NRK Meny
Normal

Hanevold kan bli vraket

Skiskytterveteranen Halvard Hanevold står i fare for å bli vraket fra sprintlaget i VM.

Halvard Hanevold
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP

Det blir bekreftet av sportsjef for skiskytterne, Per Arne Botnan.

39-åringen tok sølv i VM i Østersund men har prestert under pari denne sesongen.

- Per i dag er han ikke en av de fire som får gå, men mange ting kan forandre seg. Det er flere løp nå som vil være avgjørende for hvem som gåre sprinten under VM, sier Botnan til NRK.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen bør være sikre, mens Lars Berger og Alexander Os tok norsk dobbeltseier i Hochfilzen. Derfor må veteran Hanevold levere et godt renn raskt. Det er han også klar over selv.

- Ja definitivt. Jeg må vise meg fra min beste side, men det er også det jeg synes er moro. Jeg har trent veldig bra og skjerpet inn formen, så jeg gleder meg veldig til å gå de rennene framover nå, sier Halvard Hanevold.

Hanevold er en av de mestvinnende norske skiskytterne gjennom tidene og har hatt som vane å finne formen når det begynner å nærme seg store mesterskap. Han tror også at han blir å finne på startstreken i Pyeongchang i midten av februar.

- Hvis jeg gjør det er god for, er jeg med på sprinten i Sør-Korea. Hvis ikke det går så er det noen andre som får sjansen, men jeg skal likevel gjøre mitt for at jeg blir med, sier Hanevold.

Vil endre regler

Norge har den regjerende verdensmesteren i jaktstart i skiskyting for menn (Ole Einar Bjørndalen), men får ikke stille med en ekstra utøver på distansen i VM. Hanevold mener reglene bør endres.

- Det er jo helt meningsløst at Russland får ha med fem løpere på jaktstarten i VM, fordi Maxim Tsjoudov er regjerende sprintmester. Mens vi som har den regjerende mesteren på jaktstarten bare får ha med fire løpere i VM, sier Hanevold til VG.

Ifølge president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg har kvotereglene på jaktstarten lenge vært et
ømtålig tema.

- Dette spørsmålet har vært oppe på hver eneste kongress siden 2002. Og det er som regel blitt lansert av den nasjonen som har den regjerende OL- eller verdensmesteren på jaktstarten. Det har skapt enorme diskusjoner, sier Besseberg.

Endring av regelverket kan komme først på neste IBU-kongress. VM i skiskyting arrangeres i Pyeongchang i februar.

Bør Hanevold bli med til VM ? Diskuter !

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Eugene