Hopp til innhold

– Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey

MINSK (NRK.no): Landslagssjef Roy Johansen håper på et nytt hockey-under når Norge møter verdensmester Sverige i VM tirsdag.

Norway's Olimb celebrates his goal

Norge jubler over å ha beseiret danskene. De får en tøffere oppgave mot Sverige.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

– Det blir et tøft oppgjør, det blir David mot Goliat. Men vi må gå ut og prøve, sier Johansen til NRK.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen: - Vi må ha troen.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Norge har overrasket de mange skeptikerne i dette mesterskapet. Mange trodde på forhånd at et svekket landslag ville få store problemer allerede i de første kampene.

Men Norge har imponert i VM og laget har vunnet sine to første kamper mot henholdsvis Italia og Danmark.

Likevel, det må et lite hockey-under til om det skal bli ny norsk opptur tirsdag når landslaget møter sterke Sverige.

– Må ha troen

En optimistisk landslagssjef tror likevel det er mulig.

– Sverige har et sterkt lag, de er ranket som nummer en i turneringen. Men vi må ha tro på at vi kan få det til. Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey, sier han til NRK.

De regjerende verdensmestrene fra Sverige slo Danmark og Tsjekkia i sine to første kamper.

Og selv om svenskene må klare seg uten flere av sine NHL-profiler i tirsdagens kamp, har laget vist at de har klare ambisjoner om en ny gullmedalje.

Johansen sier det norske laget er avhengig av en god start mot svenskene for å ha sjanse på seier.

– Mot en god motstander er vi nødt å få en god start. Vi er nødt å få en god målvakt, og det er en del brikker som må falle på plass.

– Tenker på kvartfinale

I VM for tre år siden slo faktisk Norge Sverige i VMs første kamp. Mathis Olimb mener det er en oppgave laget kan klare igjen.

– Nøkkelen vår er å fortsette det fine spillet vi har vist i de to kampene vi har spilt. Vi må være «tighte», ta kontringer og ha et bra overtallsspill.

Landslagssjefen har hele tiden sagt at han ikke har en kvartfinale i tankene, men Olimb innrømmer at han allerede tenker på en kvartfinaleplass.

– Man har jo begynt å tenke på det i og med at man har to seire, men nå er det først og fremst Sverige-matchen som gjelder, sier han.

Roy Johansen demper forventningspresset etter to overbevisende VM-seire. Landslagssjefen vil ikke snakke om eventuell kvartfinale.

Siste nytt

 • Blakstad fra City til Häcken – lånes ut fram til VM

  Julie Blakstad (21) reiser på et korttidsopphold til Häcken og svensk fotball. Manchester City-proffen blir der inntil sommerens VM-pause.

  Göteborg-klubben bekreftet låneovergangen fredag kveld. Blakstad har vært en del av City-stallen siden januar i fjor.

  – Jeg håper å kunne bidra til at Häcken blir et topplag i ligaen. Slik jeg ser det, har klubben et stort potensial. Jeg tror ikke nivåforskjellen blir så stor, sier hun i en uttalelse.

  Blakstad har ikke fått mye spilletid i City denne sesongen. Oppholdet i Häcken er ment å gi henne god kamptrening foran sommerens VM-sluttspill med Norge.

  – Å få være med i VM betyr mye for meg. Det er viktig å få spilletid før mesterskapet og komme i form til turneringen. Det føles veldig bra at vi fikk til denne løsningen, sier 21-åringen.

  Da midtbanespilleren ble solgt fra Rosenborg for litt over ett år siden, ble det omtalt som tidenes største overgang fra norsk kvinnefotball.

  (©NTB)

  Julie Blakstad i Manchester
  Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste