NRK Meny
Normal

- Vi brenner og de setter mulighetene

Norge fulgte Serbia til døren, men rotet bort muligheten til uavgjort i sluttsekundene.

Norges Kristian Kjelling
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Norge tapte 26-27.

Vi fulgte kampen Norge - Serbia

-Det var en fairspilt håndballkamp hvor begge lag kunne vinne, sier Bjarte Myrhol til NRK.

De siste minuttene av kampen ble ulidelig spennende.

Serbia ledet med et par mål idet det gjenstod kun noen få minutter, men et hardt arbeidende Norge ga aldri opp og kom tilbake gang etter gang,

Ett og et halvt minutt før kampslutt var stillingen 27-26 til Serbia. Serberne fikk naturlig nok god tid de siste sekundene av kampen og halte ut tiden.

11 sekunder før slutt stoppet dommeren klokka da en serber ble skadet. Norge fikk en siste mulighet og tok ut Steinar Ege, men Erlend Mamelund kastet ballen utover sidelinjen og dermed kunne Serbia juble. Men det var ikke forberedelsene det manglet på.

-Det har vi øvd mye på. Vi var veldig forberedt, men det er bare pasningen som ikke sitter, sier Bjarte Myrhol.

Dårlig start

Norge fikk ingen god start på kampen. Serbia skøyt i mål fra distanse og Norge rotet i angrep. Etter åtte minutter ledet Serbia 5-1.

Norge kom bedre med utover i omgangen takket være solid forsvarsspill, men forover på banen fikk Norge det ikke til å stemme. Kristian Kjelling ble etterhvert markert ut i angrep og de serbiske målvaktene tettet igjen målet.

Til pause ledet Serbia 12-10.

Opp og ned etter pause

Robert Hedin

Robert Hedin gikk på sitt første tap som norsk landslagstrener.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Etter pause vippet spillet frem og tilbake. Serbia ledet det meste av tiden, men Norge var i en liten periode foran med et par mål.

Mot slutten begynte Norge å bomme igjen og Serbia var dødelig effektive fra distanse.

Det hjalp lite at Norge sto godt i forsvar når over 50% av skuddene endte uten tellende resultat.

-En gi og ta kamp. Målvaktene deres får det til å stemme og da vinner man ikke mot så gode lag som Serbia, sier Kristian Kjelling til NRK.

Han fortsetter:

-Vi brenner og de setter sine muligheter.

Mamelund slet med skade

Det var mye fokus på Erlends Mamelunds skadde tommel før kampen. Spilleren mente selv det ikke ville bli noe problem, men han var tydelig hemmet.

Nordhorn-spilleren som har vært viktig for Norge så langt i VM brant masse sjanser og scoret kun ett mål. Det hele toppet seg da han kastet ballen over sidelinjen like før slutt.

Norge får muligheten til å revansjere seg mot Danmark i morgen. I EM på hjemmebane var Norge det eneste laget som slo Danmark som til slutt vant hele mesterskapet.

Kampen kan du høre og følge på nrksport.no fra 20.15.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag