NRK Meny
Normal

Har slitt med influensa, stiv nakke og vondt kne: – Formen er bra

OSLO/OBERSTDORF (NRK): Johann Forfang falt i Engelberg og har ligget med influensa de siste dagene, men tror likevel det er mulig å vinne hoppuka.

Hoppuka 2017-18

TRØBLETE OPPKJØRING: Johann Forfang har slitt med diverse plager foran den 66. utgaven av hoppuka.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette går nok veldig fint bare beina kvikner til igjen, sier Forfang til NRK etter 14 dager uten hopptrening.

22-åringen er optimist foran den 66. utgaven av hoppuka tross diverse plager den siste tiden. Han fikk vondt i kneet og nakken etter et fall i Engelberg før jul, og da han kom hjem til Norge for å slappe av, ble han liggende med influensa.

– Jeg lå med feber, så det var ikke noe særlig det. Men nå begynner det å komme seg. Formen er bra, sier Forfang.

– Hvordan er det å være syk så tett opp mot hoppuka?

– Vi blir ikke så plaget med luftveiene som de som driver med utholdenhetsidrett. Jeg tror ikke dette skal ha så mye å si for formen.

Tror på topplasseringer

Til tross for noen uhell og marginer imot denne sesongen, ligger Forfang helt oppe på sjetteplass sammenlagt i verdenscupen. Han mener gode enkelthopp gir forhåpninger om en sterk hoppuke foran ettermiddagens kvalifisering i Oberstdorf.

– Jeg har topphopp som er helt der oppe. Er man litt heldig med forholdene, er man øverst igjen. Det er det jeg skal prøve på, sier Forfang.

FIS Ski Jumping World Cup

OPTIMIST: Forfang håper å kjempe om pallplasser i hoppuka.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Hva er drømmescenario for deg i hoppuka?

– Det er jo å vinne, så klart. Man drømmer ikke om tredjeplasser. Det er seier som gjelder. Og da må jeg få ut de beste hoppene oftere enn jeg har gjort til nå. Da kan jeg plutselig være der.

Spent Tande

Daniel-André Tande fikk vinnersjansene ødelagt av en utstyrsfeil i siste renn av hoppuka for ett år siden. Nå tror han flere nordmenn har muligheten til å gå til topps.

– Det kan bli jevnt og spennende i toppen, men det kan også komme en som hopper fem meter lenger enn nestemann. Det vet man aldri. Det kan være meg, Forfang, Robert Johansson, Freitag. Ja, flere. Men det hadde vært gledelig om det var en nordmann, sier Tande.

– Er dette det beste laget dere har hatt på lang tid?

– Et så sterkt lag som dette stiller ikke så tøffe krav til hver enkelt utøver. Med kun én i toppen ligger alt presset på ham. Nå blir det fordelt mer utover.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag