NRK Meny
Normal

Håpet lever fortsatt for Solbakken etter FCK-keeperens trippelredning

FC København-keeper Robin Olsen sto tidvis som en levende vegg og reddet et viktig poeng mot Porto i tirsdagens mesterligakamp. Dermed kan det fortsatt bli avansement.

Robin Olsen

STORSPILTE: Svenske Robin Olsen var en av kampens store spillere da FC København og Porto spilte uavgjort.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Premissene var som følger før tirsdagens viktige mesterligaoppgjør i Parken: FC København måtte vinne eller få uavgjort for å ha håp om å avansere i årets mesterliga. Tap ville bety at mesterligadrømmen er over for denne gang.

Heldigvis for Ståle Solbakken og FC København leverte keeper Robin Olsen noen fantastiske matchvinnerredninger og hindret de portugisiske stjernene scoring. Skjebnekampen endte 0–0 og dermed har danskene fortsatt en liten sjanse til å avansere til cupspillet.

Ståle Solbakken

TANNLØST: Ståle Solbakkens FC København var noe heldige som klarte 0–0 mot Porto.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

Hvittrøyene må vinne borte mot jumbo Club Brügge i siste gruppespillskamp, samtidig som Leicester må ta poeng mot Porto på bortebane.

– Vi skal huske på at vi har oppnådd målet vårt. Vi spiller uansett europeisk fotball etter jul. I dag er vi litt skuffet, men samtidig også stolte, sier Solbakken til Viasat 4.

Han frykter imidlertid at Leicester, som allerede er klare for cupspillet, stiller med et svekket lag i den siste gruppespillskampen.

– Jeg vet ikke hvordan B-laget til Leicester er. Det blir vel avgjørende. Jeg håper de seks-sju spillerne de bytter inn i den kampen gjør alt de kan, sier Solbakken.

Enorm prestasjon

Han kan takke sin svenske keeper for at det ikke ble tap i kveld. Olsen viste seg spesielt frem like etter pause da gjestene og André Silva fikk en gigantisk trippelsjanse.

Først avsluttet Silva fra kort hold. Olsen reddet, men returen havnet rett i beina på den samme spilleren. Deretter forsøkte Porto-angriperen å plassere skuddet i hjørnet, men den svenske keeperen var igjen på plass og vartet opp med en dobbeltredning.

– Vi hang litt i tauene i andre omgang, og vi slet blant annet med mange tekniske feil. Vi var heldige som unngikk baklengs, sier Solbakken til Viasat 4.

Tannløst FCK

Solbakken stilte med et noe svekket mannskap i kveldens kamp. Spissduoen Andreas Cornelius og Federico Santander er begge skadet og måtte stå over.

Men det hindret ikke danskene fra å være det klart beste laget før pause. Erik Johansson burde ha gitt FCK ledelsen da han fikk pannebrasken på ballen i god posisjon. Dessverre for vertene gikk headingen rett utenfor.

Etter hvilen var det imidlertid bortelaget som kjørte kampen og var nærmest scoring. Hjemmelaget måtte for det meste forsvare seg, noe som gjorde at Porto-forsvaret aldri ble satt helt på de store prøvene.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert