NRK Meny
Normal

Hareide får gjennomgå i danske aviser

Åge Hareide har tunge dager som dansk landslagssjef.

Åge Hareide

TØFFE TIDER: Åge Hareide har gått på to strake tap som dansk landslagssjef.

Foto: Bagger, Henning / NTB scanpix

Tirsdag tapte han for andre gang på fire dager da Montenegro vant 1-0 i Parken. Lørdag ble Polen for sterke med 3-2 i Warszawa.

– Vi har satt oss selv i en meget vanskelig situasjon og har heller ikke flaksen med oss, sa Hareide tirsdag.

– Vi fikk oss en over nakken i dag, og kanskje gir det noe til laget. Vi skal vise at vi vil spille for Danmark, sa han og slo neven i bordet.

Får terningkast to

Danmarks største avis, Ekstra Bladet, gir Hareide to poeng på spillerbørsen der en er svakest og seks best.

– Flørter allerede med fiasko i VM-kvalifiseringen, er dommen. Tre spillere får karakteren en, åtte to og en tre (keeper Kasper Schmeichel).

Også i Berlingske Tidende får den norske treneren gjennomgå på kommentatorplass:

«For andre kamp på rad traff ikke Hareide med laguttaket tross tre bytter tirsdag. Hans bryllupsreise er over. Landslagstreneren har sin del av aksjene (skylden) i nedturen de fire siste dagene», skriver avisen.

Danmark står med tre poeng etter tre kamper (se tabell).

Fikk god start

Sunnmøringen ble noe overraskende ansatt som dansk landslagssjef i fjor etter at Michael Laudrup takket nei til jobben. Dansk presse var ikke bare positiv til utnevnelsen.

Hareide fikk imidlertid en meget god start, og inntil for en uke siden var det meste fryd og gammen i dansk landslagsfotball. Nå er situasjonen en annen.

– Vi er pattebørn (småbarn), sier landslagsspiller Viktor Fischer om lagets innsats mot Montenegro.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal