NRK Meny
Normal

Håpet lever fortsatt for Solbakken etter FCK-keeperens trippelredning

FC København-keeper Robin Olsen sto tidvis som en levende vegg og reddet et viktig poeng mot Porto i tirsdagens mesterligakamp. Dermed kan det fortsatt bli avansement.

Robin Olsen

STORSPILTE: Svenske Robin Olsen var en av kampens store spillere da FC København og Porto spilte uavgjort.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Premissene var som følger før tirsdagens viktige mesterligaoppgjør i Parken: FC København måtte vinne eller få uavgjort for å ha håp om å avansere i årets mesterliga. Tap ville bety at mesterligadrømmen er over for denne gang.

Heldigvis for Ståle Solbakken og FC København leverte keeper Robin Olsen noen fantastiske matchvinnerredninger og hindret de portugisiske stjernene scoring. Skjebnekampen endte 0–0 og dermed har danskene fortsatt en liten sjanse til å avansere til cupspillet.

Ståle Solbakken

TANNLØST: Ståle Solbakkens FC København var noe heldige som klarte 0–0 mot Porto.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

Hvittrøyene må vinne borte mot jumbo Club Brügge i siste gruppespillskamp, samtidig som Leicester må ta poeng mot Porto på bortebane.

– Vi skal huske på at vi har oppnådd målet vårt. Vi spiller uansett europeisk fotball etter jul. I dag er vi litt skuffet, men samtidig også stolte, sier Solbakken til Viasat 4.

Han frykter imidlertid at Leicester, som allerede er klare for cupspillet, stiller med et svekket lag i den siste gruppespillskampen.

– Jeg vet ikke hvordan B-laget til Leicester er. Det blir vel avgjørende. Jeg håper de seks-sju spillerne de bytter inn i den kampen gjør alt de kan, sier Solbakken.

Enorm prestasjon

Han kan takke sin svenske keeper for at det ikke ble tap i kveld. Olsen viste seg spesielt frem like etter pause da gjestene og André Silva fikk en gigantisk trippelsjanse.

Først avsluttet Silva fra kort hold. Olsen reddet, men returen havnet rett i beina på den samme spilleren. Deretter forsøkte Porto-angriperen å plassere skuddet i hjørnet, men den svenske keeperen var igjen på plass og vartet opp med en dobbeltredning.

– Vi hang litt i tauene i andre omgang, og vi slet blant annet med mange tekniske feil. Vi var heldige som unngikk baklengs, sier Solbakken til Viasat 4.

Tannløst FCK

Solbakken stilte med et noe svekket mannskap i kveldens kamp. Spissduoen Andreas Cornelius og Federico Santander er begge skadet og måtte stå over.

Men det hindret ikke danskene fra å være det klart beste laget før pause. Erik Johansson burde ha gitt FCK ledelsen da han fikk pannebrasken på ballen i god posisjon. Dessverre for vertene gikk headingen rett utenfor.

Etter hvilen var det imidlertid bortelaget som kjørte kampen og var nærmest scoring. Hjemmelaget måtte for det meste forsvare seg, noe som gjorde at Porto-forsvaret aldri ble satt helt på de store prøvene.

Siste nytt

 • Weng står over Beito-sprinten

  Heidi Weng starter ikke lørdagens sprint på Beitostølen, og vil heller konsentrere seg om søndagens 10 kilometer, opplyser skiforbundet lørdag morgen.

  Weng
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio fra Beitostølen
Sesongstart langrenn: Prolog
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint
Cupfinale G19, Molde – Rosenborg
Cupfinale: G19: Molde - Rosenborg
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
Langrenn: Klassisk sprint