NRK Meny
Normal

Håndballjentene: Vi er favoritter

Fredag kveld spiller Norge gruppefinale i håndball-EM mot Ungarn. Begge lag har full pott etter to kamper, men Norge er favoritter, ifølge spillerne selv.

Håndballjentene

Norge har levert varene så langt i håndball-EM. Fredag venter den hittil tøffeste motstanderen: Ungarn.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– De er den sterkeste motstanderen i gruppa, men vi spiller tøffere enn dem og er favoritter, sier landslagskaptein Gro Hammerseng til NRK og smiler.

Norge spiller tøft, men det gjør også Ungarn. Forholdene ligger til rette for en real knokkelkamp i Håkons Hall fredag kveld.

– Det blir en tøff kamp, men jeg mener vi har så mange gode spillere at dersom ingen skader seg blir vi vanskelige å slå, sier Løke.

Tips fra Lunde Haraldsen

I likhet med Norge har også Ungarn vunnet sine to første kamper i gruppespillet. Seirene har ikke vært like overbevisende som de norske jentenes prestasjoner, men ungarerne har sluppet inn færre mål.

– Katrine (Lunde Haraldsen) spiller i Ungarn og kjenner flere av spillerne godt så jeg regner med hun gir oss noen tips, sier Karoline Dyhre Breivang.

Både hun og resten av det norske laget vet at Ungarn-kampen kan avgjøre mye av lagets videre skjebne i mesterskapet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fire viktige poeng

– Det er veldig viktig at vi får med oss fire poeng inn i hovedrunden, sier Dyhre Breivang.

De tre beste lagene i gruppa går videre til hovedrunden. De tar med seg poengene fra gruppespillet bortsett fra dem de tok mot laget som havner på sisteplass i gruppa. Sisteplassen ryker ut av mesterskapet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg