Hanevold: – Fordel for Emil å miste 20-kilometeren

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold tror Emil Hegle Svendsens sykdom kan øke skiskytterens gullsjanser senere i mesterskapet.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen må stå over 20-kilometeren i VM torsdag. Det kan øke gullsjansene i de siste løpene, mener Halvard Hanevold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Halvard Hanevold

Halvard Hanevold ser ingen grunn til kun å deppe over Emil Hegle Svendsens sykdomsavbrekk. Den tidligere skiskytteren tror Svendsen kan ha fordel av å stå over 20 kilometeren.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Petter Sørensen

Landslagslege Petter Sørensen håper Svendsen skal være tilbake i slag til helgen, men kan ikke gi garantier for det.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
– Når dette først har skjedd, så må vi se mulighetene. Dette kan bli en fordel for Emil, sier Halvard Hanevold til NRK.no.

Torsdag kom meldingen om at Emil Hegle Svendsen har blitt syk og må stå over 20 kilometeren i VM. Sykdomsavbrekket kan være hell i uhell, men er Hanevold.

– Jeg tror kanskje det er det beste som kunne skjedd for Emil. Nå får han en skikkelig rolig periode, kan stille superskarp på stafetten og fellesstarten, og ha en reel sjanse til å ta to gull der, sier den tidligere skiskytteren.

Todelt VM

Svendsen har allerede tre gull av tre mulige i verdensmesterskapet, men sykdommen setter en stopper for et mulig fjerde gull på rappen.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig for Emil ikke å få nok en gullsjanse, men når situasjonen er som den er, kan man også si at han får muligheten til å dele opp VM i to helger, sier Hanevold.

Det kan være et kjærkomment avbrekk for den triple gullvinneren.

– Han har gjort en fantastisk innsats i første del, også får han fire, fem hviledager og kanskje ha enda større sjanse til å ta to gull i siste helg av mesterskapet. Sånn sett kunne dette vært et ideelt opplegg, mener Hanevold.

– Irriterende

Svendsen fortalte tidligere torsdag at han sliter med småtett nese og halsvondt.

– Det er selvfølgelig skuffende og irriterende å bli syk nå som jeg er i veldig bra form og har vært i flytsonen, men jeg fokuserer i stedet på å bli frisk raskt, slik at jeg kan konkurrere i helgen, sa trønderen.

Landslagslege for skiskytterne Petter Sørensen håper Svendsen skal være klar til helgens VM-konkurranser, men vil ikke si noe om sannsynligheten for at trønderen er klar til ny dyst.

– Vi har valgt å holde ham vekk fra 20 kilometeren i dag, i håp om at dette skal gli over, men det er dessverre ingen garantier for det, sa landslagslegen til NRK.no.

Siste nytt

 • Fjerde strake for Shiffrin

  Mikaela Shiffrin vant kvinnenes slalåmrenn i Åre, og tok med det sitt fjerde strake VM-gull i disiplinen. Amerikaneren lå som nummer tre etter den første omgangen, men kjørte en forrykende finaleomgang, og klatret opp på det øverste trinnet av pallen. Hjemmehåpet Anna Swenn-Larsson tok sølvmedaljen, og Petra Vlhová tok bronsen.

  ALPINE-WORLD/
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Ashley Cole-scoring var ikke nok

  Ashley Cole (38) har en spinnvill statistikk i FA-cupen. I sin karriere har han vunnet turneringen sju ganger. Det var det Derby håpet å utnytte da de hentet veteranen, og mot Brighton leverte han også scoring. Det var dog ikke nok. Brighton vant 2-1.

  FA Cup Fifth Round - Brighton & Hove Albion v Derby County
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Lundby sikra seg ny siger

  Maren Lundby held fram sigersekka og sikra seg den åttande sigeren i tyske Oberstdorf. Katharina Althaus hoppa lengst i fianleomgangen, men fekk trekk for vindforholda. – Det var utruleg atmosfære her og ein ny flott dag, oppsumerar Lundby. Silje Opseth tok ein 7.-plass, medan Anna Odine Strøm kom på tiande.

  Maren Lundby
  Foto: Jure Makovec / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal