NRK Meny
Normal

Svensk ishockeyklubb til lottomillionær: – Vær så snill, ring oss

For drøyt to uker siden vant en svensk 50-åring 152 millioner svenske kroner i lotto. Nå håper svenske AIK at den nyrike mannen vil hjelpe dem økonomisk.

AIK ishockey

SØKER PENGESTØTTE: AIK ishockey kan få seg en ny «rik onkel» om de får med seg Sveriges nyeste lotto-mangemillionær på laget.

Foto: Wikipedia / Creative Commons

Svensken vant både joker- og lottogevinst, og håvet tilsammen inn rundt 142 millioner norske kroner. Til svenske Aftonbladet forteller svensken – som ikke har stått fram med navn – hva han planlegger å gjøre med pengene:

– Jeg skal først og fremst se over familiens økonomiske framtid. Jeg kommer til å donere et tosifret millionbeløp til veldedighet, også skal jeg se om jeg investerer i noe lokalt – jeg er jo AIK-supporter, sier svensken.

Den siste detaljen har den svenske hockeyklubben snappet opp. Onsdag henvendte AIK seg til den nybakte milionæren via Aftonbladet med følgende beskjed:

– Vær så snill, ring oss.

Klubben som for tiden ligger sist i den svenske hockeyligaen håper at 50-åringen kan bli en økonomisk støttespiller:

– Jeg leste artikkelen og vil ha tak i «152-millionersmannen». Våre supportere og sponsorer ble veldig glade når de hørte at en lotto-vinner uttaler seg positivt om å støtte AIK, sier administrerende direktør Peter Birath til den svenske avisen.

Birath håper at mannen vil støtte klubben slik at de kan bygge videre på troppen og ungdomsavdelingen. Til gjengjeld vil lotto-millionæren få bli en del av «AIK-familien», få møte spillerne bak kulissene og føle seg som en viktig del av klubben.

– Han kan bli en viktig del av våre framtidsplaner, sier Birath.

Siste nytt

 • Ødegaard tilbake for Heerenveen

  Martin Ødegaard var tilbake fra sin bruddskade da Heerenveen spilte 1-1 borte mot Vitesse i den nederlandske æresdivisjonen lørdag.

  Martin Ødegaard
  Foto: NRK
 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk kvinner
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1.omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner