintcupen. Jeg har ikke noe mål om å gå distanse i mesterskap. Det er en drøm, men ikke et mål i seg sjøl, avslutter Hattestad.

Siste nytt

 • VG: Vil kaste fotballpresidenten

  Oslo fotballkrets ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen til våren, skriver VG. Kvinnefotball og økonomi er bakteppe for oppfordringen fra kretsleder Kenneth B. Eriksen. Oslo fotballkrets aksepterer ikke lenger at herrespillerne stikker av med brorparten av pengene fra medieavtalen, sier kretslederen til avisen.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal