NRK Meny
Normal

Harsem om kneskaden: – Føltes som kneskåla gikk ut av ledd

Kathrine Harsem skadet kneet under dagens 7,5 kilometer på Beitostølen, men tror hun rekker verdenscupåpningen om to uker.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

Tidlig på dagens 7,5 kilometer for jentene på Beitostølen, var det slutt for landslagsløper Kathrine Harsem. Hun hektet skiene og falt. TV-bildene viste 26-åringen som sto ved siden av sporet og holdt seg til kneet.

– Det føltes som kneskåla gikk ut av ledd. Mammaen til Heidi Weng hjalp meg opp, men jeg klarte ikke stå på foten, forteller Harsem til NRK.

– Ta den helt ut på julebordet

Deretter ble hun fraktet vekk med snøscooter, og videre til utøverhotellet hvor hun ble undersøkt av landslagslege og fysioterapeut.

– Mest sannsynlig har jeg strukket et leddbånd på innsiden av kneet og fått en rift på den indre menisken. Det ser ut til å bli fort bra, og jeg ser ikke for meg at jeg blir liggende på sengen så veldig lenge.

Da NRK møtte Harsem på hotellet lørdag ettermiddag, var hun ved godt mot. Hun har ikke gitt opp å rekke verdenscupåpningen i Kuusamo om to uker.

– Legen og fysioen sier de ser lyst på det. Men nå har jeg begynt å tenke at det ikke blir noen sprint i morgen. Så det er bare å dra den helt ut på julebord i kveld, og jeg har allerede lært noen krykketriks. Jeg må jo ta det med et smil og gjøre det beste ut av situasjonen, sier Harsem og ler.

Saken fortsetter under bildet.

Kathrine Harsem skadet på Beitostølen

VED GODT MOT: NRK møtte Kathrine Harsem på utøverhotellet lørdag, etter at hun pådro seg en kneskade under konkurransen Lørdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Uheldig også i fjor

Det er ikke første gang Harsem er uheldig i konkurranse. Under sprinten i Kuusamo i fjor, ble hun påkjørt av en bil. Hun ble truffet av et bilspeil mellom prologen og kvartfinalen, og måtte reise hjem.

I et år har hun slitt med det andre kneet. Nå er det endelig bedre. Derfor kom skaden på et ekstremt dårlig tidspunkt.

– Jeg hadde gledet meg sånn. Jeg føler det har stemt så bra på trening, så jeg var fortvilet og lei meg, og redd for hva det var, forteller Harsem.

Siste nytt

 • Linnes avbrøt trening med skade

  Martin Linnes måtte avbryte torsdagens landslagstrening. Galatasaray-backen skal sjekkes senere i dag.

  – Vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

  Martin Linnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Antonsen forlenger med Tromsø

  Kent-Are Antonsen har signert ny kontrakt med TIL. Venstrebackens nye avtale strekker seg ut 2020.

  – Jeg er veldig stolt over å kunne representere TIL i tre år, og så er det greit å få det ut av verden, sier Antonsen til klubbens hjemmeside.

  Motorsaga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag