NRK Meny
Normal

Hareide før siste kamp: – Blandede følelser

I morgen leder Åge Hareide Malmö for siste gang. Han innrømmer at møtet med Real Madrid blir spesielt.

FBL-EUR-C1-MALMO-PRESSER

SNART FERDIG: Åge Hareide avslutter sin karriere som Malmö-trener mot Real Madrid. Da han møtte pressen mandag kveld, var nordmannen i godt humør.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Forrige uke gjorde Åge Hareide det klart at han er ferdig som trener i Malmö. Hans siste kamp på sidelinjen er mot selveste Real Madrid på Santiago Bernabéu i mesterligaen tirsdag kveld.

62-åringen innrømmer at det blir en spesiell avslutning på to fine år i den svenske klubben.

– Det er blandede følelser. Man forsøker å stenge det ute og tenke på det som en vanlig kamp, men det har vært en fantastisk reise vi har hatt sammen her og vi har opplevd mye. Fotball består av følelser, men for meg blir det mer av det i morgen, sier Hareide på kveldens pressekonferanse i den spanske hovedstaden.

– Kommer for å heie

Malmö ligger sist i gruppe A med tre poeng. Men hvis Paris Saint-Germain slår Shakhtar Donetsk og de lyseblå tar poeng mot Real Madrid, berger Malmö den viktige tredjeplassen. Da er det svenske laget i så fall klare for sekstendedelsfinalen i europaligaen i februar - men uten Hareide på sidelinjen.

Åge Hareide

ENGASJERT: Åge Hareide var optimistisk før møtet med Paris Saint-Germain. Det ble stortap.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

– Klarer vi det, så skal jeg komme og heie og stå sammen med Malmö-fansen. Det hadde vært en fantastisk avslutning, innrømmer nordmannen ifølge Expressen.

– Det er min jobb å få laget til å tro at vi kan ta poeng uansett hvor vi spiller. Og det tror vi. Man må det, for i fotball er alt mulig. Selv når det virker umulig. Vi skal fortsette å tro, det er utgangspunktet vårt, så får vi se hvor dyktige vi er, legger han til.

Ville møte Ødegaard

Real Madrid sliter med en rekke skader, og er allerede klare for mesterligaens sluttspill. Likevel fant ikke trener Rafael Benitez plass til Martin Ødegaard i troppen. Det synes Hareide er synd.

– Vi er begge norske, og det hadde vært fint om han kunne spille mot oss. I Norge er det et stort hysteri rundt ham, men den klubben har fantastisk mange dyktige spillere, mener treneren.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08