NRK Meny
Normal

Håper på ny cupfinalesjanse

Morten Morisbak Skjønsberg har spilt mange kamper for Stabæk. Etter en to års gjestevisitt i Sverige, er han tilbake i Bærum og spiller kvartfinale for klubben onsdag kveld.

Morten Morisbak Skjønsberg

Morten Morisbak Skjønsberg dro til IFK Norrköping for to år siden etter mange år i Stabæk. Nå er han tilbake i gamle-klubben og han håper Stabæk klarer seg helt i Ullevaal stadion og finale.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Stabæk møter Haugesund i kvartfinalen i cupen onsdag 18.00. Den gamle Stabæk-spilleren Morten Morisbak Skjønsberg ønsker seg helt til Ullevaal stadion.

– Jeg har vært med i cupen mange ganger. Jeg har blitt slått ut i endel semifinaler og jeg har også vært i en finale og dessverre tapt den. Det er ikke så morsomt å tape en cupfinale, så det hadde vært utrolig moro å komme tilbake til Ullevaal og vinne, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

Om å lukte på cupfinale

Det er seks år siden forrige cupfinale Morten Morisbak Skjønsberg spilte. Den gang tapte Stabæk 4-1 mot Vålerenga. Nå nærmer muligheten for revansj seg, men først må kvartfinalemotstander Haugeund slås på Nadderud.

– Kampen mot Haugesund skal spilles først, og da håper vi at vi vinner, men man begynner å lukte lite grann etter det. Revansjelysten får komme etterhvert, hvis vi tar oss så langt, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

Det blir i alle tilfelle ikke Vålerenga Stabæk kan møte i en semifinale eller finale, Oslo-øst-klubben ble slått ut av Odd tidligere i sommer.

Slik spilles kvartfinalene i NM

Onsdag 13. august
18:00: Stabæk – Haugesund (TV2 Sportskanalen/TV2 Sumo)
20:00: Molde – Viking (NRK)

Torsdag 14. august
18:00: Lillestrøm – Sarpsborg 08 (NRK)
20:00: Odd – Brann (TV2 Sportskanalen/TV2 Sumo)

Respekt for Haugesund

Bob Bradley

Bob Bradley, trener for Stabæk menn.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Stabæks trener Bob Bradley er spent og sier at han kan litt om den norske cupen.

– It´s exciting. Jeg tror vi har en god sjanse, formen er god for tida, sier Bob Bradley.

Bob Bradley har vunnet MLS Cup og US Open Cup med Chicago Fire i 2008. Han tror sjansen for seier mot Haugesund er godt innen rekkevidde.

Samtidig sier Stabæk-treneren at Haugesund har spilt bra i det siste, og at det er grunn til å ha respekt for klubben.

– Det må bli a great match, sier Bob Bradley.

Morten Morisbak Skjønsberg

Morten Morisbak Skjønsberg hadde spilt i Stabæk i 10 år, da Stabæk måtte bruke mindre penger og sa opp flere spillere.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Siste nytt

 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Giroud-mål ble belønnet med pris

  Arsenal-spissen Olivier Giroud fikk Puskas-prisen for årets mål. Bak tildelingen lå skorpionsparket som ga scoring i ligakampen mot Crystal Palace 1. nyttårsdag. – Det er en ære å motta denne prisen. Jeg vil dedikere den til min far, sa Arsenal-stjernen.

  Olivier Giroud
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal