NRK Meny
Normal

Har slitt med influensa, stiv nakke og vondt kne: – Formen er bra

OSLO/OBERSTDORF (NRK): Johann Forfang falt i Engelberg og har ligget med influensa de siste dagene, men tror likevel det er mulig å vinne hoppuka.

Hoppuka 2017-18

TRØBLETE OPPKJØRING: Johann Forfang har slitt med diverse plager foran den 66. utgaven av hoppuka.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette går nok veldig fint bare beina kvikner til igjen, sier Forfang til NRK etter 14 dager uten hopptrening.

22-åringen er optimist foran den 66. utgaven av hoppuka tross diverse plager den siste tiden. Han fikk vondt i kneet og nakken etter et fall i Engelberg før jul, og da han kom hjem til Norge for å slappe av, ble han liggende med influensa.

– Jeg lå med feber, så det var ikke noe særlig det. Men nå begynner det å komme seg. Formen er bra, sier Forfang.

– Hvordan er det å være syk så tett opp mot hoppuka?

– Vi blir ikke så plaget med luftveiene som de som driver med utholdenhetsidrett. Jeg tror ikke dette skal ha så mye å si for formen.

Tror på topplasseringer

Til tross for noen uhell og marginer imot denne sesongen, ligger Forfang helt oppe på sjetteplass sammenlagt i verdenscupen. Han mener gode enkelthopp gir forhåpninger om en sterk hoppuke foran ettermiddagens kvalifisering i Oberstdorf.

– Jeg har topphopp som er helt der oppe. Er man litt heldig med forholdene, er man øverst igjen. Det er det jeg skal prøve på, sier Forfang.

FIS Ski Jumping World Cup

OPTIMIST: Forfang håper å kjempe om pallplasser i hoppuka.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Hva er drømmescenario for deg i hoppuka?

– Det er jo å vinne, så klart. Man drømmer ikke om tredjeplasser. Det er seier som gjelder. Og da må jeg få ut de beste hoppene oftere enn jeg har gjort til nå. Da kan jeg plutselig være der.

Spent Tande

Daniel-André Tande fikk vinnersjansene ødelagt av en utstyrsfeil i siste renn av hoppuka for ett år siden. Nå tror han flere nordmenn har muligheten til å gå til topps.

– Det kan bli jevnt og spennende i toppen, men det kan også komme en som hopper fem meter lenger enn nestemann. Det vet man aldri. Det kan være meg, Forfang, Robert Johansson, Freitag. Ja, flere. Men det hadde vært gledelig om det var en nordmann, sier Tande.

– Er dette det beste laget dere har hatt på lang tid?

– Et så sterkt lag som dette stiller ikke så tøffe krav til hver enkelt utøver. Med kun én i toppen ligger alt presset på ham. Nå blir det fordelt mer utover.

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale