NRK Meny
Normal

Hangelands stikk til Ungarn-stjernen: – Hvis HAN er en av deres beste...

LONDON (NRK): Brede Hangeland nådde aldri mesterskap med landslaget. Nå mener han Norge har sin beste mulighet noensinne for å nå et EM-sluttspill igjen.

Brede Hangeland

KLOKKEKLAR I TROEN: Brede Hangeland har fått en opptur i Crystal Palace, men spiller ikke lenger for landslaget. Han mener Norge burde slå Ungarn.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Zoltan Gera

NØKKELSPILLER: Zoltán Gera under Ungarns pressekonferanse foran kampen mot Norge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Og en av grunnene for det ser han når Zoltán Gera, som spilte i Premier League i åtte år, er Ungarns bærebjelke.

– Han er en bra spiller, men han begynner å bli gammel nå så dersom han er en av de bedre på det laget, så tror jeg vi har en fair sjanse til å slå dem, sier Hangeland og ler når han snakker om «fair sjanse».

Gera er 36 år gammel.

– God trekning

Den tidligere landslagskapteinen kan ikke se en bedre mulighet for at Norge kan nå et mesterskap, det første siden EM i 2000, enn den som venter i ungarsk motstand.

– Det er mye som står og faller på to kamper. Men det er ikke å komme vekk fra at dette var en god trekning. Det er ikke alle som sier det, men det var en god trekning. Det er en historisk mulighet til å komme til et sluttspill, sier Hangeland.

Selv kom han aldri til verken EM eller VM med Norge selv om landslaget flere ganger i hans periode hadde muligheten.

Nå mener Hangeland at han ser et mer kynisk lag i de siste kampene, etter at Høgmo ikke lyktes med resultatene en lang periode.

– Jeg syns det har vært en god utvikling. Det er har vært bra å se på landslaget i det siste. Høgmo ser ut til å ha fått inn en stil som fungerer bra. Mange spillere har vokst individuelt og spiller fast i sine klubber. Ser ut som solid lag.

Derfor er han optimist før kampstart i morgen kveld.

Høgmo

FÅR SKRYT: Hangeland liker det han ser av landslaget under Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Norge beste laget

Han tror det å håndtere presset spillerne føler over to kamper blir den viktigste oppgaven.

– Jeg tror helt ærlig at Norge er bedre lag. Så spørs det hva som skjer i de to kampene der. Det må være bra å gå inn i en slik kvalifisering med troen på og vissheten om at dette er mulig å vinne. Så det blir utrolig spennende, sier Hangeland.

Han mener det hadde vært fortjent for norsk fotball, som han mener har fått en god del kritikk, å få den belønningen et EM-sluttspill i Frankrike neste sommer vil være.

– Hvor sterk er du i troen på at de norske spillerne for oppleve EM?

– Det har jeg god tro på og håper for alt i verden at de klarer. Jeg regner med at alle nordmenn er forent i synet på at nå er det på tide med et sluttspill, sier Hangeland.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich