NRK Meny
Normal

Hangelands stikk til Ungarn-stjernen: – Hvis HAN er en av deres beste...

LONDON (NRK): Brede Hangeland nådde aldri mesterskap med landslaget. Nå mener han Norge har sin beste mulighet noensinne for å nå et EM-sluttspill igjen.

Brede Hangeland

KLOKKEKLAR I TROEN: Brede Hangeland har fått en opptur i Crystal Palace, men spiller ikke lenger for landslaget. Han mener Norge burde slå Ungarn.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Zoltan Gera

NØKKELSPILLER: Zoltán Gera under Ungarns pressekonferanse foran kampen mot Norge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Og en av grunnene for det ser han når Zoltán Gera, som spilte i Premier League i åtte år, er Ungarns bærebjelke.

– Han er en bra spiller, men han begynner å bli gammel nå så dersom han er en av de bedre på det laget, så tror jeg vi har en fair sjanse til å slå dem, sier Hangeland og ler når han snakker om «fair sjanse».

Gera er 36 år gammel.

– God trekning

Den tidligere landslagskapteinen kan ikke se en bedre mulighet for at Norge kan nå et mesterskap, det første siden EM i 2000, enn den som venter i ungarsk motstand.

– Det er mye som står og faller på to kamper. Men det er ikke å komme vekk fra at dette var en god trekning. Det er ikke alle som sier det, men det var en god trekning. Det er en historisk mulighet til å komme til et sluttspill, sier Hangeland.

Selv kom han aldri til verken EM eller VM med Norge selv om landslaget flere ganger i hans periode hadde muligheten.

Nå mener Hangeland at han ser et mer kynisk lag i de siste kampene, etter at Høgmo ikke lyktes med resultatene en lang periode.

– Jeg syns det har vært en god utvikling. Det er har vært bra å se på landslaget i det siste. Høgmo ser ut til å ha fått inn en stil som fungerer bra. Mange spillere har vokst individuelt og spiller fast i sine klubber. Ser ut som solid lag.

Derfor er han optimist før kampstart i morgen kveld.

Høgmo

FÅR SKRYT: Hangeland liker det han ser av landslaget under Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Norge beste laget

Han tror det å håndtere presset spillerne føler over to kamper blir den viktigste oppgaven.

– Jeg tror helt ærlig at Norge er bedre lag. Så spørs det hva som skjer i de to kampene der. Det må være bra å gå inn i en slik kvalifisering med troen på og vissheten om at dette er mulig å vinne. Så det blir utrolig spennende, sier Hangeland.

Han mener det hadde vært fortjent for norsk fotball, som han mener har fått en god del kritikk, å få den belønningen et EM-sluttspill i Frankrike neste sommer vil være.

– Hvor sterk er du i troen på at de norske spillerne for oppleve EM?

– Det har jeg god tro på og håper for alt i verden at de klarer. Jeg regner med at alle nordmenn er forent i synet på at nå er det på tide med et sluttspill, sier Hangeland.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal