Hansen og Haaland fikk gullballen

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er kåret til årets norske spiller. Det ble avslørt direkte på NRK klokken 16, søndag.

Haaland er toppscorer for Dortmund, både i ligaen og mesterligaen, og har også satt seks mål for Norges herrelandslag i 2020.

– Det viser at jeg har gjort noe rett og at det norske folk følger med. Det setter jeg stor pris på, sier Haaland til NRK.

Han påpeker at det har vært et langt år med blant annet korona.

– Jeg har hatt et par fine øyeblikk - blant annet min debut for Dortmund og ikke minst hat trick for Norge. Det er vanskelig å plukke ut ett øyeblikk, sier den norske spissen.

Haaland har slitt med skade den siste tiden, men han sier at det går riktig vei.

– Jeg er tilbake veldig snart. Vi får se, men jeg føler meg frisk. Kanskje du ser meg spille om et par dager, sier Dortmund-spissen.

Caroline Graham Hansen har herjet for Barcelona og vant den spanske ligaen i år.

– Det er selvfølgelig hyggelig å bli anerkjent, men jeg bytter gjerne bort individuelle priser med å vinne titler med mine lagkompiser, sier Graham Hansen.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal