Hangeland-mål hindret ikke Arsenal-seier

Norges eneste gjenværende Premier League-spiller scoret i sin debut for Crystal Palace, men kunne ikke hindre favorittseier til hjemmelaget.

Hangeland jubler med kameratene

Brede Hangeland sendte Crystal Palace i ledelsen, men dessverre for nordmannen snudde Arsenal kampen.

Foto: CARL COURT / Afp

Dommeren sprayet Cazorla med dommersprayen

Dommeren sprayet Cazorla med dommersprayen som nå har blitt innført i Premier League. Etter litt innkjøringsproblemer funket sprayen bedre for dommer Jonathan Ross.

Foto: CARL COURT / Afp

Brede Hangeland startet kampen for sin nye klubb Crystal Palace da de gjestet Arsenal på Emirates.

Nordmannen spilte seg umiddelbart inn i hjertene på sine nye fans ved å sende Palace i føringen mot London-rival Arsenal.

Etter 35 minutter fikk for anledningen gulkledde Crystal Palace et hjørnespark på et av de første angrepene til bortelaget.

Hjørnesparket styrte Hangeland inn i lengste hjørnet bak en utspilt Wojciech Szczesny i Arsenal-målet.

Scoret mot Arsenal – igjen

Hangeland er ikke kjent for å være en målsnik i Premier League. Hans forrige scoring kom i mai 2011. Da scoret han til alt overmål to mål mot Birmingham i Fulhams 2-0-seier.

Med dagens scoring mot Arsenal er sirkelen på en måte sluttet for den staute landslagskapteinen. Han scoret også sitt første Premier League-mål mot Arsenal – helt tilbake i 2008.

I den kampen vant Fulham 1–0. Så heldige skulle ikke Hangelands klubb være denne gangen.

Nytt midtstoppermål

Arsenal slo tilbake etter Crystal Palace sin noe ufortjente ledelse. Det skulle være nok en midtstopper som sørget for Arsenal-utligningen.

Hjemmelaget fikk frispark omtrent 20 meter inn på Palace sin banehalvdel. Det frisparket slo Arsenals nysignering Alexis Sánchez presist inn i feltet.

Der slapp Crystal Palace-forsvaret markeringen på Laurent Koscielny. Franskmannen snek seg inn bak ryggen på Brede Hangeland og kunne elegant styre ballen inn i nettet med hodet.

Overtidsseier

Aaron Ramsey feirer målet mot Palace

Aaron Ramsey feirer målet mot Palace og samtidig tre poeng til Arsenal.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Arsenal etablerte et trykk på Crystal Palace i andre omgang, men produserte ikke de store sjansene.

Bare minutter før slutt fikk Jason Puncheon sitt andre gule kort for kvelden for en lei takling og måtte dermed gå i dusjen noen minutter før resten av lagkameratene. Dermed ble det enda vanskeligere for Crystal Palace å holde unna.

På overtid skulle hele Emirates sendes ut i vill jubel.

Arsenal vant flere dueller i feltet til Palace. Både Olivier Giroud og Mathieu Debuchy pirket ballen nærmere målet til Julián Speroni.

Nesten på streken sto walisiske Aaron Ramsey og hadde en enkel oppgave å sette ballen i mål. Han ble dermed matchvinner i en kamp Arsenal dominerte, men ikke imponerte like mye som mange hadde ventet.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal