NRK Meny
Normal

Hangelands stikk til Ungarn-stjernen: – Hvis HAN er en av deres beste...

LONDON (NRK): Brede Hangeland nådde aldri mesterskap med landslaget. Nå mener han Norge har sin beste mulighet noensinne for å nå et EM-sluttspill igjen.

Brede Hangeland

KLOKKEKLAR I TROEN: Brede Hangeland har fått en opptur i Crystal Palace, men spiller ikke lenger for landslaget. Han mener Norge burde slå Ungarn.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Zoltan Gera

NØKKELSPILLER: Zoltán Gera under Ungarns pressekonferanse foran kampen mot Norge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Og en av grunnene for det ser han når Zoltán Gera, som spilte i Premier League i åtte år, er Ungarns bærebjelke.

– Han er en bra spiller, men han begynner å bli gammel nå så dersom han er en av de bedre på det laget, så tror jeg vi har en fair sjanse til å slå dem, sier Hangeland og ler når han snakker om «fair sjanse».

Gera er 36 år gammel.

– God trekning

Den tidligere landslagskapteinen kan ikke se en bedre mulighet for at Norge kan nå et mesterskap, det første siden EM i 2000, enn den som venter i ungarsk motstand.

– Det er mye som står og faller på to kamper. Men det er ikke å komme vekk fra at dette var en god trekning. Det er ikke alle som sier det, men det var en god trekning. Det er en historisk mulighet til å komme til et sluttspill, sier Hangeland.

Selv kom han aldri til verken EM eller VM med Norge selv om landslaget flere ganger i hans periode hadde muligheten.

Nå mener Hangeland at han ser et mer kynisk lag i de siste kampene, etter at Høgmo ikke lyktes med resultatene en lang periode.

– Jeg syns det har vært en god utvikling. Det er har vært bra å se på landslaget i det siste. Høgmo ser ut til å ha fått inn en stil som fungerer bra. Mange spillere har vokst individuelt og spiller fast i sine klubber. Ser ut som solid lag.

Derfor er han optimist før kampstart i morgen kveld.

Høgmo

FÅR SKRYT: Hangeland liker det han ser av landslaget under Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Norge beste laget

Han tror det å håndtere presset spillerne føler over to kamper blir den viktigste oppgaven.

– Jeg tror helt ærlig at Norge er bedre lag. Så spørs det hva som skjer i de to kampene der. Det må være bra å gå inn i en slik kvalifisering med troen på og vissheten om at dette er mulig å vinne. Så det blir utrolig spennende, sier Hangeland.

Han mener det hadde vært fortjent for norsk fotball, som han mener har fått en god del kritikk, å få den belønningen et EM-sluttspill i Frankrike neste sommer vil være.

– Hvor sterk er du i troen på at de norske spillerne for oppleve EM?

– Det har jeg god tro på og håper for alt i verden at de klarer. Jeg regner med at alle nordmenn er forent i synet på at nå er det på tide med et sluttspill, sier Hangeland.

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin