NRK Meny
Normal

Utålmodig Hattestad: – Jeg ser ikke framgangen

Ola Vigen Hattestad innrømmer at det er ubehagelig å se kameratene på sprintlandslaget ha suksess i distanserenn. For hans del uteblir framgangen.

Hattestad

FRUSTRERT: Ola Vigen Hattestad ser ikke framgangen han ønsker på de lengre distansene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

På veg inn en mesterskapsfri sesong ser sprinteren Ola Vigen Hattestad muligheten til å bli bedre i å gå lengre renn.

– Jeg har satt som mål å bli bedre på distanserenn, sier Hattestad ovenfor NRK under landslagets høydesamling i Val Senales.

Ser ikke framgangen

På 3.000 meters høyde har verdens mestvinnende sprinter gjennom tidene tatt det rolig på breen. Men han begynner å bli frustrert over farten i progresjonen i de noe lengre rennene.

Hattestad

OPPKJØRING: Ola Vigen Hattestad og landslaget har tilbrakt rundt tre uker i høyden foran sesongstarten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg begynner å bli utålmodig. Jeg ser ikke framgangen foreløpig. Men jeg er spent på om jeg har tatt noen steg når skirennene begynner, sier Hattestad.

Mens Hattestad sliter med å finne distanseformen, fant flere av kameratene fra sprintlandslaget virkelig distanseformen sist sesong.

– Kan være genetisk

Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen tok hver sin verdenscupseier på 15 kilometer i løpet av fjorårssesongen mens Eirik Brandsdal gikk helt til topps under NM-femmila i Harstad.

Brandsdal vinn NM-gull på femmila

OVERRASKET: Eirik Brandsdal gikk inn til NM-gull på femmila i Harstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Er det ubehagelig å se lagkameratene dine ta så store steg, når du ikke gjør det?

Det er litt der det ligger, helt klart. Jeg har fortsatt håp, men vi får se, svarer 33-åringen som innrømmer at han har hørt med lagkameratene om hvilke tiltak de har gjort for å bli bedre i distanserenn.

– Jeg har vært veldig nysgjerrig, jeg ser mye hva de gjør, og vi gjør veldig mye likt. Jeg har spurt og gravd. Men det er ikke noen forskjell egentlig. Jeg tror det er mye genetisk. Det er lett å skylde på det, men jeg ser ikke andre årsaker, konkluderer Hattestad.

Mål om sammenlagtseier

Selv om sprinteren har fokusert noe mer på distanserenn og -trening foran årets sesong, er fremdeles årets hovedmål sprintrelatert.

– Hovedmålet er å vinne sprintcupen. Jeg har ikke noe mål om å gå distanse i mesterskap. Det er en drøm, men ikke et mål i seg sjøl, avslutter Hattestad.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner