NRK Meny
Normal

Harveys pek mot nordmennene: – Hvor er alle de norske?

FALUN/OSLO (NRK): Da Alex Harvey og Dario Cologna feide de norske utøverne ut av pallen i Falun, koste de seg på nordmennenes bekostning.

Harvey, Bolsjunov og Cologna

SPØKEFUGL: Alex Harvey (til venstre) slår an en spøk etter målgang. Aleksandr Bolsjunov og Dario Cologna smiler og ler.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Mens pallen, bestående av Aleksandr Bolsjunov, Alex Harvey og Dario Cologna, ble avbildet i Falun, ropte Harvey:

– Hvor er alle nordmennene?

Så fortsatte han: «De liker ikke 15 kilometer klassisk, fellesstart ...» før han lo godt. Samtidig lå nordmennene strødd i målområdet, utslitt etter 15 kilometer jaktstart i Falun. Bolsjunov utklasset alle, mens nordmennene ramlet av da Cologna og Harvey skrudde opp dampen.

– Skjer ikke ofte

Best av de norske var Martin Johnsrud Sundby på fjerdeplass.

– Det er en vennskapelig spøk. Jeg tror det er bra for sporten at de ikke vinner alt. De er best i verden på både dame- og herresiden, sier Alex Harvey til NRK.

Harveys humør var åpenbart smittsomt, for i målområdet like etter smalt det fra Dario Cologna: «Norwegian who?». På norsk: Hvilke nordmenn?

– Ha ha, ler Dario Cologna, som smiler bredt når han får spørsmål om kommentaren.

Martin Johnsrud Sundby

UTENFOR PALLEN: Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– En pall uten nordmenn skjer ikke mange ganger i løpet av en sesong, sier Cologna til NRK.

Søndagens pall var niende gang i år at det er en pall uten norske innslag. Søndag var andre dagen på rad at de norske misset pallen. Også lørdag ble det utenlandsk dominans, og lørdag ble Sundby beste norske på en beskjeden åttendeplass.

– Vi ser jo hvem som har herjet hele sesongen og det er han som står bak meg her, sier Sundby og peker opp mot Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo: – Viktig å spøke med oss

Klæbo tar seg ikke nær av kommentarene fra Harvey og Cologna.

– Det er viktig å spøke med oss. Det kan ikke være blodig alvor hele tiden, sier Klæbo, som ruslet inn til 25. plass i Falun søndag. Han sikret verdenscupen sammenlagt foran nettopp Cologna etter det som må beskrives som en eventyrlig sesong.

Klæbo tar nå ferie etter 11 individuelle verdenscupseirer og tre OL-gull.

Dario Cologna (2:a), Schweiz, vinnare Johannes Høsflot Klæbo, Norge, och Martin Johnsrud Sundby

VANT: Johannes Høsflot Klæbo (i midten) jubler for sammenlagtseier i verdenscupseier mellom Dario Cologna (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Ulf Palm/tt / NTB scanpix

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag