NRK Meny
Normal

Han ble sprayet i ansiktet - nå får han støtte fra uventet hold

Assistentdommeren som ble angrepet har vakt oppmerksomhet utenfor Norge. Den spanske toppklubben Athletic Bilbao har sendt brev og håper han ikke er skremt fra å dømme.

Linjedommeren ble sprayet ned under kampen mellom Kongsvinger og Ranheim i første divisjon.

RØD SPRAY: Slik så linjemann Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ut etter å ha blitt sprayet med rød spray. (Bilder med tillatelse fra Eurosport.)

Det ble dramatisk da Ole Andreas Skogsrud Haukåsen (26) ble sprayet rød i ansiktet i 1. divisjonskampen mellom Kongsvinger og Ranheim.

Nå har uventet støtte fra den spanske toppklubben Athletic Bilbao dukket opp i postkassen til dommeren hjemme på Ridabu i Hamar kommune.

Brev

UVENTET STØTTE: Den spanske toppklubben Athletic Bilbao har sendt støtte-brev til den norske dommeren Ole Andreas Skogsrud Haukåsen.

– Det er vel fordi det er en spesiell situasjon vil jeg tro. Og at det som skjedde kanskje har fått litt oppmerksomhet utenfor landets grenser, sier dommeren til NRK.

– Står til rådighet

Brevet fra La Liga-klubben er datert 24. april, to dager etter at han ble angrepet og sprayet i ansiktet av en tilskuer på Gjemselund stadion i Kongsvinger.

I brevet på engelsk uttrykker klubben sin solidaritet og støtte til 26-åringen som opplevde sitt største drama hittil i karrieren.

Athletic Bilbao håper nordmannen ikke er skremt fra å dømme kamper.

«We would like to send you our strongest encouragment for you to continue having your big passion for football in general and more particularly for refereeing», skriver klubben i brevet.

Helt til slutt håper klubben at det ikke skjer flere skremmende hendelser med den unge dommeren. Og at Athletic Bilbao står til rådighet dersom han skulle trenge mer hjelp.

– Et sjokk

– Dette er selvsagt veldig hyggelig. De ønsker meg alt godt videre, sier Skogsrud Haukåsen som ble rystet av episoden.

– Først og fremst var det et sjokk. Jeg fikk noe spray på øyet. Og skjønte ikke hva det var. Men etterhvert begynte det å svi skikkelig. Da måtte jeg bare si ifra til dommeren som stoppet kampen, forteller han om dramaet som skjedde like før slutt.

– Når jeg fikk sprayen i ansiktet var jeg redd for at jeg ikke kunne fortsette kampen. Der og da svei det i øyet, fortsetter dommeren, som fikk skylt sprayen bort med vann.

Da han fikk åpnet øyet på en normal måte bestemte han seg for å fortsette kampen. Legeundersøkelser har vist at 26-åringen slipper unna uten varige mén.

Politiet pågrep tilskueren som fikk en bot på 12.000 kroner. Mannen med bosnisk opphav er senere blitt utvist fra Norge.

Ikke skremt

I tillegg til støtte fra Spania har det rent inn støtteærkleringer fra kolleger og «vanlige folk».

– Jeg har fått god støtte fra miljøet. Det setter jeg pris på. Det er fint å ha noen rundt seg som «backer» opp, sier han.

I neste uke går han på linja i oppgjøret mellom Raufoss og Sogndal i andre runde i cupen.

– Jeg har lagt denne saken bak meg, og gleder meg til å fortsette dommergjerningen, sier Ole Andreas Skogsrud Haukåsen.

Siste nytt

 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vivian Cheruiyot vant i London

  Kenyanske Vivian Cheruiyot tok igjen teten med en sterk avslutning og vant London maraton på 2.18.32. Mary Keitany ledet lenge, og lå an til verdensrekord tidlig i løpet, men sprakk mot slutten.

  Brigid Kosgei (Kenya) ble nummer to.

  Vivian Cheruiyot
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • David Weir raskest i spurten

  Britiske David Weir (38) spurtet forbi Marcel Hug (Sveits) og vant London maraton i rullestol for åttende gang søndag.

  Weirs tid ble 1.31.15. Hug fikk samme tid, mens Daniel Romantsjuk (USA) kjørte inn til 1.31.16.

  David Weir c
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias