Normal

Hareide: – Jeg hadde tilbud fra utlandet

Den norske Malmö-treneren forteller at han avslo tilbud fra andre klubber for å snu klubbens dårlige trend.

Åge Hareide

POPULÆR: Åge Hareides innsats i Malmö har gjort ham attraktiv på markedet.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix

Malmö, med de to norske nysigneringene Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, hadde en meget godt start på sesongen i Allsvenskan. Etter det har fjorårets mesterliga-deltaker slitt tungt.

Nå avslører Åge Haredie i et intervju med Expressen at han kunne latt nedtur være nedtur og forlatt klubben.

– Jeg kunne gått til utlandet i juli, men det hadde signalisert at noe var feil. Da vil jeg heller ta kampen for å bygge et nytt lag og komme så høyt som mulig på tabellen, sier han i intervjuet.

Tøft å få mesterligaplass

Malmö ligger for øyeblikket på sjetteplass i serien med kun tre seire på de siste ti kampene, og i helgen ble det uavgjort mot Allsvenskans absolutte bunnlag Åtvidaberg.

Onsdag spiller Malmö kvalifisering for å få delta i mesterliga, men har et tøft utgangspunkt etter å ha tapt bortekampen mot Salzburg 2-0.

– Folk må forstå at vi setter sammen et nytt lag. Alle går gjennom harde tider for å bli bedre. Om vi hadde beholdt alle spillerne fra i fjor og bare fått inn noen nye, ville vi vært kjempesterke. Det sier seg selv.

Også i helgen venter en storkamp. Malmö får besøk av serieleder IFK Göteborg, og med tap i den kampen vil de være ti poeng bak. Om det skjer, tror Hareide at gullhåpet er begravet.

– Da blir det vanskelig. Da får vi gå til gullsmeden og kjøpe gull. Det er ikke det samme. Det vet jeg, det vet guttene og det vet IFK Göteborg, sier han.

Har mistet mange spillere

Etter suksessen i fjor med seriegull og god innsats i mesterligaen, har imidlertid mange av spillerne fått nye arbeidsgivere.

Sentrale spillere som Emil Forsberg, Isaac Kiese Thelin, Magnus Eriksson, Magnus Halsti var blant dem som forlot laget før sesongen.

– Når bra spillere har skapt framgang for laget, så vil de ha en egen karriere og tjene penger i utlandet. Klubben har vært veldig generøs mot de spillerne, men jeg synes også at de har fortjent det.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter Strike GO