Harveys pek mot nordmennene: – Hvor er alle de norske?

FALUN/OSLO (NRK): Da Alex Harvey og Dario Cologna feide de norske utøverne ut av pallen i Falun, koste de seg på nordmennenes bekostning.

Harvey, Bolsjunov og Cologna

SPØKEFUGL: Alex Harvey (til venstre) slår an en spøk etter målgang. Aleksandr Bolsjunov og Dario Cologna smiler og ler.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Mens pallen, bestående av Aleksandr Bolsjunov, Alex Harvey og Dario Cologna, ble avbildet i Falun, ropte Harvey:

– Hvor er alle nordmennene?

Så fortsatte han: «De liker ikke 15 kilometer klassisk, fellesstart ...» før han lo godt. Samtidig lå nordmennene strødd i målområdet, utslitt etter 15 kilometer jaktstart i Falun. Bolsjunov utklasset alle, mens nordmennene ramlet av da Cologna og Harvey skrudde opp dampen.

– Skjer ikke ofte

Best av de norske var Martin Johnsrud Sundby på fjerdeplass.

– Det er en vennskapelig spøk. Jeg tror det er bra for sporten at de ikke vinner alt. De er best i verden på både dame- og herresiden, sier Alex Harvey til NRK.

Harveys humør var åpenbart smittsomt, for i målområdet like etter smalt det fra Dario Cologna: «Norwegian who?». På norsk: Hvilke nordmenn?

– Ha ha, ler Dario Cologna, som smiler bredt når han får spørsmål om kommentaren.

Martin Johnsrud Sundby

UTENFOR PALLEN: Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– En pall uten nordmenn skjer ikke mange ganger i løpet av en sesong, sier Cologna til NRK.

Søndagens pall var niende gang i år at det er en pall uten norske innslag. Søndag var andre dagen på rad at de norske misset pallen. Også lørdag ble det utenlandsk dominans, og lørdag ble Sundby beste norske på en beskjeden åttendeplass.

– Vi ser jo hvem som har herjet hele sesongen og det er han som står bak meg her, sier Sundby og peker opp mot Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo: – Viktig å spøke med oss

Klæbo tar seg ikke nær av kommentarene fra Harvey og Cologna.

– Det er viktig å spøke med oss. Det kan ikke være blodig alvor hele tiden, sier Klæbo, som ruslet inn til 25. plass i Falun søndag. Han sikret verdenscupen sammenlagt foran nettopp Cologna etter det som må beskrives som en eventyrlig sesong.

Klæbo tar nå ferie etter 11 individuelle verdenscupseirer og tre OL-gull.

Dario Cologna (2:a), Schweiz, vinnare Johannes Høsflot Klæbo, Norge, och Martin Johnsrud Sundby

VANT: Johannes Høsflot Klæbo (i midten) jubler for sammenlagtseier i verdenscupseier mellom Dario Cologna (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Ulf Palm/tt / NTB scanpix

Siste nytt

 • Haugesund slått av 3. divisjonslag

  Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget.

  Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid.

  Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål.

  Kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar.

  Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang.

  Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute.

  I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane.

  Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo.

  Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0.

  Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland.

  Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Slet seg til seier i åpningskampen

  Anders Mol og Christian Sørum fikk store problemer mot Chris McHugh og Damien Schumann fra Australia.

  Kampen endte 21-18, 18-21 og 15-13.

  Norge kom til OL som en av de store favorittene, og begynte også bra i sin første kamp i gruppespillet. Duoen vant det første settet mot Australia.

  I det andre settet fikk imidlertid Mol og Sørum store problemer mot et lag som viste overraskende lite respekt for verdensenerne. Spesielt Chris McHugh skapte problemer for nordmennene.

  På et tidspunkt ledet australierne hele 11-3.

  Den norske duoen kjempet seg tilbake, men Australia vant til slutt det andre settet 21-18. Dermed gikk kampen til et tredje og avgjørende sett.

  Det siste settet ble svært jevnt. De to lagene fulgte hverandre hele tiden, men Norge avgjorde til slutt og vant sin første kamp i OL.

  – Det var utrolig deilig å dra det i land til slutt. Det var tungt og de presset oss hardt i dag, sier Anders Mol til NRK.

  – Jeg visste at de kunne spille god volleyball, men vi har ikke sett dem på lenge. De spiller en utradisjonell form for volleyball. Dessuten server de utrolig tøft, kommenterer Sørum.

  – Det er en boost å krige så hardt og så få igjen for det. Vi står igjen med en seier, og det er det aller viktigste.

  Mol og Sørum møter spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira i sin neste kamp mandag. Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  – Det er et vanskelig lag å spille mot, og det visste vi, sier trener Kåre Mol til NRK.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Johansen signerte med QPR

  Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham.

  Det får NTB bekreftet lørdag ettermiddag. Johansen skal ha skrevet under på en treårsavtale med London-klubben.

  Dermed fortsetter nordmannen karrieren i den engelske mesterskapsserien. Han var utlånt til nettopp QPR siste halvdel av forrige sesong.

  – Det kjennes veldig bra å kunne fortsette i QPR etter et fint låneopphold i vår. Jeg var fornøyd med vårsesongen for min egen del også, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med QPR, sier Johansen. (NTB)

  Stefan Johansen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal