NRK Meny
Normal

Utålmodig Hattestad: – Jeg ser ikke framgangen

Ola Vigen Hattestad innrømmer at det er ubehagelig å se kameratene på sprintlandslaget ha suksess i distanserenn. For hans del uteblir framgangen.

Hattestad

FRUSTRERT: Ola Vigen Hattestad ser ikke framgangen han ønsker på de lengre distansene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

På veg inn en mesterskapsfri sesong ser sprinteren Ola Vigen Hattestad muligheten til å bli bedre i å gå lengre renn.

– Jeg har satt som mål å bli bedre på distanserenn, sier Hattestad ovenfor NRK under landslagets høydesamling i Val Senales.

Ser ikke framgangen

På 3.000 meters høyde har verdens mestvinnende sprinter gjennom tidene tatt det rolig på breen. Men han begynner å bli frustrert over farten i progresjonen i de noe lengre rennene.

Hattestad

OPPKJØRING: Ola Vigen Hattestad og landslaget har tilbrakt rundt tre uker i høyden foran sesongstarten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg begynner å bli utålmodig. Jeg ser ikke framgangen foreløpig. Men jeg er spent på om jeg har tatt noen steg når skirennene begynner, sier Hattestad.

Mens Hattestad sliter med å finne distanseformen, fant flere av kameratene fra sprintlandslaget virkelig distanseformen sist sesong.

– Kan være genetisk

Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen tok hver sin verdenscupseier på 15 kilometer i løpet av fjorårssesongen mens Eirik Brandsdal gikk helt til topps under NM-femmila i Harstad.

Brandsdal vinn NM-gull på femmila

OVERRASKET: Eirik Brandsdal gikk inn til NM-gull på femmila i Harstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Er det ubehagelig å se lagkameratene dine ta så store steg, når du ikke gjør det?

Det er litt der det ligger, helt klart. Jeg har fortsatt håp, men vi får se, svarer 33-åringen som innrømmer at han har hørt med lagkameratene om hvilke tiltak de har gjort for å bli bedre i distanserenn.

– Jeg har vært veldig nysgjerrig, jeg ser mye hva de gjør, og vi gjør veldig mye likt. Jeg har spurt og gravd. Men det er ikke noen forskjell egentlig. Jeg tror det er mye genetisk. Det er lett å skylde på det, men jeg ser ikke andre årsaker, konkluderer Hattestad.

Mål om sammenlagtseier

Selv om sprinteren har fokusert noe mer på distanserenn og -trening foran årets sesong, er fremdeles årets hovedmål sprintrelatert.

– Hovedmålet er å vinne sprintcupen. Jeg har ikke noe mål om å gå distanse i mesterskap. Det er en drøm, men ikke et mål i seg sjøl, avslutter Hattestad.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag