NRK Meny
Normal

Hangeland legger opp: – På tide å gå videre

Brede Hangeland (35) legger opp som fotballspiller. Det offentliggjorde han fredag direkte på Sky Sports.

Hangeland

FERDIG: Brede Hangeland legger fotballskoene på hylla.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg har tenkt hardt og lenge på fremtiden min, og har bestemt meg for at fotballkarrieren min er over. Det bekrefter jeg her og nå, sier Hangeland i Sky Sports' studio fredag formiddag.

Hangeland Sky Sports

AVSLØRTE: Brede Hangeland i Sky Sports' studio.

Foto: Sky Sports, skjermdump

Han innrømmer at han legger opp med blandede følelser - etter 16 år som fotballspiller på toppnivå.

– Man kan velge å være trist fordi det er over, eller glad for det som har skjedd. Jeg føler meg så heldig, og kunne bare drømt om alle opplevelsene jeg har fått, forklarer Hangeland.

– Det er jo trist at det er over, men det er viktig å vite når tiden er inne. Med smertene jeg har, og jeg er 35 år, kan jeg ikke gjøre jobben jeg ønsker lenger. Det er på tide å gå videre, fortsetter han.

Blir fotballekspert

Hangelands kontrakt med Crystal Palace gikk ut etter forrige sesong. Nå venter ny jobb som fotballekspert i TV 2.

– Når det først var tid for å gi seg, er jeg veldig takknemlig for muligheten til å bli med som Premier League-ekspert i TV 2. Dette kan jeg nok mest om av alle nordmenn akkurat nå. Tiden for å være diplomatisk er over. Nå er jeg ikke fotballspiller lenger, sier Hangeland til TV 2.

Det har vært spekulert om han vil returnere til gamleklubben Viking. Det skjer ikke. Men han flytter hjem til Stavanger.

– Det hadde vært perfekt å avslutte karrieren i Viking, men det gjør like vondt i hofta på Viking Stadion som det gjør på Selhurst Park. Hadde karrieren fortsatt i Norge hadde det selvsagt blitt Viking. Men kroppen sier stopp. Jeg har merket det godt i noen år nå, forteller stopperkjempen til kanalen.

SOCCER-ENGLAND-WAT-CRY/ Watford v Crystal Palace - Barclays Premier League

SISTE KLUBB: Brede Hangeland avsluttet karrieren i London-klubben Crystal Palace.

Foto: Alex Morton / Reuters

Hangeland begynte karrieren i Viking, fra 2001 til 2005. Deretter gikk ferden videre til FC København, før Premier League-klubben Fulham kjøpte ham i 2008. De siste to sesongene har han spilt i Crystal Palace.

Hangeland fikk landslagsdebuten i 2002, og fikk 91 kamper med flagget på brystet. i 2014 takket han nei til videre spill for Norge.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal