Lagerbäck har aldri opplevd en kamp med færre målsjanser

BELFAST (NRK): Men dét mener den nye norske landslagssjefen også er positivt.

Lars Lagerbäck

HJEM: Lars Lagerbäck sier han har tro på det norske laget selv om det ble tap i hans første kamp som norsk landslagssjef. Her er han på flyplassen i Belfast mandag morgen. Lagerbäck har faktisk aldri vunnet sin første kamp med et landslag før.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Bortsett fra målene skapte nesten ikke Nord-Irland noen målsjanser, sier Lars Lagerbäck (68)

Norges nye landslagssjef møtte pressen på flyplassen i Belfast mandag formiddag. Dagen etter 2-0-tapet mot Nord-Irland ville ikke 68-åringen svartmale situasjonen selv om han er enig i at det beste laget vant søndagens kamp.

– Vi skal ikke bare se negativt på dette selv om ikke gjøre en bra kamp, sier han og utdyper:

– I andre omgang var vi betydelig mer på deres banehalvdel. Det vi trenger nå er flere treninger og kamper. Nå må vi starte en kombinasjon mellom å vinne kamper, samtidig som vi må ha et litt mer langsiktig perspektiv.

Nest sist

Norge ligger nå nest sist i VM-kvalifiseringesgrupp C og håpet om sluttspillet i Russland er så å si ute.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge skapte lite mot Nord-Irland søndag, men Lagerbäck er opptatt av at det også gjelder motstanderen - selv om de vant.

– Jeg tror jeg aldri har opplevd en kamp med så få målsjanser fra begge lag som i denne her, sier han og bruker det som et bevis på at det norske forsvaret også gjorde noe riktig i Belfast.

Trenger tid

Lagerbäck mener de norske spillerne var for lojale og slo mer langt enn det som var smart mot de hodesterke nordirske midtstopperne.

Landslagskaptein Stefan Johansen tror Norge kommer til å vinne igjen når spillerne får mer tid sammen med Lagerbäck.

– Nå har vi fått en ny trener og må få på plass spillet som han ønsker. Når vi klarer å jobbe på den måten så tror jeg det blir bra til slutt, sier Johansen.

Aldri vunnet første kamp

Før svensken forlot pressen mandag fikk han spørsmål om han angrer på at han tok jobben som norsk landslagssjef.

– Nei. Jeg har aldri vunnet den første kampen med et landslag så vi får håpe at tradisjonen fortsetter, sier han og tenker på at det for eksempel til slutt gikk meget bra med Island.

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal