NRK Meny
Normal

I dag er dette marerittet glemt

SANDVIKA (NRK): Kroatia kjørte over Norge og vant 5-1 i den første kampen. I dag vil optimistiske landslagsgutter slå hardt tilbake.

kroatia-Norge

HJEM I SKAM: Ørjan Nyland måtte plukke fem baller ut av nettet på en av de mest bedrøvelige kveldene i moderne norsk landslagshistorie sist Norge møtte Kroatia.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hver kamp lever sitt eget liv, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Da han og guttene hans gjestet Kroatia i mars ble de regelrett avkledd av et temporaskt og effektivt kroatisk mannskap. I dag, et halvt år etterpå, vil de norske spillerne slå knallhardt tilbake med tre poeng.

Med seier vil Norge gå forbi Kroatia med to poeng, og feste et grep om andreplassen (bak Italia) og direkte kvalifisering fra gruppe H.

– Vi satser ikke på å tape og å bli nummer tre. Nå går vi for seier. Da er vi der oppe, sier Jo Inge Berget engasjert til NRK.

– Vi må være offensive og gripe sjansen. Jeg mener vi bør være tøffe nok til å si at vi har lyst til å vinne denne kampen, istemmer Ørjan Nyland.

– Tenker ikke på 5-1

Keeperen hadde en dårlig dag på jobben i Kroatia, da han slapp inn fire mål i den andre omgangen. Landslagssjefen mener imidlertid at Nyland er mye av grunnen til at landslaget ikke har sluppet inn mål de tre siste landskampene.

– Ørjan har utviklet seg veldig bra i Bundesliga. Han sto en meget god kamp sist, og har en autoritet i sin personlighet - i kraft av den han er og måten han fremstår. Det er jeg veldig fornøyd med, skryter landslagssjefen.

Nyland selv sier selv han ikke lenger tenker på 5-1-tapet på Stadion Maksimir.

– Nei, egentlig ikke. Nå tenker jeg vi har en fin sjanse til å vise oss fram. Det går vi for og satser på at vi gjennomfører.

– Men vi vet at de vil straffe oss om vi gjør personlige feil. Vi har mulighet til å framstå på en annen måte nå, sier Ingolstadt-keeperen.

Nyland

OPPTUR: Både Ørjan Nyland og resten av laget hadde en svart dag borte mot Kroatia, men reddet EM-håpet med en strålende bortekamp mot Bulgaria.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Må ikke gi Modric rom

Skal Norge vinne på Ullevaal må demme opp for de kroatiske stjernene, med Real Madrid-stjernen Luka Modric i spissen.

– Modric er en god spiller, som er god med ballen og til å slå pasninger. Derfor er det viktig å ikke gi han all verdens med rom, sier Berget, som er godt klar over at Kroatia også har flere gode spillere.

– Det blir ikke slik at vi legger et par ekstra mann på han. Vi må imidlertid være obs på at han ikke skal styre alt.

Tøft program videre

For å ha et reelt håp om direkte avansement bør Norge ha to poengs forsprang før de to siste gruppekampene.

Kroatia har nemlig et mye enklere program enn Per-Mathias Høgmos menn.

For etter overkommelige Malta hjemme, møter Norge gruppeleder Italia borte i siste kamp. Samtidig skal Modric og co opp mot Bulgaria (hjemme) Malta (borte).

– Det får vi ta da. Med bra resultat ligger vi bra an. Om ikke er vi likevel med, hevder Jo Inge Berget.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Carlsen vant etter maratonparti

  Etter hele seks og en halv time klarte endelig Magnus Carlsen å ta innersvingen på Sergej Karjakin og vinne i Sinquefield Cup i sjakk i USA. – Jeg er veldig glad nå. Jeg gjorde alt, sa Carlsen i intervjuet etterpå ifølge NTB.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd