NRK Meny
Normal

Hangelands stikk til Ungarn-stjernen: – Hvis HAN er en av deres beste...

LONDON (NRK): Brede Hangeland nådde aldri mesterskap med landslaget. Nå mener han Norge har sin beste mulighet noensinne for å nå et EM-sluttspill igjen.

Brede Hangeland

KLOKKEKLAR I TROEN: Brede Hangeland har fått en opptur i Crystal Palace, men spiller ikke lenger for landslaget. Han mener Norge burde slå Ungarn.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Zoltan Gera

NØKKELSPILLER: Zoltán Gera under Ungarns pressekonferanse foran kampen mot Norge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Og en av grunnene for det ser han når Zoltán Gera, som spilte i Premier League i åtte år, er Ungarns bærebjelke.

– Han er en bra spiller, men han begynner å bli gammel nå så dersom han er en av de bedre på det laget, så tror jeg vi har en fair sjanse til å slå dem, sier Hangeland og ler når han snakker om «fair sjanse».

Gera er 36 år gammel.

– God trekning

Den tidligere landslagskapteinen kan ikke se en bedre mulighet for at Norge kan nå et mesterskap, det første siden EM i 2000, enn den som venter i ungarsk motstand.

– Det er mye som står og faller på to kamper. Men det er ikke å komme vekk fra at dette var en god trekning. Det er ikke alle som sier det, men det var en god trekning. Det er en historisk mulighet til å komme til et sluttspill, sier Hangeland.

Selv kom han aldri til verken EM eller VM med Norge selv om landslaget flere ganger i hans periode hadde muligheten.

Nå mener Hangeland at han ser et mer kynisk lag i de siste kampene, etter at Høgmo ikke lyktes med resultatene en lang periode.

– Jeg syns det har vært en god utvikling. Det er har vært bra å se på landslaget i det siste. Høgmo ser ut til å ha fått inn en stil som fungerer bra. Mange spillere har vokst individuelt og spiller fast i sine klubber. Ser ut som solid lag.

Derfor er han optimist før kampstart i morgen kveld.

Høgmo

FÅR SKRYT: Hangeland liker det han ser av landslaget under Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Norge beste laget

Han tror det å håndtere presset spillerne føler over to kamper blir den viktigste oppgaven.

– Jeg tror helt ærlig at Norge er bedre lag. Så spørs det hva som skjer i de to kampene der. Det må være bra å gå inn i en slik kvalifisering med troen på og vissheten om at dette er mulig å vinne. Så det blir utrolig spennende, sier Hangeland.

Han mener det hadde vært fortjent for norsk fotball, som han mener har fått en god del kritikk, å få den belønningen et EM-sluttspill i Frankrike neste sommer vil være.

– Hvor sterk er du i troen på at de norske spillerne for oppleve EM?

– Det har jeg god tro på og håper for alt i verden at de klarer. Jeg regner med at alle nordmenn er forent i synet på at nå er det på tide med et sluttspill, sier Hangeland.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal