Håndballjentene: Vi er favoritter

Fredag kveld spiller Norge gruppefinale i håndball-EM mot Ungarn. Begge lag har full pott etter to kamper, men Norge er favoritter, ifølge spillerne selv.

Håndballjentene

Norge har levert varene så langt i håndball-EM. Fredag venter den hittil tøffeste motstanderen: Ungarn.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– De er den sterkeste motstanderen i gruppa, men vi spiller tøffere enn dem og er favoritter, sier landslagskaptein Gro Hammerseng til NRK og smiler.

Norge spiller tøft, men det gjør også Ungarn. Forholdene ligger til rette for en real knokkelkamp i Håkons Hall fredag kveld.

– Det blir en tøff kamp, men jeg mener vi har så mange gode spillere at dersom ingen skader seg blir vi vanskelige å slå, sier Løke.

Tips fra Lunde Haraldsen

I likhet med Norge har også Ungarn vunnet sine to første kamper i gruppespillet. Seirene har ikke vært like overbevisende som de norske jentenes prestasjoner, men ungarerne har sluppet inn færre mål.

– Katrine (Lunde Haraldsen) spiller i Ungarn og kjenner flere av spillerne godt så jeg regner med hun gir oss noen tips, sier Karoline Dyhre Breivang.

Både hun og resten av det norske laget vet at Ungarn-kampen kan avgjøre mye av lagets videre skjebne i mesterskapet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fire viktige poeng

– Det er veldig viktig at vi får med oss fire poeng inn i hovedrunden, sier Dyhre Breivang.

De tre beste lagene i gruppa går videre til hovedrunden. De tar med seg poengene fra gruppespillet bortsett fra dem de tok mot laget som havner på sisteplass i gruppa. Sisteplassen ryker ut av mesterskapet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Uavgjort mellom tabellnaboene

  Everton og Southampton møttes på Goodison Park i kveld, og før det var spilt 30 minutter hadde gjestene en annullert scoring og en straffebom å vise til.

  Kampen endte 1-1 etter scoringer av Danny Ings og Richarlison.

  Everton - Southampton
  Foto: CLIVE BRUNSKILL
 • Poengdeling for King

  Det endte målløst mellom Bournemouth og Tottenham i kveld.

  Joshua King fikk et mål annullert for offside. I tillegg var han uheldig da en ball gikk via hånden hans og i mål. VAR annullerte også den scoringen.

  Joshua King
  Foto: RICHARD HEATHCOTE / Reuters
 • Mesterlig comeback av Hovland

  Ting så mørkt ut for Viktor Hovland da han gikk tre over par på de 10 første hullene av PGA-tourens Workday Charity Open i Ohio.

  Nordmannen avsluttet runden sin fantastisk og gikk de siste åtte hullene seks under par. Dermed endte han på 69 slag, og er foreløpig tre slag bak ledende Adam Hadwin.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal