Har mistet nesten 200 000 medlemmer

Foreløpige tall viser at norsk idrett har mistet rundt 185 000 medlemmer i løpet av 2020. Det skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding.

Det vil si en nedgang på rundt 9,6 prosent.

– At den norske idrettsbevegelsen har mistet nærmere 200 000 medlemskap gjennom koronaperioden er alarmerende og alvorlig. Dette går utover oppvekstvilkårene i alle lokalsamfunn, og er en betydelig folkehelseutfordring, sier idrettspresident Berit Kjøll i pressemeldingen.

NIF påpeker også at aktivitetstallene har gått ned, selv om det ikke har gått ned like dramatisk. Aktivitetstallet har blitt redusert med fire prosent, noe som tilsvarer 70 000 personer.

Idretten er fortsatt hardt rammet av koronapandemien, og breddeidretten har fortsatt ikke åpnet for konkurranse. Det vil si at store deler har vært stengt siden mars 2020.

Til NRK sier Kjøll at hun opplever at NIF har gjort det de kan for å få myndighetene til å åpne opp for mer breddeidrett.

– Vi har hatt en tett, offensiv og god dialog hele veien, men selv om vi har vært offensive, har vi også vært forsvarlige, sier Kjøll.

Pressetreff og verdenscup-arrangementer
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siste nytt

 • Bekrefter diplomatisk OL-boikott

  Australia kommer ikke til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL i Beijing, opplyser statsminister Scott Morrison.

  – Australia kommer ikke til å tre tilbake fra den sterke posisjonen vi har inntatt i favør av australske interesser, og det er opplagt at det ikke kommer som noen overraskelse at vi ikke sender noen offisielle representanter til vinterlekene, sa Morrison onsdag.

  Dermed legger Australia seg på samme linje som USA. Mandag kunngjorde Det hvite hus at president Joe Biden ikke kommer til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL neste år.

  En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

  Den norske regjeringen har gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt. (NTB)

  Australia sin statsminister Scott Morrison
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • To målgivende for Zuccarello

  Mats Zuccarello sto for to assists da Minnesota Wild slo Edmonton Oilers 4–1 i en NHL-kamp natt til onsdag norsk tid.

  Wild vant både første og tredje periode med 2-0, mens Oilers fikk sitt ene mål i andre periode.

  Zuccarello fikk sin første assist på Wilds første scoring etter 1.11 av første periode da Joel Eriksson Ek sørget for 1-0. Den andre assisten kom i tredje periode etter 5.33 da Victor Rask scoret 3-1-målet.

  Zuccarello var på isen i 16 minutter og 37 sekunder i kampen. Dette var den sjuende strake seieren til Wild, som nå leder Western Central-divisjonen sju poeng foran St. Louis Blues.

  Mats Zuccarello står med totalt 18 målpoeng hittil denne sesongen - sju mål og elleve assists.

  NHL: Toronto Maple Leafs at Minnesota Wild
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Seks av seks for Liverpool

  Mohammed Salah og Divock Origi scoret Liverpools mål da laget vant 2-1 borte over AC Milan i siste kampen i gruppespillet.

  AC Milan, som spilte med Zlatan Ibrahimovic fra start, tok ledelsen ved Fikayo Tomori første omgang.

  Liverpool var gruppevinner allerede før kveldens kamp og gikk gjennom gruppespillet med seks seire på seks kamper.

  I den andre kampen i gruppen vant Atletico Madrid 3-1 over Porto. Atletico går dermed videre sammen med Liverpool, mens Porto skal spille i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal