Handballforbundet kritiserer Berge

Handballpresident Kåre Geir Lio meiner landslagssjef Christian Berge har trakka over streken i sin involvering i Kolstad sitt prosjekt.

Ifølgje VG skal Berge mellom anna ha kontakta norske spelarar med tanke på å få dei til Kolstad, som satsar hardt og ønskjer å byggje eit topplag i Trondheim.

TV 2 meldte tidlegare i haust at klubben ønskjer å hente spelarar som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud tilbake til Noreg, og få noverande landslagssjef Berge inn som trenar.

I samtalar med norske landslagsspelarar skal Berge ha vore for offensiv i eit forsøk på å få dei heim frå utanlandske klubbar, til Kolstad.

– Han har jobba for det beste for Kolstad, og noko han trur er til det beste for norsk landslagshandball. Han har gjort ting vi ikkje ønskjer at han hadde gjort, seier Lio til mellom anna VG.

– Christian er heilt einig i at han har bevega seg utanfor det han burde gjort som er innanfor rammeverket, og har ingen problem med å sjå det. Det beklagar han, seier generalsekretæren i handballforbundet, Erik Langerud.

Lio stadfester at Berge skal halde fram som landslagssjef, med ei kontrakt som førebels varer til 2025.

Sommer-OL i Tokyo 2021
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal