NRK Meny
Normal

Jansrud håper han har funnet gullskia til OL

Kjetil Jansrud (28) er så fornøyd med utforskia han suste ned til andreplass med i Val Gardena at han vurderer å spare dem i renn før OL.

Kjetil Jansrud kjørte ned til andreplass under lørdagens utfor i Val Gardena (Italia), med perfekte ski, i følge Jansrud selv. Reporter: Harald Thingnes.

Kjetil Jansrud vil ikke risikere å ødelegge sitt beste utfor-skipar.

– Om det blir veldig kaldt i Bormio neste uke, kan skia bli brent. Og da risikerer jeg ikke å bruke de beste skia, sier Kjetil Jansrud til NRK om den kommende utforkonkurransen i Bormio i romjula.

28-åringen klinte til i lørdagens utfor i Val Gardena og slo alle i verdenscupsirkuset bortsett fra vinneren Erik Guay.

Jansrud tapte en del mot slutten av løpet etter litt forsiktig kjøring, men mellomtidene øverst i løypa tydet på at han hadde svært gode ski. Så gode at han nå kan ha funnet OL-skia.

– Ja, jeg har funnet dem for lenge siden, smiler Jansrud

Risikerer ingenting

Dermed er det også veldig aktuelt å spare det beste utforparet i konkurransene inn mot OL. Deriblant i Bormio om en uke.

– Ja, det er mulig. Det kommer an på forholdene og hvor kaldt det blir, sier Jansrud.

NRKs alpinkommentator Andreas Toft forstår godt at Jansrud nå vil verne om yndlingsparet i utfor.

– Som i langrenn har gode ski alt å si også i alpint. Det settes av timer, dager og uker på å teste seg frem til de beste skia. Når du først finner de, vil du selvfølgelig ha de tilgjengelig i de viktigste konkurransene, sier Toft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud strekker armene - og skia - i været etter andreplassen i Val Gardena. Jansrud viser strålende form seks uker før OL, og med gode ski er medaljesjansene gode.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Ved lave temperaturer kan det være isete forhold i bakken. Da er det langt fra gunstig å bruke ski du vil dra nytte av senere.

– Du brenner opp skia om du kjører i en fart på opp mot 140 km/t i en isete bakke. Da ødelegger du skia på ett renn, forklarer Toft.

Takker servicemannen

Om Jansrud skulle velge å spare yndlingsparet i kommende utforrenn, har han likevel gode ski i bakhånd som kan sørge for suksess.

– Vi har heldigvis gode servicemenn som sørger for at jeg har flere enn ett par som går godt, sier Jansrud.

– Så takk til den gode servicemannen, smiler Jansrud.

Før OL i Sotsji gjenstår det fire utforrenn i verdenscupen: Bormio (29.12), Wengen (18.01), Kitzbühel (25.01) og Garmisch-Partenkirchen (01.02).

  • Søndag kjører herrene storslalåm i Alta Badia. Se rennet på NRK1 fra klokken 09.30!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd