NRK Meny

Håndballguttene tok bronse

et norske LM96-laget i håndball sikret bronse i ungdoms-OL med 33-25 seier over Qatar mandag, skriver NTB.

De norske spillerne var skuffet etter søndagens semifinaletap for Slovenia, men reiste seg mesterlig i bronsekampen. Ved pause var Norge foran 19-13. Magnus Abelvik Rød var toneangivende offensivt for det norske laget. Han ble suveren toppscorer med elleve mål.
Samtidig var det enorm forskjell på keepernes redningsprosenter. Norge-keeperne Kristian Sæverås og Tobias Hansen avverget 39 prosent av de qatarske skuddene. Til sammenligning reddet Qatars keepere bare seks av de 39 skuddene Norges spillere satte mellom stengene. Senere mandag spilles finalen mellom Egypt og Slovenia.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal