NRK Meny
Normal

Håper sauna skal gjøre susen

Landsslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, satser på at hoppgutta er godt nok restituert etter det avlyste åpningsrennet i hoppuka.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl håper hoppgutta har fått hvilt nok foran mandagens planlagte hopprenn.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Alexander Stöck

Det snødde kraftig i Oberstdorf søndag kveld. Hopptreneren håper været blir bedre mandag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Man blir utsatt for et ganske høyt stressnivå når man må varme opp flere ganger og blir tatt inn og ut av hoppbommen, forteller landslagstreneren til NRK.no.

Han sikter til søndagens hopprenn i Oberstdorf. Det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka ble avlyst på grunn av kraftig vind og tett snøvær.

– Viktig med restitusjon

Juryen har bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på å gjennomføre åpningsrennet i hoppuka i Oberstdorf mandag. Stöckl håper gutta er nullstilt foran hopprennet.

– Dårlige forhold og mye venting gjør at man får et høyt stressnivå og mye adrenalin i kroppen. Da er det viktig å bruke tid på en løpetur, kanskje en tur i saunaen. Noe som tar deg litt ned. Det satser vi på at skal hjelpe foran hopprennet, sier han.

SKI-JUMP-FOUR HILLS

Hjelpemannskapet jobbet på spreng, men det ble likevel vanskelig å gjennomføre hopprennet søndag. Kraftig vind og tett snøvær ødela for det planlagte åpningsrennet.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Anders Bardal er enig med sjefen sin.

– Det bygges opp mye adrenalin i løpet av en slik dag og foran et viktig hopprenn. Det har ligget i kroppen ganske lenge, og da er det veldig greit å få det ut med for eksempel en joggetur, sier Bardal.

Han synes det var kjedelig at det ikke ble noe hopprenn.

– Jeg kunne ha ventet hjemme en dag lenger. Det var jo ikke noe problem at jeg kom litt sent ned hit, sier Bardal spøkefullt.

Varmer opp med volleyball

Anders Bardal

Anders Bardal liker å varme opp med å spille volleyball.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hopperen fra Steinkjer sier det er viktig å gjøre klar kroppen tidlig på dagen foran et viktig renn.

– Jeg håper vi kan få til en bra volleyballkamp fra formiddagen av, sier Bardal.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier til NRK at det er viktig å nullstille seg.

– Utøverne våre og støtteapparatet har klart å holde god stemming i troppen. Så vi er ikke svekket etter en slik dag, sier han.

Nå håper landslagstreneren at volleyball og sauna har gjort susen foran mandagens planlagte renn.

– Jeg synes det er veldig bra at vi får muligheten til å gjennomføre det første hoppukerennet her i Oberstdorf. Jeg gleder meg til det, og håper at været blir bedre til rennstart, sier Alexander Stöckl.

Hopprennet kan du følge direkte her fra klokken 17.35.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street