Hopp til innhold

– Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey

MINSK (NRK.no): Landslagssjef Roy Johansen håper på et nytt hockey-under når Norge møter verdensmester Sverige i VM tirsdag.

Norway's Olimb celebrates his goal

Norge jubler over å ha beseiret danskene. De får en tøffere oppgave mot Sverige.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

– Det blir et tøft oppgjør, det blir David mot Goliat. Men vi må gå ut og prøve, sier Johansen til NRK.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen: - Vi må ha troen.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Norge har overrasket de mange skeptikerne i dette mesterskapet. Mange trodde på forhånd at et svekket landslag ville få store problemer allerede i de første kampene.

Men Norge har imponert i VM og laget har vunnet sine to første kamper mot henholdsvis Italia og Danmark.

Likevel, det må et lite hockey-under til om det skal bli ny norsk opptur tirsdag når landslaget møter sterke Sverige.

– Må ha troen

En optimistisk landslagssjef tror likevel det er mulig.

– Sverige har et sterkt lag, de er ranket som nummer en i turneringen. Men vi må ha tro på at vi kan få det til. Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey, sier han til NRK.

De regjerende verdensmestrene fra Sverige slo Danmark og Tsjekkia i sine to første kamper.

Og selv om svenskene må klare seg uten flere av sine NHL-profiler i tirsdagens kamp, har laget vist at de har klare ambisjoner om en ny gullmedalje.

Johansen sier det norske laget er avhengig av en god start mot svenskene for å ha sjanse på seier.

– Mot en god motstander er vi nødt å få en god start. Vi er nødt å få en god målvakt, og det er en del brikker som må falle på plass.

– Tenker på kvartfinale

I VM for tre år siden slo faktisk Norge Sverige i VMs første kamp. Mathis Olimb mener det er en oppgave laget kan klare igjen.

– Nøkkelen vår er å fortsette det fine spillet vi har vist i de to kampene vi har spilt. Vi må være «tighte», ta kontringer og ha et bra overtallsspill.

Landslagssjefen har hele tiden sagt at han ikke har en kvartfinale i tankene, men Olimb innrømmer at han allerede tenker på en kvartfinaleplass.

– Man har jo begynt å tenke på det i og med at man har to seire, men nå er det først og fremst Sverige-matchen som gjelder, sier han.

Roy Johansen demper forventningspresset etter to overbevisende VM-seire. Landslagssjefen vil ikke snakke om eventuell kvartfinale.

Siste nytt

 • Uno-X må gjøre draktgrep foran Tour de France

  Uno-X har måttet endre hovedfarge på sin drakt foran debuten i prestisjetunge sykkelrittet Tour de France i sommer.

  Grunnen er at den vanligvis så gule drakten er for lik den knallgule ledertrøya i rittet, sier markedssjef i Uno-X, Magne Haugland, til TV 2.

  – Vi ble pålagt denne endringen av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det handler om at gul var en for stor del av drakten, og det respekterer vi. Den gule trøyen til Tour de France er ikonisk på så mange måter, forteller Haugland.

  Dermed blir rød den dominerende fargen når Uno-X skal ut i ilden i Frankrike i juli. (NTB)

  Uno-X ny drakt
  Foto: Connor Bryan/Wordup Projects
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Vegas doblet ledelsen i Stanley Cup-finalen

  Vegas Golden Knights har fått en perfekt start på finalen i NHL-sluttspillet med to strake seirer over Florida Panthers. Mandag ble det 7-2-triumf.

  Med det leder Vegas 2-0 i best av sju-serien etter å ha vunnet begge sine to første hjemmekamper. Nå venter to bortekamper i Florida.

  Jonathan Marchessault og Brett Howden scoret begge to mål hver i mandagens knusende seier hjemme i gamblingbyen. Lagene har sammen scoret 16 mål så langt på de to kampene i Stanley Cup-finalen. Det har ikke skjedd på over 40 år. I 1982 scoret New York Islanders og Vancouver Canucks 21 mål på de to første kampene. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Steve Marcus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste