Hopp til innhold

Hareide etter bråk under Malmö-kamp: – Motbydelig

– Det er motbydelig at vi lar slik skje i et moderne samfunn, tordnet Malmö-trener Åge Hareide etter 0-1-tapet for Union Berlin i europaligaen torsdag.

Han likte svæt dårlig reaksjonen fra bortelagets tilhengere som blamerte seg selv ved å kaste bluss utpå banen i annen omgang. Bortesupporternes oppførsel gjorde at kampen ble stoppet tidlig i andre omgang. Et stort antall politi grep inn for å skille Union-fansen fra andre deler av tribunen.

I mellomtiden forlot spillerne banen og oppholdt seg en stund i garderobene før oppgjøret ble gjenopptatt. Den uvørne bruken av pyroteknikk skapte en uhyggelig stemning.

Spesielt ille var de paniske scenene som oppsto da bluss havnet på plasser der det satt Malmö-tilhengere. Det ble også avfyrt knallskudd som ga kraftige smeller.

– Det er bare noen dager etter det som skjedde i Indonesia hvor flere mennesker døde. Vi vet jo ikke helt hva de har med seg inn på tribunen. Jeg trodde at tyskerne var et anstendig folk og ikke som oppfører seg som i dette, sier Hareide og fortsatte.

– Jeg har vært involvert i fotball i 50 år og har opplevd mange kamper i Europa. Det er synd at man skal gjør dette mot fotballen, sier nordmannen som nå sender ballen videre til Uefa.

Hareide mener at det er litt for enkelt med dagens regler med bare å stoppe kampen noen minutter for å starte opp igjen når noe slikt skjer. Det tok en halv time før kampen kom i gang igjen. Til tross for et massivt trykk fra hjemmelaget tapte de 0-1.

– Uefa må se på det. Hvis dette er den eneste og enkle måten og stoppe kampen, og fortsette å spille er det synd for fotballen. Det ødelegger kampene og for de andre tilhengerne, for spillere og trenere. For alle. De kan ikke spille ute i Europa med slike fans, mener Hareide.

Åge Hareide
Foto: JOHAN NILSSON / AFP

Sportsnyheter

Stina Nilsson manglet magasin

Her innser Nilsson kjempetabben – manglet magasin

Da Stina Nilsson kom inn på standplass under kvinnenes jaktstart i Kontiolahti, oppdaget den tidligere langrennsløperen at noe manglet.

Siste nytt

 • Mbappé herjet da Frankrike slo Polen: – For en spiller

  For første gang siden VM i 1986 klarte Polen å ta seg videre fra et gruppespill i VM, men søndag sa det stopp i åttedelsfinalen mot de regjerende mesterne, Frankrike.

  Olivier Giroud scoret kampens første mål like før pause. Spissen kom seg fri inne i boksen, og vartet opp med en kjapp avslutning som trillet inn i hjørnet.

  Scoringen er hans 52. mål for det franske landslaget, som gjør at Giroud nå troner alene på toppen som spilleren med flest mål for herrelandslaget til Frankrike - étt mål foran Thierry Henry. Søndagens kamp var Girouds 117. landskamp.

  Fremdeles har han et stykke opp til Eugénie Le Sommer, som er spilleren med flest landslagsmål på seniornivå i Frankrike. Hun står med 86 scoringer.

  I det 74. minutt økte Frankrike ledelsen etter en lekker kontring. Den ble avsluttet av Kylian Mbappé, som fra 14 meter smalt ballen rett i nettet.

  – For en prestasjon. For en spiller, sa NRKs ekspertkommentator Nils Johan Semb om scoringen.

  På overtid økte Mbappé til 3-0, etter nok et perleskudd.

  – Makan til fotballspiller det har ikke verden, sa Semb.

  Mbappé står nå med 33 landslagsmål på 62 kamper, og hele ni av målene har kommet i VM. 23-åringen er dermed over halvveis til VM-rekorden til Miroslav Klose på 16 mål.

  Mbappé er også toppscoreren i årets VM med fem mål.

  Robert Lewandowski reduserte for Polen fra straffemerket åtte minutter på overtid og sørget for at Frankrike til slutt vant 3-1.

  Frankrike skal spille kvartfinale på lørdag. Der møter de vinneren av kampen mellom England og Senegal.

 • Blakstad-scoring i City-seier

  Julie Blakstad noterte seg for nok en scoring i engelsk superliga da hun og Manchester City slo Elisabeth Terlands Brighton 3–1 søndag.

  Kampens første nettkjenning satte Veatriki Sarri i eget bur i det ellevte minutt. Etter snaut 20 minutter stanget Blakstad inn 2–0.

  Det var hennes andre scoring på like mange kamper. Hun fant også nettet i 2-1-seieren over Everton sist. Noen minutter etter scoringen serverte hun Laura Coombs da hun la på til 3–0.

  På tampen reduserte Lee Geum-min uten at det hjalp for laget fra Sør-England. Elisabeth Terland forble ubenyttet reserve for Brighton.

  Amalie Eikeland og Reading slo Celin Bizet Ildhusøys Tottenham 1–0 tidligere søndag. Et selvmål av Tottenham-back Amy Turner ble avgjørende. Eikeland spilte hele kampen, mens Ildhusøy kom inn etter 69 minutter.

  Liverpool slo West Ham 2–0. Thea Kyvåg startet på benken for London-laget, men ble byttet inn etter 65 minutter.

  (©NTB)

  Julie Blakstad flyr inn mot mål
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • TV 2: Kåsastul klar for finsk toppklubb

  Etter kun tre kamper tilbake for Frisk Asker er landslagsbacken Christian Kåsastul klar for HIFK fra Helsinki, melder TV 2.

  – Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg i Liiga og det blir stort å få representere HIFK. Jeg setter stor pris på Frisk Asker, hver treningsøkt og mulighet hos de. Nå står Finland og Helsinki for tur og jeg er veldig klar, sier Kåsastul til TV 2.

  Tidligere i høst annullerte ishockeyspilleren kontrakten med amerikanske Ontario Reign.

  Kåsastul
  Foto: Tore Meek / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste