Har funnet løsningen på Bjørndalens sykdomsproblemer

– Har tatt lenger tid enn man først håpet på, sier skiskytternes landslagslege Ola Berger.

Bjørndalen

SYK: Ole Einar Bjørndalen har slitt med sykdom i sommer.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har hatt en bakterieinfeksjon og blitt behandlet for den, skriver Ole Einar Bjørndalen (41) i en tekstmelding til NRK.

Ifølge landslagslegen er han blitt behandlet med antibiotika for det som har vært en luftveisinfeksjon.

Ola Berger forteller at Bjørndalen er tilbake i trening, men at det vil ta tid før 41-åringen kan trene for fullt.

– Det er normalt at det tar litt tid med opptreningen nå, skriver Bjørndalen.

Ola Berger

Landslagslege Ola Berger.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Har tatt alle mulige tester

For en uke siden ble det kjent at 41-åringen har slitt med helsa, og han måtte droppe landslagssamlingen i Torsby på grunn at det som ble kalt en forkjølelse.

Nå viser det seg at sykdommen var mer alvorlig enn først antatt.

– Det har tatt lenger tid enn man først håpet på, men man måtte ta tiden til hjelp i tillegg til behandling, forteller Berger.

– Kunne dere funnet ut av dette tidligere?

– Det er vanskelig å svare på. Man gjør alt man kan av tester så tidlig som mulig, så vi visste nok hva dette var så fort vi hadde mulighet, mener han.

Usikkert når han kan trene for fullt

Sykdom i sesongoppkjøringen er lite heldig, men Berger beroliger dem som er bekymret for at sykdommen får konsekvenser for en gulljagende Bjørndalen under VM på hjemmebane i vinter.

– Sannsynligvis får det lite konsekvenser. Det er tidlig ennå, og han har god tid på seg til å finne formen til februar. Sånn sett er det et fint tidspunkt å være syk på, for å si det på den måten, smiler han.

Når Bjørndalen er tilbake i full trening tør han imidlertid ikke spå.

– Det er vanskelig å svare på. Man må ta det dag for dag og uke for uke nå. Det har vært noen uker uten trening, så da må man bruke litt tid på å trappe seg opp igjen. Det har han en klar plan på, sier legen.

Siste nytt

 • Tampa Bay vann Stanley Cup

  Med 2-0 over Dallas i sjette kamp vann Tampa Bay finaleserien om Stanley Cup med 4-2 i kampar.

  Brayden Point og Blake Coleman scora måla i kampen i natt.

  Det er Tampa Bays første Stanley Cup-siger sidan 2004.

  Ondrej Palat med Stanley Cup-pokalen
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Hevder Glimt får 56 mill. for Hauge

  Ifølge italienske nettsteder betaler Milan rundt 56 millioner norske kroner for Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20), melder NTB. Sempremilan skriver at Milan mener alvor og at Hauge kan bli presentert allerede tirsdag etter å ha gjennomgått den medisinske testen. Hauges agent skal ha hatt møter med Milan i de siste dagene.

  Nettstedet Calciomercato var den første til å melde at Milan var villig til å betale fire millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til fem millioner euro.

  Sistnevnte nettsted mener at overgangen vil gå i orden om ikke noe ekstraordinært skjer. Overgangen vil skje umiddelbart, og ikke i januar etter at den norske sesongen er over.

  Nettstedet Milannews24 skriver at kontrakten løper over fem år, og gir Hauge en million euro i året. Han kan debutere for Milan mot Spezia søndag.

  Det samme nettstedet skriver også at Manchester United var interessert i Glimt-spilleren, og at interessen derfra var én av grunnene til at Milan handlet så raskt.

  G7kCJ4VLmGk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Komfortabel Liverpool-triumf

  Fullstendig mot spillets gang ga Alexandre Lacazette Arsenal ledelsen på Anfield etter 25 minutters spill. Men Liverpool slo raskt tilbake og snudde kampen ved scoringer av Sadio Mané etter 28 minutter og Andrew Robertson etter 34 minutter. Tre minutter før full tid satte Diogo Jota inn 3-1 i sin debut. Dermed står Liverpool med full pott etter tre ligarunder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal