Hopp til innhold

Håndball-EM 2022, menn

Oppsummert

RADIO kl 18.00:

  • Hør og følg finalekampen Spania - Sverige
  • Kampen sendes på DAB-kanalen NRK Sport. Den streames i videovinduet over.

Kommentatorer: Patrick Sten Rowlands og Håvard Tvedten.

  • Håndballgutta måtte returnere frå Gardermoen

    Lufthansaflyet med fleire av landslagsspelarene i handball kunne ikkje lande på Gardermoen på grunn av vinden. Derfor måtte dei tilbake til München, skriv VG.

    Flyet skulle ha landa på Gardermoen ved firetida. Men det let seg ikkje gjere, og flyet måtte reise tilbake til utgangspunktet.

    Dermed må dei overnatte i München og prøve igjen søndag.

  • Kan Sverige hindre Spanias tredje strake?

    Vi er komne fram til avslutninga av handball-EM i Ungarn og Slovakia.

    Spania har vunne dei to siste europameisterskapa, og er i finalen i forsøket på det tredje strake.

    Der får dei motstand av Sverige, som under Glenn Solbergs leiing skal prøve å vinne for første gong på 20 år. Sverige vann fire av fem EM frå 1994 til 2002, men etter det er finaletapet for Spania for fire år sidan det nærmaste dei har kome.

  • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

    Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

    Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

    EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

    Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

    Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

    Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

    Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

    Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

    EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Sikret VM-plass i siste sekund

    De norske håndballgutta avgjorde et dramatisk oppgjør til 34-33 over Island i kampen om 5.-plassen i EM. VM-billetten ble sikret etter ekstraomganger.

    Harald Reinkind banket inn vinnermålet i ekstraomgangenes siste sekund. Målet ble godkjent etter videogjennomgang.

    Verdensmesterskapet arrangeres i Sverige og Polen i januar neste år. Bare vinneren av fredagens kamp, booket plass i VM uten kvalspill.

    Island hadde siste avslutning i ordinær tid, men ballen mot tomt norsk bur, endte like utenfor. Sander Sagosen var en meget sentral mann for Norge gjennom store deler av kampen.

    Onsdag rotet Norge bort en klar ledelse mot Sverige og tapte 23-24. Samtidig forsvant muligheten for å komme med i cupspillet. (NTB)

    EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 5/6 - Iceland v Norway
    Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal