NRK Meny
Normal

Harsem om kneskaden: – Føltes som kneskåla gikk ut av ledd

Kathrine Harsem skadet kneet under dagens 7,5 kilometer på Beitostølen, men tror hun rekker verdenscupåpningen om to uker.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

Tidlig på dagens 7,5 kilometer for jentene på Beitostølen, var det slutt for landslagsløper Kathrine Harsem. Hun hektet skiene og falt. TV-bildene viste 26-åringen som sto ved siden av sporet og holdt seg til kneet.

– Det føltes som kneskåla gikk ut av ledd. Mammaen til Heidi Weng hjalp meg opp, men jeg klarte ikke stå på foten, forteller Harsem til NRK.

– Ta den helt ut på julebordet

Deretter ble hun fraktet vekk med snøscooter, og videre til utøverhotellet hvor hun ble undersøkt av landslagslege og fysioterapeut.

– Mest sannsynlig har jeg strukket et leddbånd på innsiden av kneet og fått en rift på den indre menisken. Det ser ut til å bli fort bra, og jeg ser ikke for meg at jeg blir liggende på sengen så veldig lenge.

Da NRK møtte Harsem på hotellet lørdag ettermiddag, var hun ved godt mot. Hun har ikke gitt opp å rekke verdenscupåpningen i Kuusamo om to uker.

– Legen og fysioen sier de ser lyst på det. Men nå har jeg begynt å tenke at det ikke blir noen sprint i morgen. Så det er bare å dra den helt ut på julebord i kveld, og jeg har allerede lært noen krykketriks. Jeg må jo ta det med et smil og gjøre det beste ut av situasjonen, sier Harsem og ler.

Saken fortsetter under bildet.

Kathrine Harsem skadet på Beitostølen

VED GODT MOT: NRK møtte Kathrine Harsem på utøverhotellet lørdag, etter at hun pådro seg en kneskade under konkurransen Lørdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Uheldig også i fjor

Det er ikke første gang Harsem er uheldig i konkurranse. Under sprinten i Kuusamo i fjor, ble hun påkjørt av en bil. Hun ble truffet av et bilspeil mellom prologen og kvartfinalen, og måtte reise hjem.

I et år har hun slitt med det andre kneet. Nå er det endelig bedre. Derfor kom skaden på et ekstremt dårlig tidspunkt.

– Jeg hadde gledet meg sånn. Jeg føler det har stemt så bra på trening, så jeg var fortvilet og lei meg, og redd for hva det var, forteller Harsem.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting