NRK Meny
Normal

Har lagt taktikk for å takle den fryktede «veggen»

KONTIOLAHTI (NRK): Den blytunge bakken «veggen» har skapt trøbbel på standplass i VM. De norske kvinnene har snakket mye om hvordan de skal unngå at det skjer igjen.

Den bratte bakken før standplass i Kontiolahti gjør skytingen vanskeligere enn vanlig for skiskytterne i VM.

SE VIDEO: Både Tiril Eckhoff og Emil Hegle Svendsen har tidligere uttalt at de tror noen av bomskuddene deres har kommet som følge av den tunge bakken de må opp før de kommer på standplass.

tiril

Tiril Eckhoff har forberedt seg godt på nye møter med den såkalte 'veggen'.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er en solid bakke og den koster. Er du litt uheldig og må dra på litt, eller blir hengende på en litt for rask rygg, kan det gå utover skytingen og gjøre deg sårbar, beskriver landslagstrener Stian Eckhoff.

Slik NRK tidligere har omtalt, har flere av skiskytterne vist tegn til å slite med det tunge inngangen til standplass i Kontiolathi.

– Pratet mye om det

De må blant annet gå opp den beryktede «veggen» like før de skal skyte, noe som gjør at de gjerne kommer inn på standplass med svært høy puls - noe som gjør skyteprosessen mer utfordrende.

Både Emil Hegle Svendsen (7 bom på 6 skytinger til nå i VM) og Tiril Eckhoff (11 bom på 8 skytinger) har uttalt at «veggen» kan ha hatt en innvirkning på deres til tider svake skyteprestasjoner til nå i VM.

De norske kvinnene har hatt flere samtaler om hvordan de skal takle bakken.

– Vi har pratet mye om det. Man kan tape mye om man går på en smell der, sier Tiril Eckhoff, og utdyper:

fanny

Fanny Welle-Strand Horn sier skytingen kommer til å bli mer avgjørende enn ellers i dag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi må få med farten over kulen. Man kan få mye syre på standplass om man går hardt hele tiden. Hvis det blir trått og sugeføre i tillegg, kan det bli morsomt, dette.

– Avgjøres på skytebanen

Eckhoff tror derfor det blir spesielt viktig å unngå bomskudd i denne konkurransen.

– Det blir en ren skytekonkurranse. Jeg må bare prøve å finne roen, sier hun.

Også Fanny Welle-Strand Horn er klar på at skytingen blir helt avgjørende.

– Man må disponere kreftene og ikke brenne for mye i starten. Men selv om det er et tøft renn og tøffe løyper, så avgjøres denne konkurransen på skytebanen, sier hun.

Det var på forhånd meldt vind og vanskelig skyteforhold, men onsdag morgen roet vindkastene seg betraktelig. Dermed ser det ut til å bli de beste skyteforholdene hittil i VM.

Tiril Eckhoff har valgt det siste startnummeret (105), og de andre jentene går også sent ut: Fanny Welle-Strand Horn (94), Elise Ringen (72) og Synnøve Solemdal (56).

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal