Har funnet løsningen på Bjørndalens sykdomsproblemer

– Har tatt lenger tid enn man først håpet på, sier skiskytternes landslagslege Ola Berger.

Bjørndalen

SYK: Ole Einar Bjørndalen har slitt med sykdom i sommer.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har hatt en bakterieinfeksjon og blitt behandlet for den, skriver Ole Einar Bjørndalen (41) i en tekstmelding til NRK.

Ifølge landslagslegen er han blitt behandlet med antibiotika for det som har vært en luftveisinfeksjon.

Ola Berger forteller at Bjørndalen er tilbake i trening, men at det vil ta tid før 41-åringen kan trene for fullt.

– Det er normalt at det tar litt tid med opptreningen nå, skriver Bjørndalen.

Ola Berger

Landslagslege Ola Berger.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Har tatt alle mulige tester

For en uke siden ble det kjent at 41-åringen har slitt med helsa, og han måtte droppe landslagssamlingen i Torsby på grunn at det som ble kalt en forkjølelse.

Nå viser det seg at sykdommen var mer alvorlig enn først antatt.

– Det har tatt lenger tid enn man først håpet på, men man måtte ta tiden til hjelp i tillegg til behandling, forteller Berger.

– Kunne dere funnet ut av dette tidligere?

– Det er vanskelig å svare på. Man gjør alt man kan av tester så tidlig som mulig, så vi visste nok hva dette var så fort vi hadde mulighet, mener han.

Usikkert når han kan trene for fullt

Sykdom i sesongoppkjøringen er lite heldig, men Berger beroliger dem som er bekymret for at sykdommen får konsekvenser for en gulljagende Bjørndalen under VM på hjemmebane i vinter.

– Sannsynligvis får det lite konsekvenser. Det er tidlig ennå, og han har god tid på seg til å finne formen til februar. Sånn sett er det et fint tidspunkt å være syk på, for å si det på den måten, smiler han.

Når Bjørndalen er tilbake i full trening tør han imidlertid ikke spå.

– Det er vanskelig å svare på. Man må ta det dag for dag og uke for uke nå. Det har vært noen uker uten trening, så da må man bruke litt tid på å trappe seg opp igjen. Det har han en klar plan på, sier legen.

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal