Hopp til innhold

Håpet Bjørgen skulle trekke seg fra gulløvelse i OL

DRAMMEN (NRK.no): Etter seieren i Drammen innrømmer Maiken Caspersen Falla at hun til det siste håpet at det skulle åpne seg en plass på lagsprintlaget i OL.

Bjørgen og Falla

I OL ble Maiken Caspersen Falla tilskuer da Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg (bak) tok gull i lagsprinten. I Drammen viste hun hvem som er sjefen i sprint.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mange norske langrennsløper var skuffet over vraking til distanser under OL i Sotsji. Men ingen hadde mer grunn til å være skuffet enn Maiken Caspersen Falla.

23-åringen vant den individuelle sprinten i OL. Men det var ikke nok til å få gå på det norske lagsprintlaget. Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen ble foretrukket – og svarte med å være suverene fra start til mål i OL-finalen.

Falla valgte å ikke klage i det hele tatt under OL. Menn etter å ha slått Marit Bjørgen på målstreken under verdenscupsprinten i Drammen, innrømmer hun overfor NRK.no at vrakingen var tung å svelge.

– Utrolig kjedelig

– Det var utrolig kjedelig. Jeg hadde veldig lyst til å gå, og jeg hadde forberedt meg hele sesongen på at akkurat den datoen er det teamsprint i OL. Å få beskjed om at jeg ikke får gå når jeg vet jeg er i mitt livs form ...

Falla lar siste del av setningen henge i lufta, men bekrefter at hun i det lengste håpet det skulle åpne seg en mulighet.

– Marit har vært litt sånn at hun har sagt hun skal gå lagsprint i mesterskap, men så plutselig bestemt seg for ikke å gå. Derfor så jeg muligheten. Jeg håpet nesten hun skulle bli litt sliten og droppe å gå, erkjenner hun.

– Skulle fått sjansen

Riktig nok hadde Falla allerede under OL-forberedelsene fått beskjed om at hun ikke var inne blant de to på OL-laget.

– Jeg var vel fjerdemann på lista da vi reiste fra Seiser Alm. Men klart, når man tar OL-gull, tror man kanskje at det kan snu litt om på det, sier Falla.

Og fortsetter:

– Jeg synes virkelig jeg skulle fått sjansen, men da har jeg det til gode.

Revansjesugen

Hva vrakingen gjorde med henne, fikk alle i Drammen se. Marit Bjørgen hadde tilsynelatende kontroll på sin verdenscupseier nummer 65, men Falla ga seg ikke på tørre møkka og tok i stedet sin tredje verdenscupseier – den første for sesongen.

– Jeg ble enormt revansjesugen etter det som skjedde. Nå kan jeg kanskje dulte borti Roar Hjelmeset (trener) og si at jeg skulle gått i OL, gliser Falla.

Falla vant altså foran Bjørgen, mens svenske Stina Nilsson ble nummer tre og Bjørgens OL-makker Ingvild Flugstad Østberg nummer fire.

Resultatet innebærer at Bjørgen nå bare ligger 71 poeng bak Therese Johaug i verdenscupsammendraget. Dermed fortsetter duellen om den største krystallkula i tremila i Holmenkollen søndag.

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste