Hareide: – Jeg hadde tilbud fra utlandet

Den norske Malmö-treneren forteller at han avslo tilbud fra andre klubber for å snu klubbens dårlige trend.

Åge Hareide

POPULÆR: Åge Hareides innsats i Malmö har gjort ham attraktiv på markedet.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix

Malmö, med de to norske nysigneringene Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, hadde en meget godt start på sesongen i Allsvenskan. Etter det har fjorårets mesterliga-deltaker slitt tungt.

Nå avslører Åge Haredie i et intervju med Expressen at han kunne latt nedtur være nedtur og forlatt klubben.

– Jeg kunne gått til utlandet i juli, men det hadde signalisert at noe var feil. Da vil jeg heller ta kampen for å bygge et nytt lag og komme så høyt som mulig på tabellen, sier han i intervjuet.

Tøft å få mesterligaplass

Malmö ligger for øyeblikket på sjetteplass i serien med kun tre seire på de siste ti kampene, og i helgen ble det uavgjort mot Allsvenskans absolutte bunnlag Åtvidaberg.

Onsdag spiller Malmö kvalifisering for å få delta i mesterliga, men har et tøft utgangspunkt etter å ha tapt bortekampen mot Salzburg 2-0.

– Folk må forstå at vi setter sammen et nytt lag. Alle går gjennom harde tider for å bli bedre. Om vi hadde beholdt alle spillerne fra i fjor og bare fått inn noen nye, ville vi vært kjempesterke. Det sier seg selv.

Også i helgen venter en storkamp. Malmö får besøk av serieleder IFK Göteborg, og med tap i den kampen vil de være ti poeng bak. Om det skjer, tror Hareide at gullhåpet er begravet.

– Da blir det vanskelig. Da får vi gå til gullsmeden og kjøpe gull. Det er ikke det samme. Det vet jeg, det vet guttene og det vet IFK Göteborg, sier han.

Har mistet mange spillere

Etter suksessen i fjor med seriegull og god innsats i mesterligaen, har imidlertid mange av spillerne fått nye arbeidsgivere.

Sentrale spillere som Emil Forsberg, Isaac Kiese Thelin, Magnus Eriksson, Magnus Halsti var blant dem som forlot laget før sesongen.

– Når bra spillere har skapt framgang for laget, så vil de ha en egen karriere og tjene penger i utlandet. Klubben har vært veldig generøs mot de spillerne, men jeg synes også at de har fortjent det.

Siste nytt

 • Sundby ble far for tredje gang

  Martin Johnsrud Sundby og kona Marieke Heggeland ble foreldre til sin tredje sønn natt til 2. pinsedag, skriver VG. Fra før har paret sønnene Markus (7) og Max (4).

  Sundby
  Foto: Fredrik Hagen
 • OL-medaljør Maren Skjøld legger opp

  Alpinist Maren Skjøld avslutter karrieren, skriver hun selv på Instagram onsdag.

  Skjøld ble vraket fra landslaget den kommende sesongen på grunn av manglende sportslig utvikling, opplyste Sportssjef i alpint, Claus J. Ryste, til NRK i mai.

  Skjøld tok OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang i 2018.

  Maren Skjøld sikret seg bronsjemedalje under lagkonkurranse parallell slalåm
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad

Sendeplan

Kl. Program Kanal