Hopp til innhold

Håndballpresidenten: – Vi er ferdig med denne saken nå

Håndballpresident Kåre Geir Lio vil ikke overtale Nora Mørk til å fortsette på landslaget. Mørk truer med å si nei til spill for Norge etter at private bilder ble spredt på herrelandslaget.

Nora Mørk

OPPRØRT: Nora Mørk er ikke fornøyd med Håndballforbundet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi er ferdig med denne saken nå, men er klar til å snakke med Nora hvis hun vil, sier Lio.

Det var VG som tirsdag skrev at Nora Mørk vurderer sin fremtid på landslaget etter at det har sirkulert private bilder av henne blant spillere på herrelandslaget i håndball.

– Det må være opp til hver enkelt som er så heldig som er tatt ut til et landslag, å avgjøre om de vil spille eller ikke, sier Lio i en kommentar til NRK.

Mørk mener at håndballforbundet har opptrådt svært unnvikende og at de har forsøkt å dysse ned opplysningene hun har gitt dem om saken.

Håndballspilleren har ønsket en offentlig beklagelse fra Norges Håndballforbund for måten de har håndtert saken på. Forbundet har på sin side ønsket å behandle saken internt.

Kåre Geir Lio

Håndballpresident Kåre Geir Lio.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ønskelig å holde det internt

Det var under en landslagssamling i fjor høst at Nora Mørk oppdaget at private bilder av henne hadde blitt spredt på nett etter at telefonen var blitt utsatt for hacking.

30. oktober i fjor varslet Nora Mørk Norges Håndballforbund om at bildene også skal ha havnet blant spillere på herrelandslaget. 16. januar ble saken så offentlig kjent via VG .

Lio benekter imidlertid at forbundet har forsøkt å dysse ned saken.

– Dette var en sak som ikke var offentlig, det var ikke offentlig at herrelandslaget var involvert, og det var heller ikke en offentlig saksbehandling. Dette er en type saker som alle organisasjoner ønsker å behandle internt, og det gjorde vi.

– Håndtering av saker mellom mennesker på dette nivået er det ønskelig at vi holder internt, så langt som råd er, uansett status og stilling, sier Lio.

– Har lært noe på veien

– Har dere gjort det dere kunne i denne saken?

– Vi har svart til Nora at vi har gjort det vi kunne for at denne saken skulle bli behandlet så godt som mulig til det beste for Nora. Vi erkjenner at vi har lært noe på veien og at vi kunne ha gjort noe annerledes, men det vi har gjort har vi gjort i aller beste mening og det var det beste vi kunne gjøre – slik saken stod, forteller håndballpresidenten.

– Vi ga Nora et offisielt svar på henvendelsen hennes og i følgebrevet til det svaret står det helt tydelig at dersom hun ønsker å gjøre det offentlig, så må hun gjerne gjøre det. Så kan vi svare henne offentlig, og det er det vi har gjort nå.

Les også: Oustorp om Mørk-saken: – Vi må drive voksenopplæring

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal