NRK Meny
Normal

Håper seiersrekken fortsetter i eliteserien

1610 dager har gått siden det sist ble spilt eliteseriefotball på Aspmyra. I dag er det duket for fest når Bodø/Glimt møter Aalesund.

Bodø/Glimt jubler

I dag gjør Bodø/Glimt comeback i eliteserien når Aalesund kommer på besøk til Aspmyra. Glimt-kaptein Ruben Imingen håper på reprise fra fjorårets jubelsesong.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Etter fire sesonger i det nest beste selskapet leder i dag Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen laget sitt ut på Aspmyra i sitt eliteseriecomeback.

I fjor valset Glimt over motstandere i første divisjon, og i dag står Aalesund på motsatt banehalvdel når gultrøyene igjen skal kjempe mot de beste. Det har gått mer enn fem måneder siden opprykket ble sikret, og kaptein Ruben Imingen er glad ventetiden er over.

– Det kjennes bra ut og det blir godt å endelig komme i gang. Kroppen er rolig enn så lenge, sier Imingen til NRK.no.

Håper å fortsette seiersrekken

Vidar Nisja (t.v.) i duell med Ruben Imingen.

Glimt-kaptein Ruben Imingen (t.h.) mener det er viktig med seier i eliteseriecombacket. Her i duell med Vikings Vidar Nisja.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Fasiten etter vårens treningskamper er to tap etterfulgt av fire strake seire. De siste månedene har Tromsø blitt slått to ganger og Sarpsborg én gang. I begynnelsen av mars ble også dagens motstander Aalesund slått 2–0. Imingen har stor tro på at seiersrekken vil fortsette mot Aalesund når det i dag er alvor.

– De er i utgangspunktet et veldig godt lag. Det viste de med fjerdeplassen sin i fjor. Selv om de nok sikter seg nok inn mot det samme i år er de absolutt mulig å slå.

NRK har tippet at årets sesong ender med 11. plass for Bodø/Glimt. Også de fleste avisene i landet er enige om at Bodø-laget unngår nedrykk.

Glimt var overlegne hjemme på Aspmyra i fjor og det var bare 0-2-tapet mot Ranheim som hindret full pott gjennom sesongens 15 hjemmekamper. At laget starter årets eliteseriesesong hjemme mener Imingen er en stor fordel.

– Vi vet vi var gode der i hele fjor. Selv om vi har tatt et steg opp i år tar vi med oss den gode følelsen fra i fjor inn mot dagens kamp.

Viktig å vinne

Selv om kapteinen i dag går ut på Aspmyra-gresset med store håp om seier, vil han ikke tippe hva måltavla viser etter 90 spilte minutter. Men han er ikke i tvil om at tre poeng er viktig for laget som i år møter atskillig sterkere motstand enn i fjor.

– Det er utrolig viktig for et nyopprykket lag som oss, med seier i den første kamp. Det gir ro i starten av sesongen.

(artikkelen fortsetter under)

Trond Olsen
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Tilbake i Glimt

Det er ikke bare Bodø/Glimt som i dag feirer comeback. Mot Aalesund er lynvingen Trond Olsen tilbake i den gule trøya etter å ha vært innom Lillestrøm, Rosenberg og Viking med varierende suksess.

13 år har gått siden det da 17 år gamle stortalentet fra Lyngen i Nord-Troms scoret sitt første mål for Bodø/Glimt. Det kostet nærmere 1,5 millioner å få Olsen til Glimt for tredje gang, og forventningene er store til 30-åringen

– Jeg blir vel å skuffe meg selv mest hvis det går dårlig, men det er klart at folk har forventninger og det er bare bra, sier Olsen til NRK.

Siden jubelsesongen i fjor har Christian Berg og Viktor Noring forsvunnet fra klubben. Stallen har i løpet av vinteren blitt forsterket med Brede Moe (Rosenborg, lån), Dominic Chatto (Häcken), Lasse Staw (Aalesund), Kristian Brix (Sandefjord) og Trond Olsen (Viking).

Søndag gjør Trond Olsen offisielt comeback for Bodø/Glimt for tredje gang.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Killi med andreplass i Milano

  Johanne Killi tok andreplassen i big air konkurransen i Milano lørdag. Øystein Bråten ble nummer fire i mennenes konkurranse.

  Johanne Killi var med i kampen om seieren i verdenscupkonkurransen i den italienske storbyen. Til slutt ble franske Coline Ballet Baz for sterk for Dombås-jenta.

  Johanne Killi i X games
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Byåsen til gruppespillet

  Byåsen slo hviterussiske Gomel 27-22 på bortebane. det betyr 59-50 sammenlagt, og Byåsen er dermed klar for gruppespillet i EHF-cupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal