Hopp til innhold

Norge reiste seg

De norske håndballjentene er klare for semifinalen i verdenscupen i Århus etter en 2. omgang mot Russland som det luktet svidd av.

Camilla Herrem
Foto: Henning Bagger / Scanpix

Norge slo Russland 30-21 og er klare for lørdagens semifinale mot Danmark.

- Vi fikk nok en gang bevist at det lønner seg å lede når kampen er slutt, sa en meget fornøyd landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norge startet kampen begredelig og havnet fort et stykke bak. Alt så kjørt ut etter 25 minutter. Da ledet Russland 14-8 etter en fryktelig norsk angrepskamp. Tekniske feil, svake skudd og en god keeper i Inna Suslina ble for mye. Mot slutten av omgangen bedret det seg noe og det stod 14-11 til pause.

Total forvandling

Starten av 2. omgang vitnet om at landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde fortalt spillerne sine i garderoben at han ikke ønsket noen gjentagelse av starten av kampen.

Godt forsvarsspill, raske kontringer og godt målvaktsspill var resepten ta igjen og gå forbi Russland.

- Vi spiller en veldig, veldig god 2. omgang. Jeg tror at nøkkelen til seieren ligger i at vi får satt et skikkelig forsvar og hadde en god målvakt, sa landslagskaptein Gro Hammerseng.

I tillegg spilte Norge med et tilnærmet toppet mannskap gjennom nesten hele 2. omgangen.

Frisk Herrem

Mari Molid

Det var ingen ting som tydet på at Mari Molid var fersk på landslaget

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Camilla Herrem var svært frisk mot russerne. Etter pause satt forsvaret også bedre for Norge, samtidig som Kari Aalvik Grimsbø reddet en god del. Da kom de enkle kontringsmålene laget er avhengig av. Annenomgangen ble vunnet 19-7. I tillegg spilte Mari Molid som debuterte på landslaget i går, en veldig god kamp.

- Dette var gøy, sa Camilla Herrem til TV 2 etter kampen.

Alt som vanlig

Høstturneringene er til for utprøving for de fleste. Russland drar det lengst. De satser ofte bare på enkeltkamper.

Under Jevgenij Trefilov har russerne tatt fire av de fem siste gullene. Bare i 2003 gikk det galt. Da vant Frankrike etter at Ungarn igjen sprakk mot
slutten. Norge har en VM-tittel fra hjemmebane i 1999.

- Det er forskjellig fra kultur til kultur. Vi trener på det vi trenger å trene på. Vi prøver for å få svar. Slik er det for mange lag. Russland er akkurat som vanlig. På denne tiden av året bruker de mange spillere, rullerer mye og tester, sa landslagstrener Hergeirsson.

Finaletap i fjor

I fjor ble det finaletap mot Romania i denne turneringen, mens det i de to foregående utgavene vant Norge turneringen og slo Danmark i sluttkampen. Russland vant VM-gull i Kina i fjor.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal