Håper Starts investorsatsing kan friste Bradley

Inge André Olsen vil ikke utelukke at han blir sportslig leder i Start. Et annet velkjent Stabæk-navn som kan ende i sør dersom investorplanene godkjennes, er Bob Bradley.

NEVNES I START-SATSINGEN: Bob Bradley på sidelinjen under en Swansea-kamp i oktober.

Foto: Geoff Caddick / AFP

Torsdag skal Start-medlemmene avgjøre om rike investorer får gå inn på eiersiden i klubben gjennom selskapet Start en drøm AS. De fem, som har tjent gode penger i gamblingbransjen, stiller 40 millioner til disposisjon fordelt på avtaleperioden på ti år.

Dersom planene godkjennes, er målet å få på plass en sportslig leder raskt. Inge André Olsen fra Søgne utenfor Kristiansand er Starts førstevalg til den stillingen, slik også TV 2 og Fædrelandsvennen tidligere har skrevet.

Ifølge Stabæk-ledelsen har det vært interesse for Olsen i sør de siste to årene. Og den tidligere Start-spilleren vil ikke utelukke en retur.

– Det er veldig vanskelig å svare på, svarer Olsen på Fædrelandsvennens direkte spørsmål om han blir ny sportslig leder i Start.

Bradley: – En ære

Olsen har jobbet som sportslig leder i Stabæk siden i 2011, og skal være fristet av gamleklubbens investorplaner som blant annet innebærer en vesentlig sportslig satsing og styrking av apparatet rundt laget.

Og det er her det skal ha blitt et tema om det fremover kan være mulig å hente Bob Bradley tilbake til norsk fotball, etter det NRK erfarer.

57-åringen, som har trent Stabæk til medalje til årets eliteserie, valde å ikkje bli med vidare i Bærumsklubben.

Amerikaneren har evig heltestatus på Nadderud, har siden jobbet i Le Havre og Premier League-klubben Swansea, og var i fjor aktuell som Per-Mathias Høgmos etterfølger på det norske landslaget.

– Det er klart jeg skal jobbe som trener igjen. For øyeblikket er jeg i diverse samtaler vedrørende min neste utfordring. Jeg hadde en herlig tid i Norge, og det er alltid en ære at mitt navn nevnes der. Det er alt jeg har å si nå, sier Bradley til NRK konfrontert med Start-linken.

Årsmøte i kveld

Steinar Pedersen har forøvrig kontrakt som Start-trener ut 2018-sesongen etter at han tok over gamleklubben etter 2015-kvalifiseringen.

Bradley har ambisjoner som strekker seg langt utenfor en klubb på nivå to i Norge, men grunnen til at Start i det hele tatt tror dette prosjektet kan være mulig, er amerikanerens gode forhold til Olsen samt potensialet og satsingen det nå legges til rette for på Sør Arena.

– Penger betyr ikke noe for ham. Det handler om det sportslige og hvordan han kan forme et lag og utvikle et prosjekt hvor det er mulig å jobbe med mennesker og skape utvikling, sa Olsen til NRK da Bradley var aktuell for landslagsjobben.

En klar forutsetning, og første steg på veien, er at det ekstraordinære årsmøtet i kveld følger Start-styrets ønske og lar investorgruppen danne et aksjeselskap som tar over toppfotballsatsingen. Even Øgrey Brandsdal er tiltenkt rollen som administrerende direktør i Start en drøm AS.

Siste nytt

 • Tønseth med ny løyperekord

  Langrennsløpar Didrik Tønset viste seg fram like før sesongstart om to månader. Torsdag sette han ny løyperekord i løpet Bråtesten. Han slo den gamle rekorden til Johan Bugge på 17 minutt og 51 sekund med fem sekund. Johannes Høsflot Klæbo kom i mål til ein 4.-plass med 19,14 på den fem kilometer lange løpet.

  Toppidrettsveka Aure fredag 23 august 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal