NRK Meny
Normal

Norge reiste seg

De norske håndballjentene er klare for semifinalen i verdenscupen i Århus etter en 2. omgang mot Russland som det luktet svidd av.

Camilla Herrem
Foto: Henning Bagger / Scanpix

Norge slo Russland 30-21 og er klare for lørdagens semifinale mot Danmark.

- Vi fikk nok en gang bevist at det lønner seg å lede når kampen er slutt, sa en meget fornøyd landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norge startet kampen begredelig og havnet fort et stykke bak. Alt så kjørt ut etter 25 minutter. Da ledet Russland 14-8 etter en fryktelig norsk angrepskamp. Tekniske feil, svake skudd og en god keeper i Inna Suslina ble for mye. Mot slutten av omgangen bedret det seg noe og det stod 14-11 til pause.

Total forvandling

Starten av 2. omgang vitnet om at landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde fortalt spillerne sine i garderoben at han ikke ønsket noen gjentagelse av starten av kampen.

Godt forsvarsspill, raske kontringer og godt målvaktsspill var resepten ta igjen og gå forbi Russland.

- Vi spiller en veldig, veldig god 2. omgang. Jeg tror at nøkkelen til seieren ligger i at vi får satt et skikkelig forsvar og hadde en god målvakt, sa landslagskaptein Gro Hammerseng.

I tillegg spilte Norge med et tilnærmet toppet mannskap gjennom nesten hele 2. omgangen.

Frisk Herrem

Mari Molid

Det var ingen ting som tydet på at Mari Molid var fersk på landslaget

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Camilla Herrem var svært frisk mot russerne. Etter pause satt forsvaret også bedre for Norge, samtidig som Kari Aalvik Grimsbø reddet en god del. Da kom de enkle kontringsmålene laget er avhengig av. Annenomgangen ble vunnet 19-7. I tillegg spilte Mari Molid som debuterte på landslaget i går, en veldig god kamp.

- Dette var gøy, sa Camilla Herrem til TV 2 etter kampen.

Alt som vanlig

Høstturneringene er til for utprøving for de fleste. Russland drar det lengst. De satser ofte bare på enkeltkamper.

Under Jevgenij Trefilov har russerne tatt fire av de fem siste gullene. Bare i 2003 gikk det galt. Da vant Frankrike etter at Ungarn igjen sprakk mot
slutten. Norge har en VM-tittel fra hjemmebane i 1999.

- Det er forskjellig fra kultur til kultur. Vi trener på det vi trenger å trene på. Vi prøver for å få svar. Slik er det for mange lag. Russland er akkurat som vanlig. På denne tiden av året bruker de mange spillere, rullerer mye og tester, sa landslagstrener Hergeirsson.

Finaletap i fjor

I fjor ble det finaletap mot Romania i denne turneringen, mens det i de to foregående utgavene vant Norge turneringen og slo Danmark i sluttkampen. Russland vant VM-gull i Kina i fjor.

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe. Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat. Lars Helge Birkeland går førsteetappe, mens Tarjei Bø har den andre etappen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin