Håndballgutta imponerer håndballjentene: – Helt fantastisk

De norske gulljentene lar seg begeistre over innsatsen til gutta i EM.

Norge

EM-JUBEL: De norske håndballherrene kunne juble etter at de slo Hviterussland i tirsdag. Nå får de skryt av de norske håndballjentene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

De norske håndballherrene har gjort et strålende mesterskap i Polen så langt. Seieren over Hviterussland tirsdag sørget for avansement til hovedrunden, og det som gruppevinnere.

– Jeg synes de har imponert. Når man går videre med full pott i et EM, er det ikke annet å si enn det, sier kaptein på det norske kvinnelandslaget, Stine Bredal Oftedal.

Håndball-VM

GULLJENTENE IMPONERT: De norske håndballjentene sikret sitt tredje VM-gull i desember. De er imponert over det håndballgutta har vist så langt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Fortjener oppmerksomhet

– De har gjort det helt fantastisk til nå, skryter Camilla Herrem.

I Norge er vi «bortskjemte» med at hun og de andre jentene på landslaget leverer i mesterskap etter mesterskap.

Hver desember benker det norske folk seg foran TV-en for å følge med, det har nærmest blitt en førjulstradisjon for mange nordmenn.

Håndballgutta har ikke overraskende havnet litt i skyggen av jentene.

– Jentene har jo vunnet alt det går an å vinne, så den oppmerksomheten de har fått er fortjent. Men nå har gutta vist at de kan vinne kamper og gjort det skikkelig bra, så nå fortjener de kanskje litt mer oppmerksomhet, sier Hanna Bredal Oftedal.

Hun er kjæreste med Sander Sagosen på det norske landslaget, og spiller på samme klubb som storesøster Stine, franske Issy Paris.

Laster Twitter-innhold

– Hyggelig

De norske jentene følger selvsagt med på guttene og Stine Bredal Oftedal omtaler EM som månedens store høydepunkt.

 Christian O´Sullivan

FÅR SKRYT: Christian O´Sullivan.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Nå virker det som også det norske folk har fått øynene opp for håndballherrene.

– Jeg unner de all den oppmerksomheten de får. Når de har skaffet seg det utgangspunktet de har nå, så kan det jammen meg bli semi, sier Stine Bredal Oftedal.

Joakim Hykkerud, en av de beste mot Hviterussland, fikk 400 henvendelser etter kampen og har preget flere norske aviser onsdag.

– Det betyr mye for meg, sier Hykkerud.

Christian O´Sullivan er den spilleren som flere av jentene mener har imponert.

– Det er veldig kult at folk følger med. Hyggelig at håndballjentene synes vi gjør det bra. Jeg har gått i klasse med mange av jentene på landslaget, sier O´Sullivan.

Skryt fra Hergeirsson

Hergeirsson og Herrem

IMPONERT: Landslagstrener Thorir Hergeirsson og Camilla Herrem.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Også landslagstrener for kvinnene, Thorir Hergeirsson, har latt seg imponere. Han er dog ikke overrasket over at herrelandslaget nå gjør det så bra.

– Jeg gleder meg stort på spillernes og ledernes vegne over fremgangen. Dette var ventet, for de har vært på gang en stund nå og jobbet hardt. Jeg sa før mesterskapet at et gjennombrudd var nært, sier Hergeirsson.

Nå håper han de ikke er det eneste norske håndballandslaget som reiser til OL i Rio til sommeren.

– Det er viktig for norsk håndball å ha to flaggskip på landslagsnivå.

Siste nytt

 • Norges OL-mål: 8 medaljer

  På en pressekonferanse onsdag, 100 dager før OL i Tokyo, fortalte Olympiatoppen at Norge har som mål å ta åtte medeljer i lekene. Dette er dobbelt så mange medaljer som i Rio-OL i 2016, der den norske troppen tok fire bronsemedaljer.

  I Paralympics har Norge mål om å ta flere medaljer enn i Rio, det vil si mer enn åtte medaljer.

  Stig André Berge med sin bronsemedalje fra OL i Rio 2016.
  Foto: JACK GUEZ / Afp
 • Treningsnekt for fire Viken-klubbar

  Fire fotballklubbar i 2. divisjon i Viken fylke får ikkje trene normalt på grunn av regjeringa sin definisjon av toppidrett, skriv VG.

  Det gjeld Moss, Bærum, Asker og Eidsvold Turn. Dei fekk tysdag melding frå NFF om at dei kunne trene som normalt igjen, men fekk seinare kontrabeskjed.

  Grunnen er at 2. divisjon denne gongen ikkje er definert som toppidrett, slik dei var i fjor. Og då kan ikkje klubbar i Viken ha fellestreningar enno. Viken har korona-restriksjonar i kategori 5A.

  NFF har bedt regjeringa om ei avklaring.

  Eidsvold Turn
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Neymar: - Kjenner meg heime i PSG

  Neymar antydar at han vil forlenge kontrakten med Paris Saint-Germain. Det har lenge gått rykte om at han vil vekk frå klubben.

  Men etter at PSG slo ut Bayern München i kvartfinalen i meisterligaen, er han klar til å halde fram der han er.

  – Det er ikkje noko problem lenger. Eg kjenner meg gladare enn eg var før, og kjenner meg heime hos PSG, seier han til ESPN Brasil.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal