Hattestad blir trener for Johaug og langrennsdamene

De norske langrennsjentene får på plass en trener med solide utøvermeritter i tospann med Ole Morten Iversen inn i VM-sesongen. Norges Skiforbund bekrefter at Ola Vigen Hattestad har signert for to år.

Hattestad

MERITTERT UTØVER BLIR TRENER: Ola Vigen Hattestad, her fra da han hentet bronsemedaljen etter sprinten i Falun-VM i 2015.

Foto: NTB Scanpix

Den tidligere OL-vinneren og verdensmesteren i sprint innrømmer å ha savnet Norge, og gleder seg stort til den spennende utfordringen det blir å trene verdens beste skijenter.

– Denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, selv om familien kanskje ikke var like klar med tanke på tidspunkt, sier Ola Vigen Hattestad i en pressemelding.

Merittert utøver

Stillingen som landslagstrener ble lyst ut etter at Geir Endre Rogn ikke forlenget kontrakten på grunn av sykdom i familien.

Og det er ikke hvilken som helst erstatter Norges Skiforbund har skaffet. Hattestad har vært med i verdenscupsirkuset i en årrekke og vunnet OL-gull, to VM-gull og ett sølv. Han har 13 seire i verdenscupen.

Til NRK forteller 38 år gamle Hattestad, som la opp så sent som i 2018, at han har hatt dialog med langrennssjef Espen Bjervig en god stund.

s1QpSCa440o

VANT SPRINTKULA: Ola Vigen Hattestad poserer foran fotografene sammen med Kikkan Randall. De to vant sprintcupen sammenlagt tilbake i 2014. Det har Hattestad gjort en gang tidligere også.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Vil bidra med sprintkompetanse

Det å få muligheten til å trene verdens beste landslag er noe har hadde veldig lyst til, men en tanke som modnet litt etter hvert og som han til slutt så på som en spennende og utfordrende oppgave.

Når det gjelder hva han kan bidra med, er han ganske ydmyk. Han lar det skinne gjennom at han har stor respekt for den kulturen som er bygget opp på et suksessfullt norsk damelag i mange år.

– Jeg håper jeg kan bidra med min sprintkompetanse og videreføre det gode arbeidet som allerede er etablert i laget, sier han.

bByNVVa0iGI

FLYTTER TIL NORGE: Ola Vigen Hattestad sammen med kona Katja Visnar og sønnen Ludvig under VM i Seefeld i 2019.

Foto: Terje Pedersen

Hattestad utdyper og forteller at han, selv om han mener det er gjort en bra jobb på det området også, vil jobbe med farten til flere av utøverne. Ta ut potensialet i fartsressursene i enda større grad.

Han flytter til Norge fra Slovenia, der han har hatt base sammen med familien og jobbet som slovensk landslagstrener i langrenn, først til sommeren. Han synes det er vemodig å gi seg som trener for gjengen i Slovenia.

– Men jeg var veldig glad da jeg fikk beskjed om at jeg var innstilt som førstekandidat som trener for damelaget i Norge. Det er en fantastisk fin gruppe jeg har hatt ansvaret for i Slovenia. Men som jeg sa innledningsvis, dette er noe jeg har veldig lyst til: Å trene verdens beste damelag, sier han.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Demonstrant avbrøt OL-toppen: – F... ta OL!

Misnøyen mot sommerens OL i Tokyo vokser. Denne gangen fikk IOC-toppene høre det fra en ubuden gjest.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal