Han blir sportssjef i Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har fått sin første sportssjef.

Thomas Berntsen

Thomas Berntsen er ny sportssjef i Sarpsborg 08.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Thomas Berntsen blir den første sportssjefen i Sarpsborg 08.

– Klubben er i utvikling og denne delen av klubben har blitt driftet av folk som har annen jobb ved siden av. Dette er et ledd i profesjonaliseringen av klubben, sier leder i sportsutvalget i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad om ansettelsen.

Berntsen har blant annet spilt for Strømmen, Lillestrøm og Vålerenga. For tiden er han lærer på Wang Fotballgymnas og ekspertkommentator på TV2.

– Med Thomas får vi inn en som kjenner norsk fotball veldig godt. Han har veldig god kontaktflate i norsk fotball og han har en ekstremt god oversikt over spillere i de to øverste divisjonene i norsk fotball, sier Øiestad til NRK.

Berntsen selv sier til NRK at han ser på dette som en veldig god mulighet i en fin klubb.

– Jeg skal bidra med masse innsats og energi og et veldig stort nettverk i forhold til spillerlogistikk, sier Berntsen.

Han understreker at han ikke er utlært i stillingen, men at han håper å kunne bidra til at Sarpsborg holder seg i eliteserien.

Siste nytt

 • Dopingsak ryster Romania før VM

  Fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for mulig doping, bekrefter Romanias svenske landslagssjef.

  Tomas Ryde, svensken som trener det rumenske kvinnelaget i håndball, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de blir tatt for doping.

  Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. (NTB)

  Tomas Ryde
  Foto: Carina Johansen
 • Curling-EM: Ny seier til Norge

  Norge tok sin tredje seier i curling-EM da Sveits ble beseiret 9–4 i Helsingborg tirsdag formiddag. Det norske laget står nå med tre seirer og tre tap. Skip Thomas Ulsrud og hans lag ligger på delt femteplass i EM sammen med Tyskland.

  AFP_10O3Z4
  Foto: WANG ZHAO
 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)

Sendeplan

Kl. Program Kanal