NRK Meny
Normal

Hangeland legger opp: – På tide å gå videre

Brede Hangeland (35) legger opp som fotballspiller. Det offentliggjorde han fredag direkte på Sky Sports.

Hangeland

FERDIG: Brede Hangeland legger fotballskoene på hylla.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg har tenkt hardt og lenge på fremtiden min, og har bestemt meg for at fotballkarrieren min er over. Det bekrefter jeg her og nå, sier Hangeland i Sky Sports' studio fredag formiddag.

Hangeland Sky Sports

AVSLØRTE: Brede Hangeland i Sky Sports' studio.

Foto: Sky Sports, skjermdump

Han innrømmer at han legger opp med blandede følelser - etter 16 år som fotballspiller på toppnivå.

– Man kan velge å være trist fordi det er over, eller glad for det som har skjedd. Jeg føler meg så heldig, og kunne bare drømt om alle opplevelsene jeg har fått, forklarer Hangeland.

– Det er jo trist at det er over, men det er viktig å vite når tiden er inne. Med smertene jeg har, og jeg er 35 år, kan jeg ikke gjøre jobben jeg ønsker lenger. Det er på tide å gå videre, fortsetter han.

Blir fotballekspert

Hangelands kontrakt med Crystal Palace gikk ut etter forrige sesong. Nå venter ny jobb som fotballekspert i TV 2.

– Når det først var tid for å gi seg, er jeg veldig takknemlig for muligheten til å bli med som Premier League-ekspert i TV 2. Dette kan jeg nok mest om av alle nordmenn akkurat nå. Tiden for å være diplomatisk er over. Nå er jeg ikke fotballspiller lenger, sier Hangeland til TV 2.

Det har vært spekulert om han vil returnere til gamleklubben Viking. Det skjer ikke. Men han flytter hjem til Stavanger.

– Det hadde vært perfekt å avslutte karrieren i Viking, men det gjør like vondt i hofta på Viking Stadion som det gjør på Selhurst Park. Hadde karrieren fortsatt i Norge hadde det selvsagt blitt Viking. Men kroppen sier stopp. Jeg har merket det godt i noen år nå, forteller stopperkjempen til kanalen.

SOCCER-ENGLAND-WAT-CRY/ Watford v Crystal Palace - Barclays Premier League

SISTE KLUBB: Brede Hangeland avsluttet karrieren i London-klubben Crystal Palace.

Foto: Alex Morton / Reuters

Hangeland begynte karrieren i Viking, fra 2001 til 2005. Deretter gikk ferden videre til FC København, før Premier League-klubben Fulham kjøpte ham i 2008. De siste to sesongene har han spilt i Crystal Palace.

Hangeland fikk landslagsdebuten i 2002, og fikk 91 kamper med flagget på brystet. i 2014 takket han nei til videre spill for Norge.

Siste nytt

 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag