Hattestad blir trener for Johaug og langrennsdamene

De norske langrennsjentene får på plass en trener med solide utøvermeritter i tospann med Ole Morten Iversen inn i VM-sesongen. Norges Skiforbund bekrefter at Ola Vigen Hattestad har signert for to år.

Hattestad

MERITTERT UTØVER BLIR TRENER: Ola Vigen Hattestad, her fra da han hentet bronsemedaljen etter sprinten i Falun-VM i 2015.

Foto: NTB Scanpix

Den tidligere OL-vinneren og verdensmesteren i sprint innrømmer å ha savnet Norge, og gleder seg stort til den spennende utfordringen det blir å trene verdens beste skijenter.

– Denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, selv om familien kanskje ikke var like klar med tanke på tidspunkt, sier Ola Vigen Hattestad i en pressemelding.

Merittert utøver

Stillingen som landslagstrener ble lyst ut etter at Geir Endre Rogn ikke forlenget kontrakten på grunn av sykdom i familien.

Og det er ikke hvilken som helst erstatter Norges Skiforbund har skaffet. Hattestad har vært med i verdenscupsirkuset i en årrekke og vunnet OL-gull, to VM-gull og ett sølv. Han har 13 seire i verdenscupen.

Til NRK forteller 38 år gamle Hattestad, som la opp så sent som i 2018, at han har hatt dialog med langrennssjef Espen Bjervig en god stund.

s1QpSCa440o

VANT SPRINTKULA: Ola Vigen Hattestad poserer foran fotografene sammen med Kikkan Randall. De to vant sprintcupen sammenlagt tilbake i 2014. Det har Hattestad gjort en gang tidligere også.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Vil bidra med sprintkompetanse

Det å få muligheten til å trene verdens beste landslag er noe har hadde veldig lyst til, men en tanke som modnet litt etter hvert og som han til slutt så på som en spennende og utfordrende oppgave.

Når det gjelder hva han kan bidra med, er han ganske ydmyk. Han lar det skinne gjennom at han har stor respekt for den kulturen som er bygget opp på et suksessfullt norsk damelag i mange år.

– Jeg håper jeg kan bidra med min sprintkompetanse og videreføre det gode arbeidet som allerede er etablert i laget, sier han.

bByNVVa0iGI

FLYTTER TIL NORGE: Ola Vigen Hattestad sammen med kona Katja Visnar og sønnen Ludvig under VM i Seefeld i 2019.

Foto: Terje Pedersen

Hattestad utdyper og forteller at han, selv om han mener det er gjort en bra jobb på det området også, vil jobbe med farten til flere av utøverne. Ta ut potensialet i fartsressursene i enda større grad.

Han flytter til Norge fra Slovenia, der han har hatt base sammen med familien og jobbet som slovensk landslagstrener i langrenn, først til sommeren. Han synes det er vemodig å gi seg som trener for gjengen i Slovenia.

– Men jeg var veldig glad da jeg fikk beskjed om at jeg var innstilt som førstekandidat som trener for damelaget i Norge. Det er en fantastisk fin gruppe jeg har hatt ansvaret for i Slovenia. Men som jeg sa innledningsvis, dette er noe jeg har veldig lyst til: Å trene verdens beste damelag, sier han.

Siste nytt

 • Norsk fiasko i Elitloppet

  Travveteranen Jomar Blekkan fikk sin drøm oppfylt om å kjøre Elitloppet i trav, men det endte i gedigen nedtur. Hesten Looking Superb fikk aldri opp farten og ble slått ut i kvalifiseringen.

  Örjan Kihlström og hesten Propulsion vant Elitloppet i sitt femte forsøk. Førstepremien var på vel tre millioner kroner. Hesten rundet dermed 35 millioner kroner innkjørt i karrieren.

  Norskfødte Cokstile gikk et kanonløp og ble nummer to. Det ga vel 1,5 millioner kroner.

  Jomar Blekkan og hesten Looking Superb
  Foto: Henrik Montgomery/tt / NTB scanpix
 • Dortmund vant 6-1 uten Haaland

  Erling Braut Haaland er skadet, men Borussia Dortmund knuste likevel bunnlaget Paderborn 6-1 søndag.

  Jadon Sancho scoret hattrick etter pause. Haaland fikk en støtskade da han kolliderte med dommeren forrige uke, men er ventet tilbake i spill til uka.

  Jadon Sancho
  Foto: Pool / Reuters
 • Molde tapte mot Sogndal

  Regjerende seriemester Molde måtte ble slått 2-1 av 1.-divisjonsklubben Sogndal i en treningskamp søndag.

  – Det var nok en liten vekker for oss, sier Molde-trener Erling Moe til Romsdals Budstikke.

  Selv om Molde byttet ut så å si hele laget i pausen, mener treneren det ikke finnes noen unnskyldning for nederlaget.

  – Jeg forventer ikke at vi ikke vinner hjemme mot Sogndal, sier Moen.

  Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring scoret for Sogndal, mens Leke James puttet for Molde.

  Erling Moe
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal