NRK Meny
Normal

Hareide: – Akkurat nå er jeg trener i Malmö og glad for det

MALMÖ/OSLO (NRK): Åge Hareide har bedt det danske fotballforbundet om ro til Malmö er ferdig med sesongen. Han vil ikke diskutere jobben som dansk landslagssjef nå.

Åge Hareide har bedt det danske fotballforbundet om ro til Malmø er ferdig med sesongen. Han vil ikke diskutere jobben som dansk landslagssjef nå.

TAUS OM LANDSLAGSJOBBEN: Åge Hareide vil fokusere på Malmös to siste kamper i mesterligaen og svarer kort på spørsmål om jobben som dansk landslagssjef. Foto: Odd Iversen.

– Jeg kan ikke si noe som helst, for jeg vet ingenting, svarer Åge Hareide på spørsmål om han er aktuell som trener for det danske landslaget.

Forrige uke begynte spekulasjonene, og både danske og svenske medier meldte at Åge Hareide var blitt enige med det danske fotballforbundet om å ta over som landslagssjef.

– Jeg har snakket med dem for en god tid tilbake, det er det eneste jeg kan si. Men vi får se hva som skjer, sier Hareide.

Har bedt om ro

Åge Hareide og Malmö forbereder seg til Zlatan og Paris Saint-Germain står på motsatt banehalvdel på onsdag.

– Jeg har bedt om fred og ro fram til vi er ferdig med mesterligaen. Nå har vi PSG og deretter Real Madrid. Ting må vente til vi er ferdig med sesongen. Jeg har full fokus på min jobb her. Så får vi ta andre ting etter det, forteller Hareide.

– Så ingenting avklares før etter Real Madrid-kampen?

– Det vet jeg ikke, svarer 62-åringen.

Åge Hareide

PÅ TRENING: Åge Hareide under mandagens Malmö-trening.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

– En fantastisk plass å jobbe

Han vil ikke tenke på at de to siste mesterligakampene kan bli hans siste som sjef for Malmö.

– Jeg tenker på å gjøre en så bra jobb som mulig til enhver tid. Og så lenge jeg er trener i Malmö, så er det det som gjelder nå.

– Er landslag det neste nivået du må opp på for å kunne forlate denne klubben?

– Egentlig så burde jeg opp på et høyere nivå. Malmö er en fantastisk plass å jobbe. Jeg er trener i Malmö, og er glad for det, fastslår Hareide.

– Han har vært fokusert

Jo Inge Berget

UNNER HAREIDE ALT GODT: Malmös Jo Inge Berget.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

To av de norske spillerne på Malmö, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, mener treneren deres har opptrådt profesjonelt etter at ryktene begynte å gå.

– Det er klart det vil bli spekulasjoner når du gjør det så bra. Men han klarer nok å fokusere godt på de to kampene vi har igjen nå, sier Berget og får støtte av lagkamerat Wolff Eikrem:

– Han har vært veldig fokusert og ikke sagt noe om det. Snakket om PSG-kampen, og det vi skal gjøre der.

Snakkes det mye om dette innad i laget?

– Ikke så mye, men det er klart at vi har fått det med oss. Om dette er noe Åge har lyst til, så tror jeg både spillere og alle rundt klubben unner Åge det om det er det han vil, sier Berget.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal