Handballforbundet kritiserer Berge

Handballpresident Kåre Geir Lio meiner landslagssjef Christian Berge har trakka over streken i sin involvering i Kolstad sitt prosjekt.

Ifølgje VG skal Berge mellom anna ha kontakta norske spelarar med tanke på å få dei til Kolstad, som satsar hardt og ønskjer å byggje eit topplag i Trondheim.

TV 2 meldte tidlegare i haust at klubben ønskjer å hente spelarar som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud tilbake til Noreg, og få noverande landslagssjef Berge inn som trenar.

I samtalar med norske landslagsspelarar skal Berge ha vore for offensiv i eit forsøk på å få dei heim frå utanlandske klubbar, til Kolstad.

– Han har jobba for det beste for Kolstad, og noko han trur er til det beste for norsk landslagshandball. Han har gjort ting vi ikkje ønskjer at han hadde gjort, seier Lio til mellom anna VG.

– Christian er heilt einig i at han har bevega seg utanfor det han burde gjort som er innanfor rammeverket, og har ingen problem med å sjå det. Det beklagar han, seier generalsekretæren i handballforbundet, Erik Langerud.

Lio stadfester at Berge skal halde fram som landslagssjef, med ei kontrakt som førebels varer til 2025.

Sommer-OL i Tokyo 2021
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

 • Pedersen med to verdenscupseirer

  Jesper Saltvik Pedersen (22) startet verdenscupsesongen i paraalpint med å vinne to super-G-renn på rad i østerrikske Steinach am Brenner tirsdag.

  Alpinisten fra Karmøy fortsatte dermed der han slapp sist vinter. Han tok da sin fjerde strake sammenlagtseier i verdenscupen.

  – Det er deilig med en slik bekreftelse. Selv om jeg har vært trygg på hva vi har gjort i sesongoppkjøringa, var det spennende i dag hvordan konkurrentene har utviklet seg. Det jeg har gjort på trening, har fungert bra. Jeg fikk gode svar i bakken, sier Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

  Han bruker verdenscupstarten som oppladning til para-VM i Lillehammer i januar. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal