NRK Meny
Normal

Han kommer til å være en hakkekylling

FIFA-ekspert tror Sepp Blatter ikke vil klare å bedre sitt eget rykte i den vestlige verden.

FBL-FIFA-CONGRESS

KLAR SEIER: Blatter vant en ny klar seier i presidentvalget, men kommer fortsatt til å være upopulær i Europa, tror Andreas Selliaas.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Det er veldig spesielt at han går på en femte periode som FIFA-president. Han har lovet flere ganger at han skal gi seg etter den perioden han sitter i, men det holder han ikke, sier kommentator i Sporten.com, Andreas Selliaas til NRK.

Han tror det skal mye for at Sepp Blatter klarer å snu det dårlige ryktet han har i Europa.

– Han kommer til å være en hakkekylling og bli skjelt ut i den vestlige verden, men jeg tror ikke de er loike bekymret i Afrika og Asia, siden de har stemt ham fram på nytt. Han er veldig populær i store deler av verden, så selv om det er uforståelig for oss, så er det noe vi må ta innover oss, sier Selliaas.

– Må skje noe

Den populariteten fikk Sepp Blatter gjenvalgt nok en gang. Han vant den første valgrunden med 133 mot 73 stemmer, og selv om den marginen kunne gi en ny valgrunde, så valgte prinsen å trekke seg.

Selv om de siste dagenes korrupsjonsopprulling ikke har klart å rikke Blatter, så tror ikke Selliaas at FIFA kommer til å komme uendret gjennom prosessen.

– Det må skje noe enten de vil heller ikke. Den politietterforskningen som pågår nå vil få innvirkning på FIFA, nærmest garanterer han og skisserer et par alternativer for hva Blatter kan gjøre nå.

Kulturen må endres

– Det første han bør gjøre, om han vil vise at han mener alvor med reformer er at han offentliggjør hele Garcia-rapporten. Rapporten som skulle finne ut av om det hadde foregått korrupsjon i forbindelse med utdelingen av fotball-VM i 2018 og 2022.

Selliaas tror imidlertid ikke at det er nok i seg selv.

– Det gjør ikke noe med korrupsjonen som foregår, så der må det nok sterkere lut til. Det er ikke bare personer som må byttes ut, det er en hel kultur. Jeg tror det tar mer enn fire år for å rydde opp, og jeg er også veldig tvilende til at Sepp Blatter er den rette mannen til å gjøre det, sier han.

Kommentator Andreas Selliaas om FIFA med Blatter ved roret.

Andreas Selliaas var gjest i Dagsrevyen fredag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal