NRK Meny
Normal

Hareide: – Jeg hadde tilbud fra utlandet

Den norske Malmö-treneren forteller at han avslo tilbud fra andre klubber for å snu klubbens dårlige trend.

Åge Hareide

POPULÆR: Åge Hareides innsats i Malmö har gjort ham attraktiv på markedet.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix

Malmö, med de to norske nysigneringene Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, hadde en meget godt start på sesongen i Allsvenskan. Etter det har fjorårets mesterliga-deltaker slitt tungt.

Nå avslører Åge Haredie i et intervju med Expressen at han kunne latt nedtur være nedtur og forlatt klubben.

– Jeg kunne gått til utlandet i juli, men det hadde signalisert at noe var feil. Da vil jeg heller ta kampen for å bygge et nytt lag og komme så høyt som mulig på tabellen, sier han i intervjuet.

Tøft å få mesterligaplass

Malmö ligger for øyeblikket på sjetteplass i serien med kun tre seire på de siste ti kampene, og i helgen ble det uavgjort mot Allsvenskans absolutte bunnlag Åtvidaberg.

Onsdag spiller Malmö kvalifisering for å få delta i mesterliga, men har et tøft utgangspunkt etter å ha tapt bortekampen mot Salzburg 2-0.

– Folk må forstå at vi setter sammen et nytt lag. Alle går gjennom harde tider for å bli bedre. Om vi hadde beholdt alle spillerne fra i fjor og bare fått inn noen nye, ville vi vært kjempesterke. Det sier seg selv.

Også i helgen venter en storkamp. Malmö får besøk av serieleder IFK Göteborg, og med tap i den kampen vil de være ti poeng bak. Om det skjer, tror Hareide at gullhåpet er begravet.

– Da blir det vanskelig. Da får vi gå til gullsmeden og kjøpe gull. Det er ikke det samme. Det vet jeg, det vet guttene og det vet IFK Göteborg, sier han.

Har mistet mange spillere

Etter suksessen i fjor med seriegull og god innsats i mesterligaen, har imidlertid mange av spillerne fått nye arbeidsgivere.

Sentrale spillere som Emil Forsberg, Isaac Kiese Thelin, Magnus Eriksson, Magnus Halsti var blant dem som forlot laget før sesongen.

– Når bra spillere har skapt framgang for laget, så vil de ha en egen karriere og tjene penger i utlandet. Klubben har vært veldig generøs mot de spillerne, men jeg synes også at de har fortjent det.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal