Friidrettsforbundet om Vukicevic' e-poster: – Svært alvorlig

Norges Friidrettsforbund vil ettergå anklagene mot Petar Vukicevic før de avgjør hvilke konsekvenser det kan få for ham.

Vukicevic

Petar Vukicevic hevder ekskona har forfalsket deler av epostene. Det avfeier ekskona overfor Dagbladet.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har varslet et møte med Petar Vukicevic og Antidoping Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Vi er nødt for å få en bedre oversikt, og vi har som mål å få alle fakta på bordet. Jeg vil påpeke at vi tar dette svært alvorlig, og vi følger saken tett, sier Svein Arne Hansen.

Vukicevic har tidligere innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg med vennen Srdjan Djordjevic, som er trener og idrettsmedisiner, om forbudte stoffer i perioden 2001-2003.

I e-postene Dagbladet har fått tilgang til, omtales ifølge avisen en person som skal ha blitt dopingtestet, og nervøsiteten for hva man i ytterste konsekvens fryktet kunne bli en positiv prøve.

I en annen melding skal det bli spurt om veksthormon og testosteron kan være en god kombinasjon, og om anbefalt dosering og effekt.

– Forfalsket

E-postene ble skrevet på serbisk, og Dagbladet skal ha fått oversatt innholdet av to byråer. Vukicevic hevder deler av innholdet i disse meldingene er forfalsket.

– At mine utøvere bruker det er så idiotisk at jeg ikke gidder å gå inn på det. Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst å putte inn, sa Vukicevic første gang avisen kontaktet ham om epostene i fjor.

Hvilke deler av meldingene som skal være forfalsket, sier Vukiceivc ikke noe om i Dagbladets gjengivelse.

Ubehagelig

Turid Syftestad, som tidligere var gift med Vukicevic, ga Antidoping Norge epostene i fjor. Søsterens hennes tipset stiftelsen om det samme i 2004, men da ville ikke Syftestad gi ut materialet.

Overfor NRK.no avviser ekskona at hun har gjort noen som helst form for endring på e-postene.

– Nei. Hadde jeg gjort endringer ville jeg direkte prøvd å skade Petar og barna. Det ville jeg aldri gjøre, sier hun.

– Det er ingen forfalskning og det er ingen hevnaksjon, sier hun.

Syftestad både snakker og skriver serbisk, og forstod derfor hva som stod i e-postene. Det er imidlertid nesten to år siden hun leste dem, og hun har ikke lenger tilgang til meldingene.

Derfor synes hun det er vanskelig å skulle gjengi detaljer fra innholdet.

– Hatt et dilemma

Hun husker imidlertid at e-postene er lange, og inneholder mye informasjon med kjemiske, tekniske og medisinske begreper.

Hun føler seg ikke kompetent til å kommentere den faglige betydningen, men har kjent på følelsen av at det som skrives ikke er bra.

– Jeg har hatt et dilemma i mange år. Jeg har en rolle som mor, men også som ansvarperson. Derfor følte jeg at jeg hadde et ansvar for å si ifra.

Antidoping Norge henla saken fordi den var foreldet, men varslet likevel Verdens antidopingbyrå (WADA).

Petar Vukicevic har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag.

Siste nytt

 • Halfvarsson reiser hjem

  Calle Halfvarsson har tatt en tøff beslutning om å avslutte VM, skriver Det svenske skiforbundet. Avgjørelsen kom etter samtale med trenerne lørdag kveld. Han drar hjem på mandag.

  – Jeg har ikke lyktes med å finne den formen jeg ønsker, og vil heller at mine lagkamerater skal få sjansen i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

  Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.

  – Jeg tror det. Det her var litt for tøft. Tanken var at jeg skulle gjennomføre dette løpet selv om det var slitsomt. Men det er for tøft. Jeg får hodepine også, det er noe som er galt, sa Halfvarsson.

  Calle Halfvarsson.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sørloth matchvinnar på overtid

  Alexander Sørloth heada inn sigersmålet tre minutt på overtid og gav Leipzig 3-2 over Borussia Mönchengladbach i kveldskampen i Bundesliga.

  Leipzig låg under 0-2 ved pause, og Sørloth blei bytta inn frå starten av andre omgang.

  Christopher Nkunku reduserte etter pasning frå Sørloth, og Yussuf Poulsen utlikna etter pause.

  Det var også Nkunku som la pasninga til Sørloths scoring, hans andre i Bundesliga.

  Leipzig festa dermed grepet om andreplassen, og er berre to poeng bak Bayern München, som tidlegare på dagen slo Köln 5-1.

  Alexander Sørloth scorer for Leipzig
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Blandet lag klart

  Sportssjef Clas Brede Bråthen og trener Aleksander Stöckl har tatt ut utøverne som skal representere Norge i søndagens blandet lagkonkurranse i hopp-VM.

  Det er Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Maren Lundby og Silje Opseth.

  – Vi gikk etter resultatlisten, sier Stöckl.

  Maren Lundby og Silje Opseth.
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal