Har ikke vært bra nok

Magnus Carlsen har åpnet 2021 med sjetteplass i Wijk aan Zee og finaletap for Wesley So i Champions Chess Tour. Ikke bra nok, sier sjakktoppen.

– Det er ikke bra nok. Jeg føler det ikke flyter helt om dagen. Jeg spiller et par bra partier, så er det rot i de neste. Det er mye å rette på fremover, og jeg spiller ikke veldig bra akkurat nå, sier Carlsen til NTB.

Men året er ungt, og sjakkessets hovedmål skjer ikke fø før helt på slutten av 2021. Fra 24. november til 16. desember skal nemlig verdensmesterskapet i sjakk spilles i Dubai. Carlsen innrømmer:

– Vinner jeg VM, kommer jeg til å være OK fornøyd med 2021 uansett. Man jeg får være såpass realistisk at selv om jeg vil vinne alt i 2021, går ikke det. Jeg får heller fokusere på å få med meg masse positive opplevelser inn mot VM, sier Carlsen.

Norway Chess. Magnus Carlsen
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Leicester klar for FA-cupfinalen

  Kelechi Iheanacho avgjorde kampen og sendte Leicester til FA-cupfinalen. Dette føre 4000 tilskodarar på Wembley.

  Tilskodarane var invitert som ein del av eit forskingsprosjekt, for gradvis sjå korleis fleire tilskodarar kan sleppast inn på balløya.

  I finalen ventar Chelsea, som slo Manchester City i semifinalen.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: John Sibley / AP
 • Mol og Sørum til åttandedelsfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin gruppe i verdsserieturneringa i sandvolleyball i Mexico og er klare for åttandedelsfinalen.

  Søndag vant de gruppefinalen mot russarane Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov med 2-0 (21-16, 21-18).

  Norges andre par i turneringa, Henrik Mol og Mathias Berntsen, er utslått etter å ha enda sist i ei knalltøff gruppe.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Tsitsipas knuste Ruuds overmann

  Grekaren Stefanos Tsitsipas (22) slo Andrej Rublev i to strake sett i finalen i Monte-Carlo Masters. Han vann 6-3, 6-3 og kalla sigeren sin største så langt i karrieren.

  Han tok dermed sin første Masters 1000-tittel.

  Rublev spelte sin første finale på Masters 1000-nivå. Tsitsipas har tapt to slike tidlegare, men han vant ATP-tourfinalen i 2019.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Jean-francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal