NRK Meny
Normal

Han blir Rosenborgs nye midtstopper

Johan Lædre Bjørdal (29) skal fylle tomrommet etter Stefan Strandberg. Bare den medisinske testen gjenstår.

Johan Lædre Bjørdal

SNART KLAR: Johan Lædre Bjørdal blir trolig Rosenborgs nye stopper. Her på landslagstrening høsten 2013.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da det ble kjent at overgangen til Bodø/Glimts Vieux Sané strandet på grunn av pengespørsmål, så kom det også frem at Rosenborg hadde innledet samtaler med en annen forsvarsspiller.

Rosenborg har vært på desperat jakt etter en forsvarsspiller etter at Tore Reginiussen ble skadet i sesongåpningen, mens Stefan Strandberg snart melder overgang til russiske FC Krasnodar.

Johan Lædre Bjørdal

I TRONDHEIM: Johan Lædre Bjørdal på Værnes mandag ettermiddag.

Foto: NRK

Etter det NRK erfarer har Rosenborg nå funnet sin mann. Det skal være snakk om formaliteter som gjenstår før Johan Lædre Bjørdal melder overgang fra danske AGF og blir Rosenborg-spiller.

Midtstopperen skal blant annet gjennomføre en medisinsk test før kontrakten kan underskrives.

Dansk nedtur

Lædre Bjørdal er godt kjent for trenerteamet til Rosenborg. 29-åringen spilte i midtforsvaret for Bodø/Glimt fra 2006 til 2010. Først sammen med Erik Hoftun, og så under nåværende Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen.

Egersunderen hadde også Ingebrigtsen som trener i Viking, da «Bruttern» var assistenten til Kjell Jonevret fra 2012, og helt fram til han gikk til danske AGF i januar 2014.

Oppholdet i Danmark ble imidlertid ikke slik Lædre Bjørdal hadde forestilt seg. Fra landslagsdebut høsten 2013, ble det nedrykk med AGF våren 2014.

AGF rykket opp igjen på første forsøk, men Lædre Bjørdal blir altså ikke med klubben opp i Superligaen. Han velger isteden nye utfordringer i Trondheim.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ønsket ikke å kommentere saken, men mandag la RBK nyheten om Lædre Bjørdal ut på sine egne nettsider.

Siste nytt

 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er nede på en femteplass etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
 • Frisk Asker legger inn protest

  Frisk Asker trodde de hadde forlenget NM-semifinaleserien mot Storhamar med overtidsscoring, men dommerne annullerte målet. Nå legger Frisk inn protest.

  Det bekrefter den tapende semifinalisten på sin hjemmeside natt til lørdag.

  frisk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To overtidsmål redda Portugal

  Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp
Sportslørdag: V-cupfinale hopp
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn