Gutta mer populære enn håndballjentene: – Deilig å slå dem på noe

OSLO (NRK): Håndballgutta gjør som store internasjonale artister og spiller for et utsolgt Oslo spektrum. Det rekordraske billettsalget gjør også at de knuser håndballjentene.

Håndballgutta feirer etter seier i semifinalen i VM over Kroatia

YNDLINGER: Norge feirer seieren i semfinalen over Kroatia i VM i januar. Nå venter Frankrike i EM-kvaliken i Oslo spektrum.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hør og følg kampen her fra klokken 18.20!

– Det viser at folk har fått øynene opp for herrehåndballen også, så vi får vise oss fra en god side, seier Kent Robin Tønnesen.

Norge møter Frankrike i EM-kvaliken i Oslo spektrum onsdag kveld. Håndballherrene jakter på revansje etter 33-26-tapet i VM-finalen i januar.

– Deilig å slå dem

Oslo Spektrum ble utsolgt på null komma niks. Men det skal sies at billettene ble lagt ut for salg på et svært gunstig tidspunkt.

Fredag 27. januar, da håndballgutta spilte VM-semifinale mot Kroatia, la Norges håndballforbund billettene ut for salg. Tre dager senere var alle de 6900 plassene revet bort.

Også håndballjentene har spilt for et fullt Spektrum mange ganger, men billettene er aldri blitt solgt så raskt.

– I løpet av mine 12 år i forbundet kan jeg ikke huske at det har gått så fort noengang. Men så har vi heller ikke hatt mulighet til å legge ut billettene i løpet av et finalespill før. Det hadde sikkert stor betydning for salget, forteller Kirsten Birkeland, kommunikasjonsansvarlig i forbundet.

– Det er deilig å slå dem på noe. Det er gøy å se at det norske folk også har fått øynene opp for oss håndballgutta, sier Espen Lie Hansen.

Sander Sagosen og Kent Robin Tønnesen

GUTTA I SOLA: Sander Sagosen (t.v.) og Kent Robin Tønnesen nyter livet som håndballyndliger i Holmenkollen før kampen mot Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Guttedrøm

Herrene har lenge levd i skyggen av sine mer meritterte kollegaer av det motsatte kjønn.

Men VM-sølvet i januar, og fjorårets bronsefinaletap i EM, har ført til at det ikke bare er håndballjentene som er «hele norges yndlinger.»

– Et utsolgt Spektrum er en guttedrøm for alle her på laget, sier norges bakspiller Sander Sagosen.

– Så lenge vi begynner å prestere er interessen der. Det er litt sånn i Norge at vi liker å følge med når det går bra. Så det er kult, fortsetter Sagosen som for tiden gjør suksess i danske Aalborg. Men som starter et nytt eventyr i Paris Saint-Germain fra sommeren av.

myrhol

FEIRING: Bjarte Myrhol (t.v.) og trener Christian Berge feiret med jubileumskake før EM-møtet med Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Håper på fullt hus

Sammen med lagkameratene Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen kom Sagosen på All Star-laget i VM.

Nå vil trønderen fortsette den gode trenden med å spille Norge til EM i Kroatia i 2018.

– Det er fint å ta sølv i VM, men nå skal vi videre og til nye utfordringer som kommer, sier supertalentet.

Norges neste hjemmekamp i EM-kvaliken blir også spilt i Oslo Spektrum. Også billettsalget mot Litauen i 17. juni går godt, ifølge håndballforbundet.

– Vi tror vi skal nærme oss fullt hus også i den kampen, sier Kirsten Birkeland,

– Håndballinteressen i Norge ligger latent, det eneste vi har manglet er å få gjennombruddet, og få ordentlig gode resultater, sier kaptein Bjarte Myrhol.

Norge slo Belgia 35-26 i den første kampen i EM-kvaliken, mens i bortemøtet mot Litauen ble det tap 32-29.

Siste nytt

 • Reistad usikker mot Nederland

  Henny Reistad fikk en smell i skulderen mot Montenegro og er ikke helt frisk igjen. Hun følges nå av Norges støtteapparat, og undersøkelsene er ikke helt ferdige.

  Det betyr at lørdagens kamp mot Nederland er i fare.

  – Det er tidlig å si, vi risikerer ingenting, sier landslagssjefen.

  – Det var bedre enn fryktet. Litt ømt og stivt på morgenen, men bedre enn i går. De tror hun trenger litt tid for å bli helt klar. Hun trenger nok litt ro på dette i dag og kanskje i morgen.

  Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hynne klar for semifinale

  Hedda Hynne gjorde jobben i det innledende heatet på 800 meter. Hun ble nummer tre med tiden 2.00,11, og slo blant annet to tidligere verdensmesterne Halimah Nakaayi og Eunice Jepkoech Sum, og er dermed klar for semifinale.

  – Det var en trygg og sikker tredjeplass. Hun ble litt stiv på de siste 50 meterne, men de andre jentene som er mer meritterte, har i hvert fall ikke dagen, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

  Hynne har løpt seg gradvis bedre gjennom sesongen. Tidligere i sommer gjorde telemarkingen årsbeste med 1.59,82 i Diamond League-stevnet i Stockholm. Hun har 1.58,10 som personlig rekord.

  Finalen på 800 meter for kvinner avvikles tirsdag klokken 14.25.

  E_wB8RhpGfI
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal