Hopp til innhold

Har slitt med influensa, stiv nakke og vondt kne: – Formen er bra

OSLO/OBERSTDORF (NRK): Johann Forfang falt i Engelberg og har ligget med influensa de siste dagene, men tror likevel det er mulig å vinne hoppuka.

Hoppuka 2017-18

TRØBLETE OPPKJØRING: Johann Forfang har slitt med diverse plager foran den 66. utgaven av hoppuka.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette går nok veldig fint bare beina kvikner til igjen, sier Forfang til NRK etter 14 dager uten hopptrening.

22-åringen er optimist foran den 66. utgaven av hoppuka tross diverse plager den siste tiden. Han fikk vondt i kneet og nakken etter et fall i Engelberg før jul, og da han kom hjem til Norge for å slappe av, ble han liggende med influensa.

– Jeg lå med feber, så det var ikke noe særlig det. Men nå begynner det å komme seg. Formen er bra, sier Forfang.

– Hvordan er det å være syk så tett opp mot hoppuka?

– Vi blir ikke så plaget med luftveiene som de som driver med utholdenhetsidrett. Jeg tror ikke dette skal ha så mye å si for formen.

Tror på topplasseringer

Til tross for noen uhell og marginer imot denne sesongen, ligger Forfang helt oppe på sjetteplass sammenlagt i verdenscupen. Han mener gode enkelthopp gir forhåpninger om en sterk hoppuke foran ettermiddagens kvalifisering i Oberstdorf.

– Jeg har topphopp som er helt der oppe. Er man litt heldig med forholdene, er man øverst igjen. Det er det jeg skal prøve på, sier Forfang.

FIS Ski Jumping World Cup

OPTIMIST: Forfang håper å kjempe om pallplasser i hoppuka.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Hva er drømmescenario for deg i hoppuka?

– Det er jo å vinne, så klart. Man drømmer ikke om tredjeplasser. Det er seier som gjelder. Og da må jeg få ut de beste hoppene oftere enn jeg har gjort til nå. Da kan jeg plutselig være der.

Spent Tande

Daniel-André Tande fikk vinnersjansene ødelagt av en utstyrsfeil i siste renn av hoppuka for ett år siden. Nå tror han flere nordmenn har muligheten til å gå til topps.

– Det kan bli jevnt og spennende i toppen, men det kan også komme en som hopper fem meter lenger enn nestemann. Det vet man aldri. Det kan være meg, Forfang, Robert Johansson, Freitag. Ja, flere. Men det hadde vært gledelig om det var en nordmann, sier Tande.

– Er dette det beste laget dere har hatt på lang tid?

– Et så sterkt lag som dette stiller ikke så tøffe krav til hver enkelt utøver. Med kun én i toppen ligger alt presset på ham. Nå blir det fordelt mer utover.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal